Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 augusti 2016

Artisten, fri och ibland förmedlare av en högre norm



Det här korta inlägget kräver en inledande läsning av föregående rekapitulation av det fega och empatistörda svenska nationalhoroskopets bärande punkter.

Efter det kan man ställa sig frågan på vad sätt artisten Marianne Lindberg De Geer skiljer sig från det svenska folkkynnet i stort - är inte också hennes starkt Luft-dominerade horoskop likt huvudfotingen Sverige som föredrar att tänka (och tänka bort) för att ställa sig själv i så fördelaktig dager som möjligt inför sig själv och omvärlden?



Innan jag ger min syn på den frågan, måste den här födelsedagens unikhet betonas: samtliga klassiska sju planeter förblir i andevärlden, i Luft-elementet, eller, för den som avskurit sig från högre insikt, i det element som är helt dedikerat människans högre intellektuella sida. Tvillingarna, Vågen och Vattumannen är alla humanistiska tecken och som ofta noterats är artistens soltecken synonym med t.ex. judarnas föreställning om en arketypisk eller kosmisk Ur-Människa, den jordiska artens himmelska anfader.

Faktum är att artisten är född ett Saturnusvarv tidigare än det svenska nationalhoroskopet, med samma sol- och saturnusplaceringar. Man kan därför lätt förstå hur enkelt det varit för denna kvinna att ta plats i kulturetablissemanget - bloggen har tidigare noterat hur han bara genom att fritt tänka på de första "folkliga svenska artister" som kom i sinnet råkade rada upp, jag har för mig fem Vattuman-födelser på raken. Ganska så osannolikt eftersom många av horoskopen räknats ut årtionden tidigare och aldrig granskats efter det. Dvs. långt före bloggarens vägledning i drömmen där anima-figurer tipsade honom om den österländska sideriska zodiaken, den som nu efter sju års bloggande definitivt visar sig peka på rätt symboler om man jämför med vad slags jordiska händelser som tenderar att utspela sig inom deras respektive domäner.

Faktum är att artisten fullständigt skiljer sig från det svenska folkkynnet genom sin från Sverigehoroskopet väsensskilda Måne - av en händelse samma ur svenskt perspektiv aparta psyke i den fria tankens Tvillingarna som den här bloggaren anlände till världen med. När jag läste och kände igen mig i Lindberg De Geers skarpa kritik mot den svenska fegheten i SvD hade jag ännu inte räknat ut horoskopet så det får gälla som ännu en indikation på hur väl den österländska zodiaken stämmer - hon låter precis som den här bloggen! 

Enda skillnaden är att artsten är en ingjuten del i etablissemanget medan den här bloggaren svälter på en halvtid och varken får något vettig heltidsjobb eller ens vill ha det på de villkor vårt nya onda kapitalistiska samhälle dikterar. Och sant är att Tvillingarna som ascendenttecken (vare sig av fysisk, lunär eller solär typ) är ett sårbart tecken. Om detta vittnar Tvillingarna på plats i 3e huset i den naturliga zodiaken, ett av den indiska astrologins "onda" hus. Men den amoraliska, merkuriska människan måste vara sådan för att inte budbäraren ska börja vinkla och missionera - det är där svenska medier havererat fullständigt på senare år. 

Varför hinduerna då talar om att 3e huset är "ont" men också ett "förbättringens" hus, beror på att samhället lika lite kan ha en befolkning av samvetslösa lögnare som alla bara drar skrönor (jfr Nya Moderaternas skräckvälde) som värdeneutrala rapportörer, typ journalisterna. Samhället måste ge barnen någon slags moral eller värdegrund och därför sorterar grundläggande skolgång under 3e huset alltmedan Merkurius står för det operativa intellekt som vaknar runt fem och från vilken ålder Merkurius råder fram till 14 (då Venus och pubertetens amorösa fas sätter in). 

Konstnärer ska naturligtvis inte vara värdeneutrala rapportörer -läs i SvD vilket fränt citat konstnären väljer för att beskriva sitt skrås uppgift. Studera sedan den på många sätt havererade budbärare hennes månascendent i Tvillingarna tecknar. Här finns Rahu för hunger efter erkännande, här finns den distinkt omoraliska Mars som dessutom är en verksam illgörare för Tvillingarna i 1a - en partisk propagandist med andra ord och alls ingen neutral kommentator! 

Lyckligtvis bringas den här potentiella rättshaveristen på rätt kurs genom horoskopets atma karaka - själssignifikatorn som tecknar själens åtrå i detta liv. Det är Saturnus i Tvillingarnas 26 grad som hunnit längst i sitt tecken av alla planeter i horoskopet och därmed blir Den Gamla (och ibland visa) ledare för hela den stormiga hop som följer den. Saturnus är också dirigenten / diktatorn och inte alls en dålig planet för Tvillingarna (den äger det 9e huset för det gudomligt inspirerade samvetet). 

Givet att artisten varit chef för Stockholms kulturhus/stadsteatern stämmer denna auktoritetsplanet (självhärskare i kraft av sin kompetens) mer än väl in på det faktiska livsödets inriktning, och fastän den utagerande Solen är en självmotsägelse i de två tecken som bakom ridåerna-regissören Saturnus äger, ser man här perfekt hur symboliken kan uttrycka sig i verkliga livet, särskilt när man ser den fascinerande räta linje som består av Solen (vilja, uttryck, intelligens), kommunikationens Merkurius och konstens Venus. Alla är de baserade på kvinnans atma karaka som i sig är en del av hennes personliga sinnelag (Månen)! Som jag sade, horoskopet är ett på tiotusen!

Men hur ska man då hantera den distinkt ONDA rikemansplaneten Jupiter? Åtminstone i hennes sinnelagshoroskop befolkar den 5e huset för den favoriserade eliten, makthavarna men också de kreativa. Men för budbäraren Tvillingarna (Merkurius) är alla former av avsteg från budskapet av ondo, och Jupiter sväller och expanderar alltid - det är dess grundnatur. Om vi nöjer oss med att betrakta denna lyckosamma Jupiter som alltjämt lyckobringande (vilket den uppenbart är för den onda rika eliten i Sverigehoroskopet), skulle man kunna säga att kvinna är en skicklig artist när det kommer till att skapa uppblåsta eller förvanskade nidbilder eller karikatyrer. 

Via hennes ledande Saturnus har hon formsäkerheten och hon kan sedan kreativt och illvilligt använda Jupiter för att blåsa upp det hon ser och ogillar till pregnant satir etc. Och som framgår i SvD kom hon naturligtvis i konflikt med den borgerliga ful-ledningen för verksamheten som bara ville ha snäll och borgerlig konst och inget som väcker tankar eller skapar diskussion!

Som om Lindberg De Geer så ingår i det onda etablissemang som celebritetsskiktets Jupiter i 5e huset som ett elitens hus tecknar, så har hon genom sitt distinkta avhopp tydligt markerat att hon själv inte är drabbad av denna korrupta Jupiter som så tydligt degraderar de svenska makthavarna och t.o.m. landets innersta, solära väsen! Notera också skillnaden här: Jupiter aspekterar artistens Sol men sedan är det upp till denna Sol om man vill rida gräddfilen eller inte. 

Och eftersom Solen "ägs" av Den Gamle (Saturnus) som är en naturlig motpol till den (i detta horoskop) "verksamt onda" Jupiter så finns det en tydlig motvikt till den rikemanskorruption som Sveriges elit inte kan distansera sig från - när Solen ligger i samma tecken som en ond Jupiter - kan hemmablindheten blir närmast total - svenskarna är nog världens mest hycklande och självförljugna folk och detta beror förstås på att vi har så mycket LUFT i nationalhoroskopet. Sverige tenderar att tänka sig sin självbild istället för att eliten går ut och tar reda på vad deras självtjänande kapitalism gör med människor, människornas sinne och tankeförmåga.

Astrologin är knivskarp och korrekt i sina omdömen, men kräver så lång inskolning och ett så pass starkt intellekt att den förblir obegriplig för våra svenska makthavare. DN till och med svartlistade den här bloggen efter bara två raljanta inlägg om Reinfeldt under de åtta onda åren (på den tiden bloggare kunde få länkar direkt i tidningens online-version). Det säger något om hur låg den intellektuella kapaciteten i Sverige var under den tid Sideriska siktet föddes. 

"Sverige under ond demon 2002-2020" gäller naturligtvis alltjämt och att döma av den snabbt tystade skandalen med Annie Lööf som inte tog sitt ansvar i bilavgasfusket och KU slapphänt lät den genomkorrupta Riksrevisionen komma undan, verkar vanvettets onda demon fortfarande genom Sverigehoroskopets amoraliska men "förbättringsbara" 3e hus för grundläggande intellektuella färdigheter. 

Tyvärr kommer inget att förbättras utan när Sverige går in i nästa planetära cykel kommer vi att få se den onda Jupiter i all dess prydno. Under Jupiters dasha (planetära cykel) 2020-2036 kommer Sverige slutligen att ödeläggas av den onda rika klicken som styrt landet sedan urminnes tid.

Se de tidigare inläggen:

Sveriges Jupiter-cykel 2020-2036 - satellitstat till USA

Ond Jupiter. Den svenska elitens expansionslust förgör fäderneslandet 


Inga kommentarer: