Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 30 augusti 2016

Skulle du köpa en iPhone efter att ha sett horoskopet?
Det här inlägget relaterar enbart till iPhone 6 som lanserades den 19 september 2014 och som redan går sönder i stort antal till följd av designfel. Skärmen tappar mottagligheten så du kan peka dig rakt genom glaset utan att få nån respons från denna dumma manick som gjort ditt liv så mycket sämre (DN).

På jakt efter koordinaterna till Cupertino, där Apples högkvarter ligger, noterar jag att det är USA:s 11e rikaste stad om man bara räknar dem med femtiotusen invånare eller fler. Så det är där alla pengar samlas från världens alla dårar som försöker köpa sig en identitet i brist på egen karaktär! (Se även föregående inlägg om skattesmitaren Apple.)

Jag måste säga att horoskopet för midnatt lanseringsdagen och Cupertino verkar stämma riktigt bra. För hur det än är med globala jätteföretag måste ju lanseringen börja någonstans i världen och då är det enda logiska att välja huvudkontoret. Kommunikations- och IT-tecknet Tvillingarna stiger i öster. Så passande att ha budbäraren och kommunikatorn Merkurius som "skyddsängel" över en "smart" nalle!

Jag följer inte imbecill rapportering om konsumentprodukter men kan förmoda att det här var en säljsuccé (har dock sett någon ljummen artikel om att 7:an inte hade så mycket nytt att erbjuda). Säljframgången står verkligen skriven i stjärnorna genom att ascendenthärskaren Merkurius står i hushållens 4e hus - en Apple-mojäng i varje familj, minst! Det är äregiriga demonen Rahu som sätter extra spinn på denna Merkurius så att man kan misstänka en närmast vansinnig hajp kring produkten. 

Fjärde huset brukar representera individens förmåga att bottna i lycka, men Jord (ett själlöst element) i fjärde huset känner ingen lycka alls utom möjligen den rent taktila förnimmelsen av att hålla i nallen. Hursomhelst är det användarna jag talar om här, och således en liten logisk urspårning. Fjärde huset som "inre lycka" blir väldigt underligt att tillämpa på en själsdöd apparat. Merkurius känner för övrigt heller ingen lycka, denna flitiga räknare av ettor och nollor har överhuvudtaget inget med känslor att göra. Så låt oss kring 4e säga att smartfånen bara "är" - den är ett materiellt objekt och den känner inget.

Lycklig - för en stund - är däremot emotionella Vatten-tecknet Kräftan som här huserar hushållens Måne (koppling till fjärde!) och stora pengars Jupiter. Vad vi ser här är att iPhone är väldigt rik, snuskigt rik. Men detta relaterar återigen inte till mobilen själv utan till hemmet Apple, varifrån produkten kommer, dess ursprung. Månen har just den innebörden. Så vad vi ser är egentligen Cupertino en gång till. Apple-folket i USA, de smarta asiaterna som dominerar staden och designar dessa löjliga och löjligt dyra statusprylar. Man kan definitivt säga att iPhone 6 var en lönsam affär, men den erfarne har förstås redan sett att detta är en OND stor rikedom. Budbäraren Merkurius ska ALDRIG BERIKA SIG SJÄLV UNDER FÖRMEDLANDET AV INFORMATIONEN. Men det är just vad Apple-folket gör enligt 2a huset - big time!

Och vad gäller apparatens hållbarhet är det inget annat än ett klassiskt omen om medfödd och förutbestämd sjukdom vi ser i den onda Mars som från ohälso- och olyckshuset attackerar ascendenten (dumfånens fysiska kropp). Den här modellen är inte riktigt robust!

Lanseringen i Jungfruns tecken ger förstås apparaten en teknokrats själ, en som kallt räknar och räknar och räknar på allt. Detta är en sjuka även hos mänskliga Jungfrur, de upplever inget eftersom de hela tiden processar data. Därför kan tecknet ibland upplevas lite korkat och det är ingen slump att det är den kognitivt kapabla Lejonet som är chefen och visionären och den dataprocessande Jungfrun som står invid som sekreteraren, sidekicken eller herrens underdåniga träl. Trälens enda uppgift är att tekniskt effektuera den visionära LejonLedarens direktiv. "Jag vill se den här funktionen - lös det!"

Under mina få år inom IT satt vi i grupper med fem bord som en stjärna. Det var då (under den gamla onda tiden när jag inte kände till den sideriska zodiaken) som jag råkade upptäckta att jag satt i den enda gruppen där alla fem var födda i Vågens tecken. Nu i efterhand inser jag att 4 av 5 av dessa födslar tillhör teknokratiska Jungfrun (Merkurius + Jord-elementet) och det är väl rätt typiskt att jag troligen var enda Vågen med en icke-teknokratisk bakgrund (humaniora) medan de andra troligen var Jungfrur allihopa och perfekt lämpade för ett beräkningsintensivt yrke. 

Ovanstående horoskop för dumfånens lansering understryker denna sida hos Jungfrun. Den är allmänt förtjust i små prylar och är ett lätt byte för kapitalismen som ständigt serverar ny soppa på samma gamla spik. Eftersom Jungfrun älskar små detaljer är det bara att flytta en knapp på apparaten och nylansera den. Och genast är alla de på den, som bygger sin individualitet via yttre ting. 

Nu är apparaterna ett större fenomen än Jungfruns tolftedel av zodiaken, men de värsta konsumenterna av senaste modellen av allting, hör definitivt hemma i det materialistiska Jord-elementet, ELLER är offer för Eld och Vatten i krig - sensationalister som går igång på minsta reklamjingel! Eller den rena Vatten-typen som ofta konsumerar för att fylla det svarta tomrum i själen som beror på att detta element fortfarande är riktat "nedåt" dvs. befinner sig mitt i själens syndafall (ner mot Jord). 

Så vad gäller ascendenten på iPhone 6 kan vi ganska strax avslöja vilken bluff denna "intellektuella framtoning" är. Det handlar bara om billiga kickar och mycket pengar i 2a huset. Detta är också en slags krigföring som kapitalismen håller på med: dränka mänskligheten i samma billiga glaspärlor och brännvin som man använda för att slå ut den röde indianen och sno hans land.


Och nej, jag har aldrig ägt någon bärbar telefon av något slag. Jag såg direkt att den representerade det nya prekariatet. Överdjävularnas försök att upprota mänskligheten och driva dem runt världen efter arbetstillfällen med denna förbannade lilla maskin som sin livlina till jobben och samtidigt den enda underhållnings- och distraktionsmöjlighet den nya tidens Träl behövde. Detta är den onda Överherrens påfund, men folk köpte den och blev beroende direkt..

Må kapitalismen gå sönder, hårt, för hur de förspiller människornas hela livscykel! En eller två generationer kommer att få ett helvete till liv, men nästa steg i Mänsklighetens Plan kommer inte att mjukt växa ur det nuvarande paradigmet. Planeten måste skakas rejält och bryta ihop. Idag finns teknologi som överlever ett civilisationssammanbrott, så det handlar mest om att placera hela mänskligheten i mitten och inte den "rika procenten".


PS. Jämför den svenska närighetsministern Mikael Dambergs horoskop med den materialistiska kartan för iPhone 6 så förstår man på vilken låg nivå Sverige lagt sig. Från det här landet ska vi inte räkna med några ledande initiativ för en ny Världsordning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar