Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 juli 2016

Pride-generalens mörka skugga



Stockholm Prides nuvarande "general" har sina femton minuter i AB då han får mörklägga frågan om eventuella extra polisinsatser i samband med paraden genom Stockholm. Eftersom ett av bloggens nyliga inlägg var så viktigt, den skickliga tolkningen av Edward Urwick från 1920 som spårade den indiska läran om de tre kvaliteterna i Platons mest kända verk Staten, kan det passa att som avslutning på denna Skammens vecka se hur festivalgeneralen själv stämmer in med det mönster där Sattva representerar godhet och medveten insikt - dvs. positiv karma, medan både Rajas och Tamas står för negativ karma som binder själen hårdare i den lägre verkligheten.
Se: Platon om demokraternas degeneration
och några preciseringar i: Visselblåsaren som borde ha omyndigförklarats

Först bara ett ord om det några år gamla fotot på "generalen". Det är i mina ögon ett extremt olyckligt miljöval när han med en feminin knyck på nacken väljer att posera inne på en av toaletterna på Stockholms krogar. Jag har sett flera av dessa könets avlastningsställen dekorerade med gamla tidningsklipp men aldrig ute i själva lokalen. Och kopplingen till ett snabbt rövknull på toa för den allra sjukaste delen av homosamfundet ger sig naturligtvis direkt. Jag tror både fotoobjektet och fotografen är mycket medvetna om att detta är en homosignal som de sänder ut. Tillskriv (den hetero) bloggaren en extraordinär förmåga att tolka signaler som gör den här kopplingen. 

En utsocknes skulle inte förstå detta speciella tecken på att vi nu har att göra med de verkligt skadade själarna på jorden, de som kanske hellre borde omyndigförklaras och ges ett lättare liv än behöva förnedra sig i samhället, på toaletter och i parader. De har en psykisk eller själslig skada och ju snarare samhället når tillbaka till den insikten dess bättre. Det finns psykologiska sätt att komma till rätta med gayiga fasoner så att samhället inte i värsta fall behöver bekosta dyrbara könsoperationer på dem som har de mest störda psykena.

Platon-kännaren Edward Urwick såg distinkta paralleller mellan Samkhya-kosmologins tre gunas och Platons beteckningar för den tredelade själen. Den jämförande religionsvetenskapen var lite väl pigg på att dra paralleller runt den tid då han skrev (1920) varför disciplinen Comparative Religion hamnade i vanrykte. Men hans tanke är verkligen suggestiv och ger ytterligare dimensioner av en bild som bloggen gärna och ofta upprepar, dubbelexponeringen av da Vincis människa och de platonska termerna för den tredelade själen, Nous (intellektet), Thumos (det vilda hjärtat) och Epithumia (det andra, som vidhäftar det vilda hjärtat - dvs den hungrande och begärsfulla Vegetativa Själen som enbart söker fortplantning - kalla den libido eller sexdrift).


Tidigare har jag påpekat hur de fyra cirklarna (bilden från David Fidelers matnyttiga Jesus Christ Sun of God) inte samtidigt kan illustrera de fyra elementen och den tredelade själen. Beroende på vilket man fokuserar måste tågordningen för Eld och Luft kastas om. Ur perspektiv av själen hamnar Jord-elementet - 100% objektifiering i det materiella - utanför. Materien är, ska vi säga dess exkrement, eller kanske hellre ytskiktet av den bottenlösa Ondska (eller rena materia) som inte längre är medveten om att den bara är själens projektion utan inbillar sig att den är det verkliga och själen bara en barnfantasi! 

Platons medvetandeidealism håller naturligtvis fångarna i den materiella grottan för att vara närmast overkliga och de som tagit sig upp i Ljuset som de som efter denna heroiska självdisciplin vunnit VETSKAP att de är eviga och existerande. Dessa upphöjda själar återvänder enligt Platon sedan ner till grottan igen för att också de är bundna av omsorg med alla de fallna och medvetslösa själarna. "Alla måste räddas" om det så tar till universums (eller människosläktets) sista dag.

Med denna enkla skiss (och tidigare inlägg om de tre gunas) låt oss nu studera Pride-generalens födelseomständighet:




Jag har avsiktligt lagt säkert 80% av bloggens innehåll på förskolenivå - den är ju skriven på svenska. Man behöver knappt vara läskunnig för att se hur dominant mörkrets och begärets kvalitet är i det här horoskopet. Färgblandningarna följer med ett undantag en strikt logik - det är tecknets planetära härskares egen position i de tre självnivåerna som växer ur tecknets centrum. Således kan vi se att homoförespråkarens enda sattviska medvetenhet rör sexualiteten (Mars) och att det är MÖRKER eller syndfull avvikelse från själens mål han vill tala om och legitimera (även kommunikationens Merkurius synliggör det underliggande tamasiska mörkret).

Att det passionerade hjärtat Rajas SER UT att vara fylld av medvetenhetens Sattva lurar ingen som granskat HELA kartan. Dessutom är Väduren, fastän själv rajasisk och passionerad, i grunden bara ett bara av den essentiellt tamasiska Mars - dvs Barnets arketyp är resultatet av den låga och instabila sexualdriften. Höga själar har slutat reproducera sig och de återvänder till jorden via föräldrar bara för att det är enda möjligheten att verka inom det mänskliga släktet.

Undantaget från färgblandningen kan läsaren själv se om han/hon känner till planeternas härskarlägen. Det finns två renodlat tamasiska tecken, Vattumannen och Skorpionen, vars härskare Saturnus och Mars - astrologins båda "naturliga" illgörare logiskt nog också båda är tamasiska. Eftersom Saturnus här befinner sig i mörka Skorpionen är Vattumannen "becksvart" (eller grådaskig). Men varför har jag inte velat släppa in en gnutta gul medvetenhet i Skorpionen - dess härskare Mars låg ju i sattviska Skytten, ett tecken känt för att vilja predika ett evangelium för massorna, vilket det än är? 

Frågan har egentligen redan besvarats: denna aktivism, denna sexualdrift i Skytten är så oren den kan bli. Skytten är en ljusets zon men vid denna tid så besmittad den någonsin kan bli. Det är som om helvetet äter kosmos i bakhasorna - se föregående inlägg med hunden som biter Tarot-kortets Dåre i skrevet! Det är som om Avgrunden och helveteshundarna är på väg att anfalla och slutgiltigt krossa den sanna och medvetna verkligheten med sin sjuka och bakvända soppa. 

Här, via födelsehoroskopets allra mest generella nivå, är då tecknet på att exakt rätt själ - en sorglig och djupt fallen själ - är Pride-veckans perfekta härförare! En insiktsfull människa hade aldrig åtagit sig den uppgiften.

"Samspelet" mellan Vattumannen och Skorpionen hade utifrån läran om de fyra elementet givit oss ett präktigt "socialt utanförskapssyndrom" - just som de 3% hbt-skadade människorna säkert upplever sina liv - själar som inte ens har frid i sina egna värdkroppar. Men med Platons (och hinduismens) lära om själens tre våningsplan ser vi nu hur perfekt den sociala utmobbningen bekräftas av individernas egen själsliga struktur. Det är deras inre mörker som får majoriteten att förskjuta dem! De har dålig karma med sig in i detta liv och de kommer knappast att förbättra den genom att predika att de är normala som vem som helst. Detta är bara satanism, Den Onde som söker förklara att det svarta egentligen är ljus. 

Jag säger inte att de tydligt tamasiska horoskopen indikerar djävlar eller demoner (vilket hinduisk uppfattning faktiskt säger, om man tar den bokstavligt), men väl att Tamas guna indikerar att de slutat tänka intelligent. Att det inte är någon mensa-medlem som leder Pride-manifestationen hör man av hans mångordiga svammel i AB: 

"Det är en otrygg omvärld och då måste det vara så att vi står upp mot det och snarare visar att det är viktigt att stå upp för människors rätt att vara vem man vill." 

Så låter en fullständigt mörklagd människan utan en suck om varför han blivit som han är. Bara filosofi och reinkarnationsläran kan kasta ljus över var på sin långa väg dessa själar spårade ur.

Och vad säger detta om världens tillstånd att samma likgiltighet för de kosmiska lagarna råder i hela det sekulära västerlandet? Det ser mig att något stort kommer att hända i världen. Mörkret och okunskapen alstrar just nu motreaktioner som vi tolkar som "terror" men som egentligen är människosläktets urspårning och dess försök att legitimera sin urspårning som får det mänskliga kosmos att kränga vilt åt alla håll.

Skulle nu alla hbt-horoskop ge ett lika tydligt besked i termer av enbart de tre kvaliteterna? Troligen inte, men alla homosexuella har heller inte känt Mörkret driva dem till att bli dess banerförare! Det är mycket typiskt att här hitta ett närmast övertydligt exempel på den ålderdomliga vishet som de homosexuella vägrar att lyssna till eftersom de sjunkit så lågt i medvetande att de inte ens förmår lyssna till sin själ som kunde ha beskrivit för dem i vilket tidigare liv det gick snett...

Inga kommentarer: