Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 augusti 2016

Bottenlös ynkedom 1. terror mot bröllopspar 2. svenskarna gillar Annie Lööf




Det här skulle mycket väl kunna den studie i ynkedom jag förutspådde när Solen nådde kungavälsignelsens stjärna Regulus men i samma andetag utsattes för den hatiska Skorpionens fulla vrede. Men med tanke på hur nyheterna ständigt är fulla av terrorstämplade nyheter var gissningen kanske inte så vågad. Dt är nästan svårare att peka ut en lugn dag i den kolsvarta astrologiska period som döds-Skorpionens aktivitet mot livs-Lejonet tecknat i över ett år nu.



Likväl är DN:s tidsuppgift "strax före 23.00" intressant eftersom ascendenten i den drabbade staden slår om till Oxen ganska exakt 23.00. Men här har vi således några sista minuter i krigiska Väduren, och krigaren eller attentatsmannen Mars är naturligtvis en "verksam välgörare" - kort sagt en effektiv mördare som uppnår sitt syfte - när Väduren ockuperar 1a huset. 

Tyvärr ligger denna goda Mars i det onda åttonde dödshuset och dessutom i sitt negativa härskarläge vid attentatstillfället. Men detta räknar alltså indisk astrologi som en faktor som bidrar till dess "verksamt goda natur" och skulle man stanna vid detta såg det ut som om astrologin legitimerar mordiskt terrorvåld. I tidigare inlägg har jag i samband med terror försökt förstå det 9e huset för "Guds vilja" eller den universella dharman. Med projektstartens Vädur i öster blir det just Jupiter som själv äger sitt 9e hus vilket ger ett omen om aktivitet i linje med den universella morallagen.

Men Jupiter står lika illa till som Mars faktiskt gör, i ett av de "onda" husen: sjätte sektorn för fiendskap och olyckor.

Samtidigt är den stora boven i mitt förutspådda drama - den Stora Illgöraren (Döden) Saturnus debutanten Vädurens värsta mardröm. Vem vill bli dö mitt i första steget? Och ändå är detta vad som händer i horoskopet, vilket påminner om att vi visserligen tittar på kartan för ett attentat men där frågan är om man inte hellre har en moralisk plikt att betrakta det som en närbild av en större berättelse i tiden: det våldsamma slutet på bröllopet !!! 

För se hur Skorpionen som hatar livet tar den onda Saturnus till hjälp och angriper det lyckliga och tursamma 5e huset där Solen i femte graden nått "triggeravståndet" för kungavärdighetens Regulus i sjätte graden, så att detta var just det ögonblick jag förutspådde som tiden för en stark illustration av en dynghög, någon helt utan kungliga kvaliteter. Det blir alltså attentatsmannen eller -männen som får bära denna skam.

Och som inte det räckte ser vi ett folkhav i formen av Månen i martyrens tecken Fiskarna i det naturliga 12e huset för världsliga förluster. Här förlorar femtio bröllopsgäster livet och dör som martyrer (vittnen) till den oförrätt som brudparet utsattes för.

Om man väljer att se kartan enbart som ett "betyg" på terrorattacken, blir Mars naturligtvis en förödande framgångsrik mördare i sitt naturliga 8e hus. Men terrorattackens legitimitet solkas rejält av att det inte är Mars som sköter det här, utan den DUBBELT ONDA Saturnus. Och eftersom den universella dharmans Jupiter själv kastats in i det onda olyckshuset skiljer sig detta horoskop från några där jag fann terrorattackerna legitima (minns inte om jag gick så här djupt i tolkningen vid tidigare tillfällen).

Horoskopet stämmer därför perfekt in på min vaga utsaga om en händelse vid Solens och Regulus exakta möte som pga. Saturnus skulle stinka av låga ledarskapskvaliteter. Och att dominera via terror är väl det lägsta ledarskap som kan tänkas. T.o.m. Platon menade att det gick att sjunka ännu lägre än till demokrati och det var när demokratierna i sin tur börjar föda tyranner. 

*****



Vid sidan av denna horribla nyhet om bröllopet som blev ett slakthus kan man också konstatera att svenska folket återigen visar ökat förtroende för Annie Lööf, lögnerskan som smusslade undan brevet med en vädjan att agera på insikten om bilbranschens fusk med avgaserna! 

Så även på vårt lokala plan slår förutsägelsen in. Svenskarna ser inte skillnad på fullständigt horribla ledare och bra ledare, opinionsmätningen där de båda borgerliga stockholmstidningarna fokuserar Annie Lööf, bevisar alltså hur renons på kungavärdighet svenska folket är, men framför allt tidningarna som brukar välja att förtiga nyheter som inte passar "PK"-andan men som här passar fint. 

Annie Lööf populär under samma himmel som tecknar en mördarmassaker. Tänkvärt med tanke på Sveriges export av massmord via vår vapenindustri.... Det foto som SvD valt får mig dock att fundera. Hur är det möjligt att de lyckas hitta en bild som så perfekt tecknar en mördares eller terrorists blick? 


Astrologin firar här ännu en triumf. Det är en tyranns blick vi ser, en marknadsliberal slaktare, en smygande pappersstrimlare som aldrig borde ha fått klartecken till politikeryrket - inte i det samhälle Platon förordade i vilket fall.... Det här yrket borde kräva politikerkörkort för att hålla psykopaterna och maktdårarna på avstånd! Folk som helt saknar Regulus kungavärdighet just på det område där den kvaliteten är den allra viktigaste!

Inga kommentarer: