Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 augusti 2016

Sossedjävlar!


Sossedjävlar. Vad annat kan man säga när svenskarna efter helvetet Reinfeldt nu valt sig nästa smussel- och mygelregering.

Greenpeace uppseendeväckande upptäckt att kollungan Damberg och kompani inte ens tagit med Greenpeace-rapporten i beslutsunderlaget och att det stinker lång väg av betongsosseriets gamla miljöförakt och penningfixering, är säkert en korrekt lägesbeskrivning.  (SvD)

Nu har jag redan gått igenom "svenskheten" en gång i dag, och nog blir man matt av att leva i det kanske sämsta landet på jorden, ett land som inte rör en fena för att bidra till en ny postkapitalistisk världsordning med en annan värdeskala än penningens.

*****


SvD publicerar nyheten 17.13 och passande nog stiger förtegenhetens Skorpion över Stockholms östra horisont och nästan gradexakt på ascendenten återfinns diktatorns, begränsaren och dödaren Saturnus - tillsammans med skandalalstraren Mars. Vilken lämplig beskrivning av regeringen Löfvens diktatorsfasoner! 



De båda naturliga illgörarna Saturnus och Mars i öster kan inte annat än vara just onda. Saturnus drar med sig Mars i sin långa 270-gradersaspekt och visar hur den mörkläggande Saturnus med mörka Skorpionen ödelägger alla tankar om att vi skulle ha en upplyst konung (regering) i 10e huset för stat och offentlig makt.  Det är en ren katastrof det 10e huset signalerar.

Inte minst ser vi att Lejonet degraderas för tillfället eftersom dess planet Solen passerar genom närighetens tecken Kräftan, också känt för att bomma igen och mörklägga för att skydda sig själv! Det tog t.ex. inte lång tid in i sitt regeringsinnehav förrän Sol-Kräftan Reinfeldt började häcklas milt även av borgerliga medier för att ha låst in sig i Rosenbad och vägrade prata med pressen! Nu visar också Sol-Kräftan Löfven på samma odemokratiska maffia-beteende där klanen låser sig inne i ett "vi mot dom där ute i omvärlden".

För att understryka vilken bedrövlig nyhet SvD/Näringsliv meddelar 17.13, så är också privatismens Måne - Sol-Kräftans disponent - i ett mörklagd och "ont" hus, det tolfte för ekonomiska förluster och landsflykt (exil). Horoskopet är helt enkelt skit och bekräftar min spontana svordom när jag läste vad saken gällde. 

Missa inte att karaktären på dag faktiskt repriserar Fredrik Reinfeldts medfödda kombination av Sol och Månen - teckenkombinationen Kräfta och Vågen har jag tidigare liknat vid torgskräck eller helt vanlig ynkedom, feghet och ovilja att möta omvärlden på öppen mark. Nå, alla är inte födda att vara direkta och konfliktsökande Vädurar, men ibland kombinerar sig tecken på ett sådant sätt att man får överdrivet försiktiga generaler!

Inga kommentarer: