Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 9 augusti 2016

Mainstream Medias mandat: likrikta massorna och söv dem!

Läser i The Guardian att BBC tar en annan väg än Sveriges public service, där lyckligtvis Radiotjänsts likställande av en dator med en tv-mottagare underkändes i domstol. 

I Storbritannien planerar BBC att driva in licenspengar av folk som tittar på tv via datorn genom att - hör och häpna - utnyttja en lag avsedd för bl.a. terroristbekämpning och som möjliggör övervakning av allmänheten.

Snacka om att den onda kapitalismen snabbt når in i sin avslutande och mest monstruösa fas - det på på kapitalägarna grundade Storebrorssamhället. Det kommer att bli ofattbara revolutioner i västvärlden när själsligt vanskapta Ägare frontade av män som Anders Borg eller Fredrik Reinfeldt (numera rådigare åt Bank of USA) drivit sitt system av bottenlös girighet bara några få steg ytterligare. Då kommer underklassen att sluta bränna sina egna bilar i förorterna och säga sin mening lite varstans!

Artikeln i The Guardian har en läsarkommentar som jag särskilt tycker är värd att återge:


BBC är etablissemangets propaganda-arm och har alltid varit det. Eliten vill att alla ska exponeras för deras propaganda i syfte att producera likatyckande i folkdjupet. Genom att nu tvinga folk att betala för privilegiet [att titta på BBC via sin dator/dumPhone], lär massorna vilja ha valuta för pengarna och de kommer att konsumera ännu mer av propagandan. Det är vad saken handlar om.

Se vidare boken: 'Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media' by Chomsky and Herman.

//nevado FrostAndFire

Väl rutet! Missa inte kommentatorns boktips, tydligen bland det bästa som skrivits i ämnet och (tragiskt nog) lika aktuell nu som när den kom ut för snart 30 år sedan. Beställde just en bättre begagnad kopia från en online boklåda, för tydligen ger första kapitlet en mästerlig definition av principerna som förklarar (med bevis!) varför t.ex. DN på bara några år urartat till en propagandistisk fähund bland svenska medier.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar