Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 juli 2016

Pågående försöket till statskupp i Turkiet



När Erdogan meddelade att försöket till stadskupp stävjats i morse, tänkte jag ignorera nyheten. Men det är tydligen inte över än. Uppgifterna om när kuppförsöket inleddes kommer man nog inte närmare än i Wired som följer tweeten i ämnet. Det första meddelandet har en tidsuppgift som inte stämmer med Turkiets +3 timmar relativt Greenwich när man för musen över och ser en pratbubbla som översätter till UTC (förr känt som GMT innan brittiska imperiet smulades sönder av rovkapitalismen som vägrar erkänna nationer eller nationella emblem av något slag).



Lägger man nu på tre timmar på 19:38 UTC får man halshuggningens Ketu exakt på Vattumanascendenten och vi vet direkt att detta är horoskopet att studera! Här anas konturerna av statskuppssymbolik, i synnerhet som Vattumannen representerar samhället (och dess ideologi).
 
Idel Tamas guna eller Mörkrets kvalitet...


Som vanligt i denna tid på jorden är händelsens syfte att tillfoga USA och Europa så mycket moralisk skada så att en ny och bättre tidsålder omsider ska kunna födas. Britternas uttåg ur EU är också en del av den kosmiska planen för världens pånyttfödelse, och det är varje framtidsoptimists innerliga önskan att beslutet får den negativa effekt på den svenska mordvapenindustrin som SvD/Närighetsliv skriver om.

Turkiet som USA-NATO:s viktiga nav i Central/Östeuropa är en så invecklad politisk entitet att jag inte har något att säga om vilka intressen som just ju är i omlopp. Ett tidigt meddelande från kuppmakarna antydde att de ville återinsätta den strikt sekulära ordning som Erdogan börjat ändra på, och då skulle man direkt kunna misstänka CIA/USA. Men Turkiet är ju redan NATO-medlem så det stämmer inte... Kanske är det här en nationell, inre angelägenhet, landet har ju varit kroniskt instabilt innan Erdogans (förvisso) långa tid vid makten.

För internt djävulskap se Satans stjärna Algol i 4e huset för interna angelägenheter och dess koppling till militären och makten (Mars och Saturnus) uppe i 10e huset för makt och statsapparat! 

Samtidigt är detta en kupp direkt riktad mot Erdogan, vars Sol står i samhälleliga Vattumannen med ljuvlig ömsesidig reception mellan sociala harmonins Vågen (Venus i Vattumannen och Saturnus i Vågen). Men premiärministerns Måne med Mars i Skorpionen gör honom och folket sårbart för lömska knivhugg från folkets fiender eller från inom folkdjupet självt.



Erdogan som "naturlig zodiak" visar tydligt problemet för denne gode islamist (svenskarna, genomljugda av medierna, tror väl inget sådant existerar). Jag försökte läsa på lite i brittiska medier och märkte direkt hur de försökte ta all ära av Erdogans insatser för folket genom snarstuckna vändningar som "förändringar som hur som helst redan var på väg när han kom till makten". Sen läser svenskarna urvattnade referat av den internationella pressen. Inte konstigt att främlingshatet växer i landet med sådana högermedier! Svenska folket är helt förgiftade i sina sinnen, just som nationalhoroskopet från 1974 varslar om riskerna för!

Tillbaka till kupphoroskopet. Det är uppenbart att "tiden" är ute efter Erdogan, Solen (ledaren) i femte solära ledarskapshuset i Tvillingarnas sista och "döende" grad undermineras genom att dess disponent (eller inre väsen) Merkurius, står i det begärsfyllda Vattnet, i Kräftan (för interna förhållanden) och dessutom i det fientliga och olycksaliga 6e huset. Och se hur illa det ser ut för framgångens Jupiter i ledarskapets Lejon där Jupiter sjunker i väster i sin svagaste världsliga position, SAMTIDIGT som Döden (Saturnus) söker dess avgång!

Horoskopet är en ypperlig bekräftelse på den här bloggens lösa förutsägelse från förra året, att Jupiter, från inträdet i ledarskapets Lejon då den träffas av kalla faktas Saturnus kommer att stå med byxorna nere och avslöja hur dåliga ledare de är. I Frankrike höjs nu röster mot att Hollande inte kan skydda sitt folk, och med horoskopet för det turkiska kuppförsöket ser man återigen den här kraftfulla aspekten träda i förgrund på himlen genom att placera sig i de "världsliga" hörnhusen.

Inga kommentarer: