Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 13 augusti 2016

Hadzialic anammade den svenska alkoholmentaliteten och straffade ut sig
En alternativ rubrik skulle kunna ha anknutit till det giftgröna bassängvattnet i OS för några dagar sedan. Det är nämligen det grönskimrande Vatten-elementet i dess toxiska version - Skorpionen - som figurerar även när Aida Hadzialic dricker två glas vin och åker dit för hög alkohalt i blodet vid en vägkontroll.

Att inte Löfven sökte försvara hennes felsteg för att få behålla vad som tydligen är en ambitiös och duktig politiker visar vilken extremt ointelligent statsministermarionett Rovkapitalisterna (via proxyn som brukar gå under namnet "högersossarna") har satt att leda landet inför de oförstående massorna. 

Vad vi fick hör om är bara landets egen alkoholmentalitet - så tydligt i nationalhoroskopet via vår vätskeplanet Månens disponent i toxiska 8e huset - och att inte stå för att vi svenskar är sådana här (och att nysvenskan Aida ängsligt anammat våra seder för att få "vara med i gänget"), det är enbart hyckleri från Löfvens sida. Karsloken är helt oduglig och kan inte ta kvinnan i försvar bättre än den horribla mardrömmen Reinfeldt. 

Till och med medeltida brittisk lagstiftning dömde kvinnor mildare om man kunde påvisa att den IRRATIONELLA VATTENSJÄLENS biologiskt grundade dominans i kvinnan visade sig ha varit aktiv då brottet begicks. Och nog kan man tala om att TIDEN SJÄLV visar på en sådan aktivering mot kvällens slut den 11e så hon alkotestas:En sjusärdeles ogynnsam månpassage genom Skorpionen i veckan eftersom vi för tillfället har båda illgörarna Mars och Saturnus där. Och som synes var detta Aida Hadzialics kritiska 30-årskris som slog till (Saturnus har nu gått ett fullt varv sedan födelsen). Hon föddes med den usla placeringen av Dödens Saturnus i Dödens Skorpion och som därtill tar ett medfött struptag om den karriäristiska streber-Solen i Stenbocken. 

Det är hennes flykt från vilket hemlandet nu var som här upprepar sig ännu en gång. Ju mer ett sånt här horoskops ägare strebrar och anstränger sig, ju mer NEGATIV ENERGI alstrar människan som sedan utlöses vid kritiska planetpassager. 

Det är naturligt för tillplattade nollor att vilja komma någonstans i livet, men samhällets svek är att uppmuntra folk till att anstränga sig och jobba hårdare. Det gör bara att den onda karma så många har med sig från tidigare liv kickar in ännu hårdare. Ju högre aporna klättrar dess hårdare faller de....

I ett framtida samhället, när kapitalismen gått under med en förlorad generation i västerlandet (som om inte generationer redan nu är förlorade), kommer man att respektera karmalagarna och bygga ett samhälle där vinstmotivet är kriminaliserat. I detta revolutionerande samhälle kommer streberhoroskop som Aidas att TVINGAS tagga ner så att individen hittar sitt Djup. För något ytligare och mer prestationsdrivet än en Saturnus som stryper andesjälens Sol och detta i den negativa sublunära (materiella) sfären, är det svårt att teckna med astrologin. 

Aida rekommenderas varmt röka en fet joint och lära sig konsten att softa! Hon kommer att få ett så mycket bättre liv.


Att "chilla" är säkert ett ord USA-indoktrinerade
svenskar mer eller mindre ovetande tagit över från
USA:s mer avslappnade folksegment.
Chillum-pipan används för övrigt sakramentalt
i Jamaicas rastafarireligion, där marijuanarökning
och meditation lyfter den troendes medvetande
långt över den svenska, alkoholförgiftade misären.

Ändå envisas Sverige med att tjäna storkovan
på alkohol under förevändning att man värnar
om folkhälsan samtidigt som den spirituella
marijuanan förblir kriminaliserad och i bann.
Tillägg 160814

Jag tror minsann att en glatt debatterande jurist råkat få syn på det här blogginlägget. Det finns i vilket fall en tydlig strukturell likhet i rubriksättning och texten, i vilken Aida kontrasteras med Löfven... Rubrikens skämtsamma tal om legalisering blir inte begriplig förrän man ser slutknorren på detta mitt inlägg från dygnet innan.2 kommentarer:

 1. Röka på gör en mindre benägen att arbeta hårt för pengar

  http://www.independent.co.uk/news/science/cannabis-marijuana-weed-effects-getting-high-working-hard-money-motivation-a7220441.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och därför är denna rekreationsdrog den svenska regeringens dödsfiende. Svenskarna får inte börja betvivla att arbete är livets mening...

   Radera