Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 juli 2016

Sverigedemokraterna, gycklarna



Sverigedemokraterna bjuder åtminstone på visst underhållningsvärde. För den som tar det här förslaget på allvar och inte ser att det är ett gäng hovnarrar som är ute för att röra om i gryten, kan inte ha många grå bakom pannbenet.

Faktum är att jag börjar undra hur stor del Jimmie Åkesson själv har i såna här groteska överdrifter. Minns hur Anklagarens stjärna Algol (ibland bara en okynnig narr) står på samma sätt i förhållande till Solen som hos en annan politiker som inte heller hade alla hästar hemma: Littorin, arkitekten bakom nymoderaternas "arbetslinje". 

Den "linjen" handlade enbart om "svenska värderingar" - samma floskel de värsta idioterna i politiken tagit som sitt mantra i år. Bättre kalla det "lutherska värderingar" om lojalitet och lönsamhet. Judehataren Luthers ilska över bondeupproren, den sunda reaktionen från de utslitna och missbrukade människomassorna för behandlingen av HANS beskyddare (han var ju fredlös), är en direkt förlaga till de svenska arbetsgivarnas allt grövre omänsklighet. Den svenska pöbelns snarhet att lyssna till de sadister som smugit sig in i svensk politik är sannerligen illabådande. Har folk så svårt att gå bortom den invandrarfientliga retoriken och studera de verkliga Aktörerna och deras intressen? 

Vi har inte nått bondeupproret ännu men när Åkesson talar om undantagstillstånd vet man att han inte är folkets vän, hur underhållande hans groteska överdrifter än är. Han står på Luthers och slottsherrarnas sida och om inte svenskarna förstår detta, har landet gått under i sin egen dumhet. 

Problemet är bara att pro-invandring är en del just av slottsherrarnas strategi för att sänka lönerna i Sverige (inte för höjdarna men alla andra). Så SD har ändå halvt rätt. Sverige befinner sig i ett märkligt sönderfall sedan flera år. Några har en del av sanningen men ingen verkar kunna, vilja eller våga greppa hela bilden eftersom lösningen på alla problem är slottsherrarnas undergång! Och merparten av svenskarna har det för bra för att släppa in ordet revolution i  sitt medvetande.

Därför måste Sverige gå under på något sätt. Landets världsbild är inte "hållbar" för att använda en annan ytlig floskel som idioterna sprider omkring sig. Den solidaritet med "svenska värden" som samma idioter talar om, den finns inte, för det finns inga sådana värden kvar. Allt jag ser landet runt är logotyper för amerikanska storföretag och fattigsvenskarnas favoritverktyg på nätet: prisjämförelse vid prylköp (fast den vakne tydligt ser priskartellerna inom i princip varje bransch) eller nästa meningslösa utlandsresa. De lever och dör som slaktboskap, detta folk som lät sig luras på livets mening. De sliter och ligger i men den onde rike mannen ger dem ingenting tillbaka.

4 kommentarer:

DDT sa...

Pöbelns cirkulära slaktbeteende skiljer sig inte från de förmögnas lika meningslösa konsumtionsbeteende. Vad är skillnaden mellan att äta exklusiv ananas på en öde ö eller att äta massproducerad ananas i ett överexploaterat turistområde?

Skillnaden är kostnaden per enhet, vilket de förmögna betalar genom att öka vinsten i sina företag. Hade inte de förmögna ökat vinsten, hade lönerna gjort det. Men om varken de förmögna eller de anställda vet att investera i framtiden (materiellt, psykiskt, fysiskt och spirituellt) så faller samhället sakta samman.
Jämför sossesveriges önskan om att få spela rikemanssporten golf. Något exklusivt som alla ville ha del av. Varför? Bara för att någon annan gjorde det. Tennis likaså.

Vad är felet med ett fallande samhälle? Inget. Illusioner bryts, gamla mönster upplöses. Förhoppningsvis ersätts mönstren med bättre mönster och inte sämre.

Men mönster är repetition, vilket varje fraktal påminner om.

Det första undantagstillståndet borde utfärdas i centrala Stockholm i de styrande kvarteren. Det är liksom här tankarna och ideologierna som skapat dagens situation runt om i riket skapats. Det är här tänkarna skapat stora regelverk. Det är här man nätverkat internationellt och synkroniserat sig med utländska makthavare och regelskapare. Det är här man har de stora utopierna som skall pådyvlas befolkningarna. Det är här roten till allting skapats.

Susanne sa...

Göran Greider säger i en ledare jag läste i morse med ungefär samma tema att bristen på klassmedvetande är problemet. "Vi har fått ett samhälle som är fullt av klasskänslor och ibland t o m klasshat - men tomt på klassmedvetande. Det är problemet." Apropå din fråga om folks svårigheter att gå bortom den invandrarfientliga retoriken och studera de verkliga aktörerna och deras intressen, menar Greider att bristen på klassmedvetenhet "göder en sorts dumhetens rasism. Sverigedemokraten i villaområdet känner att något är helt fel i samhället men (...) i jakten på en förklarande konflikt blir invandrare och flyktingar måltavlan."
Själv kan jag inte svara om hans "recept" om klassmedvetande är svaret på problemet, men hans analys av "dumhetens rasism" tycker jag är glasklar.

Seaward sa...

Jag tror du avsåg avrunda med "roten till allt ont skapas".

Förr brukade penningen kallas roten till det onda, men Stockholm har blivit synonym med penningen (gentrifiering! köpa sin lägenhet!), så talesättet kan tveklöst överföras på staden.

Seaward sa...

Tack S för referatet, alltid tacksamt att höra att någon som tagit på sig uppdraget att tänka ett steg till bekräftar åsikterna från en som inte ens är särskilt politiskt medveten.

Greider balanserar på den svåra slaka lina man måste behärska i Sverige för att inte göra sig omöjlig som alltför radikal i tanken men ändå säga saker som påverkar allmänheten...