Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 juli 2016

Medeltida Fri Tanke får hjälp av religionshatiska DN


Bröder i anden? Sam Harris och Ben Stiller.

Jag hinner knappt avsluta föregående inlägg där religionshatiska DN får sig en armbåge förrän jag ser att tidningen är i farten igen! Nu genom produktplacering av en ny bok från satanistsekten Humanisternas ordförande och förläggare (den där sekten som slagit i sig själva att det mänskliga intellektet bara är en produkt av neurokemiska faktorer och att allt därmed skulle vara förklarat).

Författaren är superateisten Sam Harris som försöker sälja på folk "upplyst meditation" trots att hans horoskop visar att det mest handlar om en svårt mörklagd själ med alla de problem en sådan har att se igenom sina egna demoner (här i formen av religionshat). Det är ett tydligt tecken på att Satan äger en människa när hon förvandlar alla självklarheter till det motsatta. Meditation i Mörker är bokens verkliga namn, och Sam Harris horoskop visar tydliga varför:




Det är rätt uppenbart att Satans huvud (stjärnan Algol) I KOMBINATION med ett omedvetet dissociationskomplex förklarar mannens begränsningar.

Så här ser kortslutningen ut på denna himmel, som väl inte är innebär att Harris själ är fördömd men väl att han inte hade meriterat sig för en bättre subtil fysisk klädnad i detta liv än vad horoskopet anger. Denna klädnad delar han förstås med alla de själar som föddes omkring samma nymåne i offrets tecken Fiskarna. Dessa är alla på jorden för att söka befria sig från något, men nymånens position i husen krävs för att närmare kunna spekulera över vad slags offer de sysslar med. Här får vi falla tillbaka på det generiska lunchoroskopet där både sol- och månasendenten är densamma. 

Ett problem för Fiskarna det här året är att Saturnus - barlasten - håller dem låsta. Symboliken är kortsluten! Nymånen i UPPLÖSNINGENS tecken borde indikera en själ som i religionens namn frigör sig från den smutsade lägre sinnessjälen och finner sin andliga identitet - detta som ALLA RELIGIONER BERÄTTAR OM (DN-artikeln försöker ställa den ena religionen mot den andra, ett typiskt tecken på att Ondskan driver sitt spel.)


Men Saturnus är den naturliga Stora Illgöraren och vittnar om att nystarten inte kommer att fungera, här finns gamla synder i bagaget och som härskare till 12e huset indikeras att problemet stammar från närmast föregående liv. Så Sam Harris som mannens namn är, finns ett påfallande judiskt påbrå i ansiktet och jag förmodar att detta är ännu ett barn vars förfäder drabbats av Förintelsen, ett kollektivt trauma som effektivt avslöjade de veka själarna, de som inte kunde tänka ut en lösning utan valde ateismen som den enda intellektuella position de kunde inta. 

Jag har inte kollat med nätet om det judiska påbrået verkligen stämmer, men se DN-fotot i förminskning här ovan och jämför med en lugnare och mer harmoniska Ben Stiller, som har Solen i ett annat Vatten-tecken, Skorpionen, och Månen i Luft-Vattumannen och fysisk ascendent i Luft-Tvillingarna. En rejäl portion "dissociativitet" eller mörkläggning inför sig själv eller andra. Han har gjort bra många komiska och lätt tragiska roller som en undflyende lögnhals som söker slingra sig ur självförvållade problem som i sin tur hade sin början i en lögnaktig mentalitet! Stiller lämnar verkligen ut sina sämre sidor i alla dessa roller som definitivt finns inom honom...

I Sam Harris fall hittar man andra astrologiska indikationer på självlögn och förnekelse, dvs. smutskastandet av Gud och de skilda religioner som alla erbjuder begreppsapparater för att förstå det som ligger bortom det sinnliga, och ritualer för att stabilisera de yngre exemplaren av homo religiosis. Mannen bakom Fri Tanke förlag har för övrigt för Humanisternas räkning STULIT ritualtanken från religionernas värld (samma religiösa värld de kritiserar!) och gjort en världslig version av den kristna konfirmationen som de har mage att ta betalt för. Verksamheten stinker så ruttet att jag knappast kan gratulera DN:s livsskådningsbevakare Peter Letmark för den här lilla bokanmälan.

Harris självlögner tycks ha sin upprinnelse inte i den överdrivna emfasen på den Irrationella Själen (Vatten) som lurar i individerna att de enbart är biologiska fenomen, utan snarare i just den här nymånens speciella känslostörning som utspelar sig mellan det 8e huset för korruption och död och det 3e huset för intellekt och hedervärd faktaframställning. 

I likhet med den marknadsfixerade och penningprostituerade Kylie Minogue har megaateisten Satans korrumperande stjärna på rät linje med Venus i resurstecknet Oxen. Till skillnad från Kylie innebär det inte att Harris "idealiserar" sin egen kropp och säljer den (se inlägget om Kylie för detaljer och den högst belysande upptäckten att rock & roll-krämaren Mick Jagger har en matchande födelsesymbolik.). 

Brist på klockslag gör att vi bara genom mån- och solascendenten kan spekulera i att det är intellektet (3e) som korrumperas i materialistisk riktning hos Sam Harris. Han är ateist för pengarnas skull, vilket är det kanske mest tragiska ödet av dem alla. Vad Sol och Måne i Fiskarna inte har något som helst begrepp om, är vad som pågår i det mörklagda och onda 8e huset. Här finns aggression och vågskålar som därmed är benägna till mental obalans. Se mannens ögon på fotot! 

Jag har sett den här typen av närmast vanvettig fanatism förr (bl.a. på foton av mig själv i 20-årsåldern!), och i några fall blev det psykologisk "diagnos" med tiden. Artisten Billy Joel har exakt samma "våglängd" i blicken och han försökte - så typiskt en ateist som inget ser och förstår - ta sitt liv. 

Det förvånar därför inte att Sam Harris dragits till meditation - sekulär sådan - här finns ett mentalt problem som astrologin diskret pekar ut via 8e huset. Den korrumperade balansplaneten Venus är ägare till aggressionens Mars i 8e och det är garanterat inte ett gott omen när denna av Satans onda röster infiltrerade Venus äger en mörklagd krigare som sedan kastar ondska tillbaka mot 3e intellektshuset via Mars 210-gradersaspekt.

Jag är säker på att neurologen och atetistfilosofen Harris är en skärpt människa, men begåvad på det där borderlinesättet. I praktiken pratar han smörja men han gör det med en alltjämt tillräcklig god koherens för att en korkat svenskt småförlag får för sig att detta är stor eller viktig litteratur.


PS. Dissociationen mellan Luft och Vatten är inte stark i Harris horoskop, men den finns. Det problematiska stelliet (3 e. fler planeter samlade) med nymånens låsning i förhållande till fädernas tradition (Saturnus) - som i Sam Harris fall troligen är en hatad judendom - och Mars i Luft, detta håller inte som tecken på dissociation eftersom Mars-i-Vågen inte har någon kontakt med något "vattenställe" i horoskopet. 

Däremot bildar i sig Mars-i-Luft i det vattniga 8e skorpionhuset en slags dissociation eftersom Mars söker ingjuta energi i det intellektuella medan 8e huset är ett mörkt hus som dränker all aktivitet och relegerar den till omedveten instinkt. Människan har således med stor sannolikhet också en störd sexualitet, vilket skulle kunna vara ytterligare en förklaring till att han inte tål religionen även om det inte kommer till uttryck i just frågan om meditation befriad från en religiös kontext och därmed från svar på alla de frågor som kommer att drabba den stackars sekulära meditatör som mot förmodan väcker sina andliga krafter! 

I ett sådant läge står Sam Harris och Humanisterna själva frågande och är odugliga som andliga gurus eftersom deras världsbild skalat bort det väsentliga, hela den berättelse som kan förklara varifrån ljussken inne i huvudet kommer, varför man drabbas av svåra depressioner eller till och mister synen på ögonen under en period. (Alla dokumenterade effekter efter ibland flerårig meditation.)

Kundalini-uppvaknandet kan hos vissa komma snabbt och förmodligen för att de redan praktiserat meditation i tidigare liv och är födda till något som Sturmark bara känner som ett ord de brittiska ateisterna stulit från dem som äger det: "bright". För ett medfött ljushuvud, studera bloggarens psyke (Månen) på den sattviska (ljusa/medvetna) Tvillingascendenten. 



För hans kamp mot materialistiska dumbommar, notera hur Månen opponerar den tamasiska Saturnus som dock står i sattviska Skytten och äger 9e huset för religion och filosofi. (Mot en ljus bakgrund visar sig således Saturnus mörker extra tydligt.) Det är kanske mest en fråga om opposition till vissa typer av religion och filosofi eftersom Saturnus också representerar goda ting när den äger 9e hos alla med Tvillingarna i öster. Själen kan t.ex. ha haft ett tidigare liv som en systematiskt religiös tänkare i ett tidigare liv, en teolog eller metafysiker. I detta liv leder Saturnus opposition till det nya lunära psyket (naturen skapar ett nytt psyke för varje värdkropp och jordeliv) till att bloggaren konfronteras med gamla sanningar eller som i fallet med astrologin, skriver en blogg som granskar detta distinkt metafysiska system.

Jag mediterade i två omgångar med kanske ett årtiondes mellanrum och redan efter några veckors daglig meditation under andra omgången vaknade kundalinienergin och jag såg min egen "guldgloria" fast inte via öppna ögon (svårt beskriva). Jag kan inte nog tacka de religiösa böcker jag läst och som förklarade vad som hände i kroppen och medvetandet under dessa överraskande processer! Jag läste redan vid 20 ett skrämmande exempel från Danmark och den insomnade TM-rörelsen (Transcendental Meditation) som visade hur lärarna vid detta meditationscenter inte kunde ett dyft om saken eftersom de inte själva nått någon nämnvärt andligt självförverkligande. De var blinda fåraherdar, precis som Sam Harris och Humanisterna.

Nästan tjugo år senare log jag stillsamt åt en projektledare på ett it-jobb som för många år sedan beskrev mig som andlig nybörjare med 20 års religionsstudier och runt 5 år sammanlagt, av daglig meditation. Själv hade hon just gått en meditationskurs och uppvisade den nyfrälstes alla tecken på arrogant övermod.



Tillägg. Läste lite om Harris på Wikipedia och intrycket av ansiktet stämde. Modern judisk, fadern en religiös kristen kväkare. Barndomsfamiljen helt sekulär. Naturligtvis har den sekulära juden kastat skit på de abrahamitiska religionerna vilket förstås passar Humanisterans agenda i Sverige perfekt. Här är måltavlan primärt islam.

Inga kommentarer: