Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 18 augusti 2016

Den skorpionvassa punkrockaren Billy Bragg


En del blir bara gladare med åren. Billy Bragg då och nu.

Så han förblev vänsteraktivist med åren, brittiska punkrockaren Billy Bragg, och vägrade reducera sig till en mitten-ljummen fis som Löfven och det övriga svenska sosseriet. Och vilken vass aktivist Bragg visar sig vara - bra debattartikel i The Guardian som påminner om den avgrundsdjupa falskheten hos makthavarna i England, särskilt de konservativa.
Ett extremt roligt horoskop att redovisa eftersom bloggen skissat mörkt kring kombinationen av Saturnus och Mars som just nu befinner sig i Skorpionen, precis som när Bragg föddes. Vänsteraktivisten har också den djupa och tvära Månen i Skorpionen så att man nästan skulle kunna tänka sig en rättshaverist!

Men titta hur fint Solen i det "goda" tecknet Skytten agerar - en konstruktiv Sol som använder det onda som sinnelaget i Skorpionen uppfattar sig omgiven av - och söker förbättra livet för alla. Skyttens härskare Jupiter tecknar, när den är som noblast, "allt gott åt alla", eller en kommunism som gjort sig kvitt det samhälle som fostrar folk till själviskhet. 

Nu ser tyvärr Solens bas - Jupiter - ut att ligga väldigt svagt till i 12e huset för uppoffringar. Men eftersom Skorpionascendenten gör Jupiter till en både naturligt och också verksamt god faktor, så tecknar 12e huset här en individ som frivilligt offrar sin del av den slösande överflödiga Jupiter - en så typisk planet för den övergödda överklassen. Här har vi en vänsterman som lever som han lär, en vital äldre herre som söker aktivera Englands ungdom att inte vara lika förslappade som den svenska konsumtionssjuka och politiskt apatiska  ungdomen!

Extra roligt blir det att se hur Satans stjärna Algol så uppenbart intar rollen av Anklagaren här. Billy Bragg är en pest för dem han vänder sin ilska mot! Även Satans stjärna jobbar alltså FÖR horoskopet eftersom den bestrålar Mars, som naturligtvis är en heroisk välgörare när Skorpionen intar 1a huset. 

Jämför t.ex. med Svenskt Näringslivs Satansstjärna kopplad till en dubbelt ond Saturnus. Det är en helt annan djävul än Billy Braggs!

Ibland är utfallet av horoskoppositionerna minst sagt oväntade.


PS. Braggs Skytt-Sol och disponenten Jupiter-i-Vågen påminner om stickprovet på svenska Vänsterpartiets ledning för några år sedan, så Skytten var det dominanta soltecknet, följd av Vågen - båda är idealistiska tecken som vill gott, tecken som har vuxit ur det helt självcentrerade livet. Att hitta Bragg med samma två tecken på den aktivistiska solära sidan, bekräftar den djupa MENING som granskningen av Vänsterpartiet uppenbarade.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar