Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 augusti 2016

OS gröna vattenbassäng och hjärnätande amöbor



Det ser ut som en association när en journalist gräver upp nyheten om hjärnätande amöbor som lurar i smutsiga vatten bara någon dag efter att världen häpnat över den grönfärgade OS-bassängen i Rio.

Astrologiskt är det förstår frestande att ännu en gång peka på att de syndiga vattnens Skorpion för närvarande gästas av BÅDA de naturliga illgörarna Mars och Saturnus. Senast det hände var 1986 (23 jan - 16 mars).

På tyvärr väldigt USA-centrerade och informationsfattiga OnThisDay.com saknas verkligt stora händelser, men jag noterar att det protesterades den 2 mars 1986 mot det amerikanska uppköpet av urbrittiska bilföretaget Land Rover. Negativa eller blockerande åtgärder för att försvara den rådande ordningen eller status quo är mycket typiskt för Skorpionen (i dess "normalfungerande" tillstånd) och Saturnus är i grunden konservativ och Mars uppflammande och demonstrativ (se inte minst bristen på pokeransikte hos Långsinta Linda och SvD:s historiker Dick Harrisson för att bara ta två nyliga inlägg. Det vill synas som att den demonstrativa Mars i utagerande härskarläge i Väduren kombinerat med negativa Skorpionen ger de värsta spastikerna.

Men när det gäller den gröna simbassängen är det förstås färgen grön och dess naturliga association till astrologins Vatten-element (eftersom blått redan är taget av Luft och vattnet som naturens grönskande prakt bättre beskriver detta element: det är närande för dem som utgjuter sina vatten i service till andra, men är tyvärr också näringslivets motor: det Platon kallade pseudoverklighetens ständiga men lönlösa begär efter mer existens. 

Kapitalismen, som är en koncentration av detta begär enbart, är sannolikt mänsklighetens värsta tankemässiga urspårning i historien. Själen har här släppt sin rationella förankring i Luft och gjort en dygd av nödvändigheten eller åtminstone instinkten att söka hålla kroppshyddan vid liv. Uppzoomat till företagsnivån uppstår nu ren ondska som skadar människorna själva när företaget - dvs. jakten på vinst - blir verksamhetens enda "bottom line". 

Av den anledningen kan man också kalla Vatten för det tärande elementet, och det är lustigt att alla kapitalister som förr började härja om samhällets "närande" och "tärande" skikt (var tid har sina slogans) som vanligt var Lögnens folk. Det förhåller sig ju tvärtom, de statligt anställde kapitalisterna hatar (eftersom staten idealt reglerar marknaden) var naturligtvis de tärande och de närande var alla de vänliga människor som i kommunal eller statlig regi servade och underhåll vårt samhälle - alla dessa som nu sparkas ut i takt med kapitalismens alla privatiseringar så att hela världen enligt dessa grisars frälsningsbudskap ska tvingas in under närighetens eller den LÅGA instinktens lag!


Världsnyhet i dagarna två

Det är passande att Naturens egen symbol - det grönskimrande Vatten-elementet - passar på att signalera sin existens när alla världens blickar är riktade mot OS i Rio de Janeiro. 

"Experterna säger att de inte skulle bada i den gröna bassängen" - korruptionens mörka skorpionvatten! Vatten som döljer hjärnätande parasiter! Mytens värld lever bland oss och frågan är vad som inte är mytologi och hjärnspöken. Pengar slutar ÄGA människan från den dag hon slutar drömma om rikedomar för egen eller nationens del (Dambergs och Anderssons problem). 

Skulle sedan bristen på pengar leda till hunger och svältdöd, ja då väntar ännu ett uppvaknande, och nu ett oerhört sådant. Den som ger upp det lilla livet kommer att vinna Livet med stor begynnelsebokstav. Sådan är astrologins regel, noga kodad i zodiaken för att efterlikna den gudomliga Lagen, Dharma, vilken Jupiter representerar i dess löfte om "allt gott åt alla" som lyckas växa sig större än egenintresset.



PS. AB/Omni skriver att det nu är tre personer i USA som fått den hjärnätande parasiten i huvudet efter kontakt med vatten. USA = Skorpionascendent och således f.n. särskilt drabbat av liemannen Saturnus - se bara affärsmannen Trump som nationen fått för sina synder. Trump förkroppsligar verkligen det förorenade vattnet och har mycket typiskt psykets Måne i dess "fallna" position i Skorpionen och en skorpionhärskare som knappast hjälper hans sak.
 

Inga kommentarer: