Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 juli 2016

Människor slås ut från bostadsmarknaden men DN väljer...



Kapitalisternas fördrivning av människor och lyxrenoveringar som släpper in mer köpstarka individer i samma kvarter är ett lika stort otyg som vård- och skolprofiterandet, som tydligen bara Vänsterpartiet i Sverige har tillräcklig helhetsblick för att stå upp mot. 

Hur kan detta svenska folk vara så fördummat att en hel hand av högerpartier (inkl. de dekadenta socialdemokraterna) alla i princip för exakt samma sönderstyckande och privatiserande politik? Är vi inne i världens sista tid?

Vad beträffar det permanenta otyget Dagens Nyheter talar deras rubriksättning för sig själv. Snacka om att glida undan sakfrågan. Människor slås ut från bostadsmarknaden men tidningen väljer att rapportera om att kapitalisternas ordningsvakt, polisen har lidit skador i kampen mot folkets rättmätiga protester mot en värld ur led.

Det kommer mer och det kommer att komma till Sverige. Det politikerna (förutom vänstern) ägnar sig åt har över huvud taget inget med "svenska värderingar" att göra, med mindre vi är ett själviskt folk som rövslickar överheten och trampar ner dem som fallit överbord i vattnet tills de ger upp och drunknar. (Hur rätt hade inte Åsa Romson! Medelhavet är EU:s Auschwitz! Den sanningen orkade inte svenskarna höra och hon fördrevs!) 

Svensken med sin vapenindustri förefaller därmed föga mer än en nation av mördare och en passande sällskapsdam till USA, som nyss firade sin astronomiskt korrekta nationaldag med mordet på fem poliser! Föregående inlägg var inget mindre än ett astrologiskt scoop, men jag noterar avsaknaden av kommentarer vilket tyder på att svenska folket inte resonerar särskilt väl med Sanningen. För polismorden var en historisk milstolpe enligt horoskopet. Texten borde blixtsnabbt ha nått utanför astrologins trånga intressesfär och delats på sociala forum. Jag kommer att översätta den till engelska för eftervärldens förkovran. I bakvattnet Sverige händer nästintill ingenting.

Jag tycker fortfarande Jan Guillous är ute och snurrar när han applåderar en av alla skolministrar, Aida Hazialic, i hennes utspel om att förbjuda friskolor med konfessionell prägel. I konsekvensens namn måste vi då förbjuda all skolundervisning i Sverige eftersom även sekularism är en "ism" som stöper barnens tankesätt i viss riktning. Däremot skrev nyss Guillou nödvändigt om borgarnas falskaste ord (ett av många falska i deras vokabulär), nämligen "valfriheten". 

Jag minns en uppsats i gymnasiet som ironiserade över den "heliga valfriheten" och hur betygsättande svenskvikarien skrev en kommentar jag minns ordagrant: "En udda röst i en ganska enstämmig kör". Han vikarierade i Bromma gymnasium, i en Stockholmsförort som till sina mer privilegierade delar, då som nu, befolkas av denna "enstämmiga" kör. 

I den likriktade kören finner man, då som nu, Sveriges medieelit och drösvis av ryggradslösa uslingar och kapitalister. Jag noterade detta härförleden i inlägget om SF Medias sexistiska ledningsgrupp som drog på sig problem för att de var sådana skithögar - sådana svenskarna alltmer blir i takt med att det enda tillåtna i Sverige är a/ arbete och b/ fördummande rekreation ("amerikanska värderingar"). 

Synd att det går 99 entoniga nollor på varje udda röst. Det är väl därför Sverige inte har en chans i världen att komma på rätt köl igen, nu när skutan har kantrat på det KAPITALA sättet.

Se även Den egenmäktige trädfällaren (i Brommas villakvarter), i ett gammalt inlägg från 2010.


Och varför högersossen Ilmar Reepalu nu tycks sitta och skriva ihop en rekommendation till sin egen regering om att det är acceptabelt med vårdvinster (vilket Jonas Sjöstedt ämnar protestera mot), förvånar ingen som studerar hans horoskop.



Det ska till en extraordinär stjärnhimmel för att ta udden av Jungfruns princip, den antisociala och egennyttiga åkerarbetaren som till varje pris vill undvika att betala in tionde till länsfursten. 

I det här fallet förefaller Reepalu ha folkets bästa i sitt sinne (Månen i Vattumannen), men det innebär samtidigt att han tappar kontroll över sin egen Sol (i Jungfrun) som faller in i en "död zon" (8e huset) och därmed kontrollerar honom ur det omedvetna. Den döda zonen tenderar att degradera planeternas manifestation så att den Sol-Jungfru han uttrycker garanterat älskar rika skördar på de egna fälten. Viktigt här är att åttondehusplaceringar kan mildras betydligt om bara 8e-ägaren själv har vett att hålla sig utanför korruptionens och dödens sektor. Så sker inte i Reepalus fall, den merkantila Merkurius är själv en del av hans blindfläck!

En betydligt mer inspirerande motbild bjuder Jonas Sjöstedt på där Månen (instinkt/begär) förvisso ligger i Jungfrun, men knappast har någon chans att kapa kraften och direktivet från en stark solär intelligens med Solen i sitt unika härskarläge i Lejonet för genuint ledarskap baserad på själens integritet! (F.n. sju Jonas Sjöstedt-taggar.)

Ingen ska nu deppa ihop över att inte tilldelats zodiakens högsta betyg. Man måste tjäna ihop till det, och varje ny kropp och jordeliv ger upphov till ett nytt horoskop som så att säga tecknar matchställningen som den ser ut efter senaste matchen. Det är inte Fru Fortuna som styr detta Lyckans hjul - det är själen själv! 

Men det är möjligt att (som judarna trodde i antiken) att inte heller själarna är fria aktörer i detta enorma skådespel. Tillvaron är som ett självspelande piano och också själarna har inskränkt frihet i det deterministiska systemet. Bara själarnas innersta rationella princip står fria från Nödvändigheten, men då talar vi i princip om Gud själv. Synd att Jan Guillou, i allt annat en så välinformerad besserwisser, inte ens tillägnat sig rudimenten av genuin filosofi innan han börjar hacka på religionen (vilken ytterst är identisk med filosofin).


Inga kommentarer: