Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 juli 2016

Religionshatiska DN normaliserar transsexualiteten



En icke-fråga för de flesta svenskar som skolats in i grumlig tanklöshet under lång tid och kanske även för bloggaren som så sent som den 1 juni i år, i en liten pilotstudie med 12 horoskop för transsexuella medgav att främlingskap i den egna kroppen är "en själslig sjukdom av ett lindrigare slag." 

Tidningen DN, som gör allt den kan för att frysa ut filosofins och religionens svar på dessa existentiella frågor och ersätta med simpel materialistisk dna-lära eller ytlig och återigen på biokemiska betraktelser baserade åsikter, anländer kort därefter med ett reportage om transsexualitet. Det publiceras den 21 juni under den sorgliga fullmånen längsmed den ytliga maktstreberaxeln mellan biologiska känslors Kräfta och objektiva samhällspositionens Stenbocken - så signifikativt! Reportaget skildrar en kvinnas stegvisa könsoperation till en manlig kropp som förväntas bättre motsvara hennes psykiska föreställningar. 

Hela texten röjer en svårartad psykologisk hang-up som ter sig lika mycket främling för ordet "kvinna" som för ordet "man". Hon ser bytet i termer av att "så ser en man ut", dvs den lägsta sortens intelligens som plattar till omvärlden som en psykotiker och bara kan uppleva allt som objektifierade ting. 

Bloggen har tidigare kommenterat horoskopet för ett sånt här operationsfall som ändrade sig tre gånger vilket tyder på att könsbyte inte alls adresserar den verkliga problematiken som för bloggen består i trauman genomlidna i ett tidigare liv i en värdkropp av just det kön den återfödda själen nu obsessar så våldsamt över att man tvingas demonisera och förfrämliga sin medfödda kropp. 

En för samhället betydligt billigare metod än mängder av kirurgiska ingrepp vore att ta de här arma människorna till en djuppsykolog och konfrontera dem med deras undermedvetna sidojag som så fullständigt fuckar upp de medvetna attityderna...

Kan man av enbart dygnet för den här kvinnans födelse ana sig till identifikationsproblem med den egna kvinnokroppen?

(Att hon för skostorleken 44 på tal vittnar om att hon naturligen faller lite utanför samhällsnormen med en petite kvinna, det är två skonummer mer än den här bloggaren som i proportion därmed saknar några centimeter på den senast gällande manliga medellängden. Ja, det är en annan sorts svensk som återföds nu, ett själskollektiv som kommer varifrån vet jag inte riktigt, men det återspeglas i den kroppsliga konstitutionen... Minns hur den erövrande amerikanska Cro Magnon som slog ut neandertalaren i Europa var ett betydligt mer grovlemmat och högrest släkte - det är dessa vaga FORMER och deras fortlevnad när de åter reinkarnerar till jorden som man tycker sig kunna se här.)


Definitivt. Och transgenderoffrets horoskop matchar det för den onde f.d. skattmästaren Anders Borg, han som var så missbelåten med att de fattigaste och sjukaste svenskarna hade det drägligt att han var besluten att BRYTA SÖNDER VÄLFÄRDSSTATENS FORM - en klar parallell till den här kvinnans hat mot det svagare könet och heta önskan om att få vara medlem av det starkare könet!




Faktum är att horoskopet har så många störningar att det är svårt att veta var man ska börja diskutera saken. Men låt oss utgå från det mest opsykologiska av alla element, JORD. Här lever de naiva realisterna som tror att materia är förklaringen på allt, kroppsdyrkare och prylmänniskor som möjligen går så djupt att de intresserar sig för cellernas inre liv och dna - allt naturligtvis enbart materiella byggbitar till livet. För JORD - ett element inkompatibelt med de övriga tre enligt Platon - behövs inte någon "ande i flaskan" eller "spöke i maskineriet". Det finns ingen själ utan en levande biokemisk kropp är som ett självspelande piano som tror det tänker och känner men egentligen inte har någon som helst existens. 

Hela det behavioristiska synsättet (som styr Sveriges sjukvård) är så sinnessjukt och motsägelsefullt att man undrar hur den officiella (religionsföraktande) linjen tillåts fortleva, årtionde efter årtionde. Det handlar förstås om pengar, ekonomi, forskning och forskningens projekterade framtida inkomstkällor. Sverige är sannolikt helvetet på jorden för sådana som bloggaren, som sett igenom den psykotiskt platta mytologi som det svenska samhället propagerar genom alla medier! (Se t.ex. föregående inlägg om "kroppsproblematiska" Britt Ekland eller det om de materialistiska strebrarna Dogge Doggelito och Alex Schulman - här är Sverige i all dess fattigdom och direkt antiintellektuella ambitionsnivå!)

Jord-elementet, har bloggen påtalat, är KARMA på grövsta nivå. När den syndafallna själen inte längre i LJUSET (Eld) kan uppfatta sin avvikelse, och heller inte i intellektet (Luft) kan förstå sin rörelse och heller inte via sitt emotionella lidande (Vatten) förstår att något har gått väldigt snett, då återstår bara fysisk bestraffning - själen tvingas uppleva "i köttet" (Jord) det den blundat på under alla de högre existensformerna. Detta är kraschlandningen på planeten Jorden och med enbart fysikalitetens problematiska natur på agendan för detta jordeliv.

Det är helt korrekt att utifrån ett transgender-fall ta psyket på stort allvar och en månascendent kan därför misstänkas berätta mer i detta fall än i normalfallet. (Dessutom har vi inget alternativ eftersom födelsetimman, som ger den fysiska/förkroppsligade själens perspektiv, är okänd.) 

Det första man noterar är förstås självbestraffningens Ketu tillsammans med psyket. Här har vi något som VILL halshugga (eller bli bestraffad) som en medfödd och omedveten attityd.

Hur står då Venus (Oxens härskare) för att bättre förstå varför detta hat mot den egna kroppsligheten är medfött? Jo, i planritaren Vattumannen, tecknet som kan representera allt mänskligt konceptuellt tänkande. På en högre nivå är detta istället andevärlden där varelser av "ren luft" lever som den lägre kroppsmänniskornas "övertoner" eller dirigerande och bakomliggande "kartritning". Engelskans blueprint anknyter bättre till själens ständiga association med det blå, med blues, med dold sorg över att - för vilken gång i ordningen? - ha trillat ner på här här gudsförgätna planeten och tvingas avstå den rikedom som själen är del av i "det himmelska".

Att detta inte är en himmelsk Venus inser man dock om man borrar vidare i psykets (Månens) djupa skit. För kvinnlighetens Venus i kategori- och klassbestämmande Vattumannen vilar i sin tur på en riktig fundamentalist som det bara inte går att diskutera med: formgivande Saturnus hemma i sitt negativa härskar läge i Stenbocken.

Genom denna serie: PSYKE I JORD-->VENUS I KONCEPTUELL LUFT-->SATURNUS I JORD, ser vi att själen är helt avskuren från sitt himmelska medvetande och klämd mellan simpla och korkade materialistiska betraktelsesätt (Jord). Särskilt Saturnus i negativt härskarläge är oresonabel och "är" axiomet att det fysiska är det som gäller! 

Det är som en typisk svensk som serverats för mycket Hänt i Veckan-reportage och utan att kunna analysera fram de simpla motiven bakom sån här skitinformation börja jämföra sig med det glamorösa folket på fotona och inse att man inte passar in.

Det psykisk-mentala skruvstädet - själens bindning till den lägsta förståndsnivån i hela universum - materialisternas helvete (men de förstår det inte själva, så låg är deras horisont), bekräftas genom att även andesjälens indikator Solen har isolerats från det lägre medvetandets Måne. Precis som i fallet Anders Borg leder Mån-Oxen alltid till att de födda i Skytten tappar kontakten med sin egen själ (Solen) eftersom denna utifrån månascendenten göms undan i det omedvetna och mörklagda 8e huset för syndfullhet, korruption och död. 

Den är själen föddes kvinna för att i ett tidigare liv som man begått sådana synder mot kvinnor att meningen nu var att hon skulle känna av kvinnans sida i ett liv. Men i ett land som Satan styr över, ett land som Sverige, bistås själen nu med ett könsbyte så att den kan fly sin karma i ännu ett liv. Man kan bara undra hur de kosmiska lagarna fungerar i sådana här fallet. Kommer problemet tillbaka faste tio gånger värre vid den här själens nästa återfödelse. Hur mycket lägre än till somatisk karma kan en själ falla? Kommer själen att utgå ur den mänskliga arten (möjligheternas art, varifrån själen kan återgå från djurriket till de gudomliga världarna) och degraderas till lägre djurformer eller rent av somna in i mineralriket, där Satan är infryst sedan miljontals år? Många frågor men inga (säkra) svar.



Tittar vi på Anders Borgs horoskop har han en betydligt lindrigare och möjligen tillfälligtvis mer njutbar livslott. Här isoleras inte disponenten till psykets Måne som hos den transsexuella. Venus hamnar istället i opposition (i Skorpionen) till det sinnelag den skulle råda över, men negativa Jord och Vatten tenderar mot "gyttja". Eftersom den sataniska axel som nu bildas är zodiakens mest patologiskt njutningssökande, förvånar det alls inte att han gav sin låga sida fullt utlopp i bytet av livspartner till en sådan typ av kvinna unga pojkar har som idolaffisch på väggen att runka av sig till. Om Jord/Vatten-axeln mellan Stenbocken och Kräftan (Dogge och Axel Schulman) handlar om materialism och klättring på den samhälleliga statusstegen är Anders Borgs version av Jord-och-Vatten en regression till allra primitivaste lusta och korkat ha-begär! En rätt obegåvad hedonism signaleras!

Hur kunde då denna nolla ta sig så långt i karriären, trots att också han saknar kontakt med sin själ (Solen isolerad i 8e)? Enligt månascendenten upplever även detta Ox-psyke en stark energi längsmed den materialistiska hackordningsaxeln (Stenbocken och Kräftan fast nu via deras hus, det 10e och det 4e). I Borgs fall ser vi en enorm streberinstinkt via energiska Mars på topp och uppbackad av en välsignad framgångs-Jupiter vid själva avstampet (4e huset för Hemmet). Det är en extrem streber vi ser här, trots att den flegmatiska och självefterlåtna lergegge-axeln längsmed "jag och du"-dimensionen talar ett annat språk. Sannerligen en dr Jekyll och mr Hyde den onde moderata skattmästaren. 

I jämförelsen är transgenderfallet mycket enklare att förstå. Det horoskopet signalerar enbart tungt och platt fall ner till det psykotiska medvetande som västerlandet i stort anbefaller medborgarna och som bloggen (med flera) kallar "materialism". Det vill säga, det groteska felsteget att bara se till sitt yttre och tappa (eller aldrig ha ägt) någon förankring i sitt andliga själv (Solen). 

Bloggaren, som skriver om dessa ting, har naturligtvis sin Sol i det naturliga solhuset (nr 5) och detta förklarar hans fascination för hur människor så komplett verkar missa LIVETS SPELREGLER och hamna i dessa självförvållade helveten som kvinna som opererat på sig i fyra år och garanterat inget alls kommer att lösa med denna hallucinatoriska åtgärd i ett svårt overkligt substrat. Den verkliga människan verkar på en medvetenhetsnivå inför vilken bytet mellan kroppstyper mellan liven inte längre är något problem. 

Bloggaren tror sig själv har varit kvinna i sitt föregående liv, men hade inga problem att anamma den korrekta heteronormativiteten i detta. (Insikten kom via två besläktade nattdrömmar med några detaljer om Mussolinis Italien - en helt bisarr - som osannolikt nog visade sig stämma när jag nätforskade.)

Vid upptäckten av det senaste livet, för cirka 13 år sedan, blev han dock lite knäsvag några dagar när det här livets psykiska självbild som "man" avslöjades som en ren konstruktion. Det var första gången som alla böcker om hinduism och själavandring fick en riktigt påtaglig realitet; i teorin hade bloggaren alltid accepterat själens vandringar. 

Jag kan förstå att Oprah Winfreys publik - mestadels svarta - råkade i uppror den gången då reinkarnation var ämnet och tanken lanserades att själen ständigt växlar mellan vita och svarta kroppar (tills rasismen i USA slutgiltigt har utrotats). Färgade element i publiken, har jag läst, kunde inte för sina liv erkänna att de skulle kunnat ha varit vita amerikaner i sitt förra liv!

Men det här kommer DN aldrig att skriva om eftersom de uppenbarligen är knutna till BigPharma och mäktiga affärsintressen som vill se svenska folket leva kvar i en rent biologisk syn på människan kanske kryddad med lite socialpsykologi för att inte bli helt oaptitlig. Studera vilken nivå den tidningen håller jämfört med de ibland riktigt intressanta saker konkurrenten SvD genom åren har publicerat. 

När jag försöker minnas tillbaka till det tidiga 80-talet fanns på SvD journalister med intresse för Jungs djuppsykologi och det är möjligt att sådana här saker bildar en "anda" som svävar över tidningen och bestämmer dess inriktning över tid. Åtminstone om senare journalister har så låg kreativitet att de ständigt går till "pressläggen" för att hämta inspiration och uppslag från tidningens äldre historia.


Inga kommentarer: