Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 17 augusti 2016

Solen in i Lejonet - Djurets hunger som bilbränderI gryningen publicerar DN den alarmerande rubriken om bilbränder i flera (tre) svenska städer samma natt. Organiserat eller bara Ödets vilja? Det råkar bara händelsevis vara tid för Solens ingress i Lejonet just nu och vid midnatt hade ledarskapets egen symbol avverkat en tredjedel av Lejonets första grad. 

Med en Sol nu på väg in mot konjunktion med kungavärdighetens stjärna Regulus i 6e graden kan man - givet de hiskliga krafter som verkar på Lejonet från dödens Skorpion - verkligen tala om att många pockar på att få spela rollen av kung, av dominant. Och de i nominella ledarpositioner blir allt mer krystade och värdiga i sitt befäl. Se t.ex. hur Stefan Löfven nu, likt den värdelöse Reinfeldt börjar förlora folk på grund av sin dåliga ledarförmåga. Senast förlusten av sin skadebegränsare Carin Jämtin (AB).

Som bloggen förutspådde förra året skulle världsledarna bli allt påtagligt lama när framgångsstjärnan Jupiter nådde ledaren Lejonet och då hamnade i Skorpion-Saturnus stryptag. 

Nu har visserligen Jupiter gått vidare in i Jungfrun men i dess ställe finns nu överdriftens demon Rahu (Drakhuvudet) i Lejonet vilket lite oprecist skulle kunna sägas ge liknande effekter. Mer exakt kan man tillfoga att Jupiter är lätt och framgångsrik expansion men under dålig påverkan en guldgrävare. Rahu är jordbunden och vettlös ärelystnad, hybris och en vilja att mäta sig med gudarna.

Med båda illgörarna på plats i korruptionens och dödens Skorpion syns således tecken på att sticka hål på Lejonens sken av makt och framgång. Döden naggar västvärldens ledares förtroendekapital.
DN publicerar sin nyhet med fokus på BRINNANDE BILAR och inte på den maktkamp vi ser i det bindgalna samhället just nu, från förortsgetton och in i maktens korridorer. Det är därför passande att Kräftan stiger i öster vid publiceringstillfället, ett tecken som i mycket handlar om säkerheten kring det egna hemmet, det egna kvarteret, eller det egna landet (verkligt storstilade Kräftor söker "mamma" hela jordklotet).

Samtidigt står ascendenthärskaren Månen pyrt (!) till i Stenbocken eftersom dess ägare blir just dödens Skorpion som i samband med Solens ingress i Lejonet får extra exponeringskraft av den monumentala Solen i sitt härskarläge. Därför tre städer i Sverige i samma natt. 

Det rasande och animaliska Lejonet har nu vänt sig mot den odugliga Överheten i landet men som synes är det 2a huset för ekonomiska resurser - prylar - som draggas av den skorpioniska destruktiviteten som ockuperat det tursamma ledarskiktets femte hus så att DN-rubriken EGENTLIGEN mellan raderna signalerar att pöbelväldet nu är ett faktum i Sverige, det "inbördeskrig" den här bloggen spekulerade i för flera år sedan, i takt med att regeringen Reinfeldt införde orättvisa efter orättvisa och byggde upp ett krigsscenario av de fattiga mot de rika.

Just nu är de felfördelade mest självdestruktiva och bränner sina egna kvarter, men den onda västkapitalismen har det i sig att snart konfronteras även på andra platser. Det börjar verkligen bli sent på jorden för den gamla döende världsordningen... När kommer de Rika att sätta in militären och införa undantagstillstånd i Sverige? Telia har redan börjat genom sin reklam som ser ut att manifestera mot hatretorik men egentligen är Överhetens försök att införa åsiktscensur i landet. Folkets åsikt marginaliseras eller utestängs från det offentliga rummet. (Vem får lov att publicera sig på debattplats i DN?)

Istället för att åtgärda roten till det onda - kapitalismen - lyckas de makthavande bara flytta brandhärden till andra ställer och ge det nya uttryck.

Världen ropar på bättre Rättvisa men de fega politikerna vågar inte bryta med Storfinansen och kriminalisera den. Det är inte fråga om att de som startar bränderna gör rätt, det är en fråga om hur överherrarna kan fortsätta göra så fel fast några av dem rimligen måste veta hur morgondagens goda värld kommer att se ut. Varför börjar ingen med civilisationsomvandlingen, varför tror de alla på USA:s handelskrig mot övriga världen? 

Nötter till politiker blir det när folket är nötter, inlurade i renodlad materialism av marknadsfolket och utan ledare med bildning nog att klargöra skillnaden på en zombie och en fullt utvecklad människa. Tvärtom låter politikerna folket förfalla inte minst för att Staten tjänar enorma summor på att hålla de lägsta skikten fångade i en simpel sensationalistisk idrotts- och spel & dobbel-mentalitet. Tokliberalen och f.d. skolministern menade att alla inte passar för högre utbildning. Men problemet ligger inte där, utan i samhällskonstruktionen med dess beroendeförhållande till kortsiktiga profitörer.

Idag finns ingen svensk kvar längre som förstår djupet i den gamla kinesiska uppmaningen till adelsfolket: "Ta inte vinst och förlust till ditt hjärta" (I Ching, kapitel 35). Små och näriga svenskar som uppmanas slita ihjäl sig för en fortsatt placering långt ner på samhällsstegen kan naturligtvis inte förväntas begrunda sanningen i den kinesiska visheten, de sitter redan (tänker de) i ett skruvstäd. Dessutom vill de inte ge upp sin status. För status i ett "tillväxtsamhälle" är allt de fått lära sig. I själva verket börjar inte intelligensen (dvs. människan) växa till sig förrän man förlorat ett och annat som man höll kärt men som i själva verket trälband förståndet.

*****

Se också dagens tidigare inlägg om födelsedagsbarnet och mördaren Eddy som åter gör rubriker, nu för barnporr. Samma Solens Lejon-ingress som detta utbrott av bilbränder och åter ett exempel på Lejonet som förvildad livskraft, helt utan mänskligt ansikte. Men notera återigen att det inte är Lejonet ensam som ska lastas. Varje dysfunktionalitet har en kombination av faktorer som man kan uppfatta som t.ex. ett Lejon ur spår.


Tillägg

Ska man vara petig placerar indisk astrologi inte kapitalvaror som bilar under 2a ekonomi- och resurshuset utan under 4e huset för Hemmet. Bilen räknas nämligen - troligen pga. sin kupé som ett litet hem. Och eftersom ett eget hem kostar pengar kommer 4e huset att beteckna just större investeringar, kapitalvaror. Det 2a huset rör mer resurser som behövs för den egna kroppen (1a huset), kläder, mat, schampo och tandkräm.

I just det här horoskopet för DN:s alarmism om bilar i brand sammanfaller 4e husets omen med den aspekt jag beskriv. Tillfälliga fjärdehusägaren är Merkurius och den står i Lejonet och är under samma attack från de två illgörarna som övrigt innehåll i Lejonet. Vi talar om kapitalförstöring här, något som borgare älskar när de får prata om sin konkurrensutsatta marknad, men som de blir furiösa över när de fattiga begagnar sig av. Undrar just varför.


Tillägg 2

Om man strikt tillämpar astrologins spelregler bör vi få se ett häpnadsväckande exempel på uselt ledarskap runt den 22 augusti då Solen går in i exakt konjunktion med kungavärdighetens stjärna Regulus. Men problemet är som sagt att denna kungavärdighet korrumperas från Skorpionen under denna tid.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar