Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 juli 2016

Münchenmorden 2016 - den rika utsugarens skuld blir allt tydligare

Sverige har "gått sönder" sades det för några år sedan. Men det är hela Väst som har gått sönder! Medborgarna är nu så pressade av det onda ekonomiska systemet att de var till mans är tidsinställda bomber.



Det förvånar knappt ens att nästa morddrama i det sönderfallande kapitalistiska Väst återigen inträffar då de vanliga misstänkta befinner sig i horoskopets VÄRLDSLIGT STARKA HÖRNLÄGEN.

Liemannen Saturnus steg i öster medan tysken förvirrat sprang runt och skränade att han fått utstå mobbning i sju år (i väst visar vi armbågarna och konkurrerar ut varandra för att en dag kanske nå en höjdarposition som den nu åtalade bankchefen Lagarde...).

Samtidigt sjönk Satans stjärna Algol i väster (precis som i horoskopet för polislarmet om Utøya-massakern) och våldsmannen Mars hade nu glidit fram till Skorpionens tredje grad för en exakt opposition mellan dem!

Ur ett ytterligt grundläggande perspektiv ser vi att ALL MEDVETENHET HAR SLOCKNAT PÅ DENNA HIMMEL. Inte en enda planet finns i något av de sattviska tecknen, allt har klumpat sig i Mörkrets kvalitet (Tamas guna) alltmedan Solen passerar den klämda och lidande människans kvalitet Rajas (passionen eller lidelsen hos dem som inte klarar att ta ställning för medvetande/Sattva och kämpa mot mörkret/Tamas). 

Visserligen står den sattviska Jupiter i 10e makthuset, det mest kraftfulla huset av dem alla i världsligt avseende. Men detta är återigen ett av de horoskop som illustrerar hur den döende världens ledare alla är rika och korrumperade idioter som avslöjar sin oförmåga eftersom de stöttar ett orättfärdigt system (kapitalismen som gömmer sig bakom den falska rollmasken "demokrati"). Och det är den mörka, tamasiska Saturnus som tar ett 270-gradersgrepp om Jupiter alltsedan förra sommaren då flyktingkrisen exploderade i ansiktet på gamla blodtörstiga Europa (som så framgångsrikt genom folkavflyttning exporterat sitt hungrande barbari till Amerika).

Eftersom både Saturnus och Mars är mörka planeter (och, naturligtvis, benämnda den Stora och Lilla Illgöraren respektive) är det enda ljus och medvetenhet som sattviska Jupiter kan sprida från 10e just exakt budskapet om hur patetiskt försvarslöst ett samhälle är som byggt upp orättvisor under årtionden och samtidigt självförljuget slagit i sig och sina medborgare att man var "öppet och demokratiskt". 

Om civilisationsbyggen är "trial och error" så är nog den kapitalistiska fasen av den västerländska civilisationen ett fiasko utan motstycke. Det här kan inte räddas med reformer. Nu är fasans demoner över världen och de kommer att skövla och härja tills den rika procenten antingen smiter i ett rymdskepp för att kolonisera en ny planet (jfr "Sir" Branson och den lika onda Tesla-mannen), eller inser att det är dags att introducera en ny samhällsmodell som inkluderar alla på jorden. 

Platon ansåg att de driftiga galningarna kunde få tjäna fyra gånger så mycket som en mer balanserad människotyp. Kanske dags att börja lyssna på västerlandets första stora tänkare nu? Tvåtusen år för sent, men ändå... Medborgarlön inom fem år kan vara en möjlighet för att stoppa det urskillningslösa inbördeskrig som hotar bryta ut i Väst. Den "mobbade" tysken var säkerligen frukten av de vassa armbågarnas och duglighetens lutherhanism som, tyvärr, också svenska politiker predikar för jämnan.

Inga kommentarer: