Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 juli 2016

Horoskopet för polismördaren i Dallas


Ännu finns bara uppgiften 2 juli och åldern 25 på nätet (se här). Det skulle innebära att Micah Johnssons "noga planerade" attentat på vita poliser utfördes bara några dagar efter att han fyllt 25.

Födelseåret 1991 ger så bra resultat redan med den lösliga månascendenten att horoskopet är värd en kort kommentar. Dels ser jag paralleller till den socialt störda svenska politikern Reinfeldt här, en själv flyttade hem till säkra Täby dit inga fattiga utlänningar tillåts bo. Inifrån sitt skyddade revir uttalar han nu om att britterna upplever utlänningar som hot! (AB) En snurrigare och mer självduperad människa får man leta efter! Jag har tidigare återfört mannens mentala förvirring på Luft/Vatten i horoskopet, "dissociationen" som ger en vanemässig tendens att fabricera åsikter till känslorna, att efterhandsrationalisera eller helt enkelt hitta på saker. 

Inför Micah Johnsons uppenbara hat mot vita går tankarna också till den märkligt religionshatiske Christer Sturmark, ordförande för satanistsekten Humanisterna (Satan = den onda röst som viskar i ditt öra att det "troligen" inte finns någon Gud). Också Sturmark har en variant av "dissociationen" vilket får honom att skärma av helheten så att bara vissa fakta släpps in i medvetandet (och omvänt, att han själv i enlighet därmed producerar vinklade eller rent sjukliga åsikter).

Faktum att det i samtliga dessa tre fall - den grumliga, rationaliserande och svårt projicerande tänkaren Reinfeldt, den religionshatiske Sturmark och hataren av vit hy, Johnson - handlar om samma slags "dissociation", nämligen den som lite löst bildas var gång såväl den all-inkluderande Vattumannen (Luft) och den partiska och klanfixerade Kräftan (Vatten) är samtidigt aktiverade. 

Effekten blir mer tydlig om det finns någon aspekt mellan dem, som i fallet med religionshataren och vit hy-hataren. I båda dessa fall ligger hatets planet Mars "fallen" i snävt kringskurna Kräftan, ett tecken som ofta tenderar till sekt- eller klubbmentalitet, inte alls inbjudande utan tvärtom avvisande Vattumannen (samhället i stort och alla dess medborgare). Enligt indisk astrologi kastar denna onda planet en "dödens blick" (aspekt betyder "att blicka mot") mot just helhetens tecken Vattumannen! 

Fastän Reinfeldt inte har Mars i Kräftan, stämmer också hans fall. Se bara hans hemkommun Täby och hur de sett till att krossa allmännyttan från den gamla svenska toleranta samhällsmodellen. Inga fattighjon som inte har råd att skuldsätta sig med enorma lån för att bo, är välkomna till Täby, helvetet i Sverige. Detta kan förklaras med att han har Saturnus i Vattumannen i 6e huset för fiendskap och olyckor. För Reinfeldt är det den största olyckan i världen att "tvingas" tänka kollektivt! Så självisk är den fan.

Men polismördaren Micah Johnson är ett mer akut exempel (tillsammans med Christer Sturmark) och visar således hur en sekteristisk och avvisande mentalitet kan bli en livslång fixering (ingen ska inbilla mig att Sturmark förmår genomskåda sitt religionshat och läka sitt korrumperade psyke):



Polismördarens månkarta erinrar också om f.d. statsministerns fysiska karta (med känd födelsetid) på det viset att ascendenthärskaren har haft oturen att trilla in i 12e "onda" huset för förluster. Ingen ansåg väl att Reinfeldt hade en vinnande personlighet hur mycket borgarpressen än sökte framhålla att han var något av en lustigkurre när han kände sig trygg, dvs, bakom soltecknet Kräftans skyddade skal. (Den "lilla" mentaliteten, sektmentaliteten igen.)

Hos Micah Johnson sker det olustiga att hans psyke (Månen i Vattumannen) BORDE vara ett psyke som når upp till Vattumannens andliga ideal om det universella brödra- och systraskapet. Men Månen disponeras från Saturnus som sjunkit ner i Stenbockens Jord-element och därför sänker nivån på den universalistiska ambitionen. Stenbocken är grovt fysisk och ser till personen snarare än den immateriella och andliga realiteten därbakom. 

Jag skulle vilja säga att det är en sämre variant av Stenbocken som ligger bakom alla vansinniga påhitt i världen, från konkurrensen om en patetisk guldplats på pallen i idrott (eller på  det kapitalistiska systemets "marknader"), till bisarra materialistiska teorier om vissa rasers överhöghet. Stenbocken är "mäta och väga"-tecknet bortom andra (villigt hjälpt av Jungfrun som också finner intresse av att väga och mäta sand). Stenbocken producerar taxonomier som besvärande ofta får något politiserande och rasistiskt över sig. Minns bara horoskopet för vår svenska skam Carl von Linné och hans besatthet av att kartlägga och artsindela faunan. I den meningen är Fan (som i Pan/Faun) verkligen identisk med Saturnus som "denna världens herre", dvs. Djävulen. Men det finns inte bara ett svar. Djävulen kan gömma sig i varje manifestation.

Saturnus är således en dold problematik när det kommer till polismördarens psyke, han har ett sätt att se på Saturnus "gränser" eller "artsindelningar" (färgad/vit) som leder hans psykiska inställning till förluster (12e förlusthuset). Omvänt var det hans rasistiska och simplistiskt materialistiska tudelning på vit och svart som han borde ha offrat i detta liv för att befria sitt lunära sinne. Tolfe som "offerhuset". Vattumannen (i 1a) kan aldrig förverkliga sin konception om det universella brödra- och systraskapet förrän man dumpar Stenbockens märkligt materialistiska sätt att skapa hackordningar. 

Man skulle kanske kunna försvara polismördaren med att det var just detta han försökte! Alltså skjuta ihjäl och "offra" vita hackordnings-djävlar för att dra uppmärksamheten just mot USA:s brist på äkta Vattuman, äkta all-inkluderande humanitet. USA:s nationalhoroskop har som bekant Månen i Vattumannen, men inte en självklart fungerande sådan. Vattumannens härskare Saturnus står i ett långt mer inskränkt och privatistiskt läge än Vattumannen i sig tecknar. 

Amerikanerna kan säga "Great" om allting tills man börjar undra om de helt saknar verkligt omdöme, men astrologin går inte att lura. Här ser man småaktigheten under deras försök att spela stora i sinnet. Vattumannen kallades för övrigt "Great", eller "Den Stora" i det gamla Babylon, så det är inte svårt att se amerikanernas missbruk av det här ordet - det hänger ihop med deras nationalpsyke.

Men polismördaren hade faktiskt allvarliga problem, för också solsidan följs av märkligheter. Solen i Tvillingarna råkar nu ut för en slirig "dissociation" mellan intellektuellt klar tanke och de instinktiva känslor som odlas i det klantänkande Kräftan. Addera sedan Mars som från tecknet attackerar psyket/Månen och horoskopet börjar bli mer än lovligt grötigt! 

Att 6e fiendehuset är involverat, precis som i Reinfeldts och Sturmarks fall, visar tydligt oförmågan hos alla tre att lösa problemet mellan sektens särintresse och det allmänna. (Reinfeldt kallade en gång Svenskt Näringsliv för ett särintresse, vilket naturligtvis stämmer även om hans och Borgs gnäll på bankerna båda kan klassas som fula skenmanövrer för att följa folkopinionen - ren och skär falsk populism eftersom Överherrarna var just det nymoderaterna tjänade då som alltid.)

Jag tror man kan stanna här. Även utan födelseklockslag ser man tydligt att Micah Johnsson har extrema integrationsproblem med mänskligheten som helhet (Vattumannen) och att hans olycka var att tillhöra en klan, en minoritet (Kräftan), och att han var färgad just i USA (vars horoskop också innehåller såväl Kräftan som Vattumannen) - världens kanske fegaste, mest rasistiska och självförljugna plats! Måhända är USA inte i praktiken värre än andra länder, men när man adderar PR-dimensionen och landets falska hajpande framstår USA som en plats för rena dårar, människor som inte vet vad sanning är, eller är så svarta i själen att de helt enkelt inte bryr sig om skillnaden på myt och fakta. 

Det var därför den USA-älskande Reinfeldt hade så förunderligt svårt att hålla sig till fakta i politiska debatter och som religionshataren Sturmark inte verkar ha en susning om hur oändligt många fler människor som sekulära eller materialistiska kulturer mördat (bara under 1900-talet) än vad den påstått grymma religionen lyckats med så länge vi haft någon koll på folkmängder... 

Vissa är så skadade att de föredrar myten hur falsk den än är. Dessa är då vad religionen kallar Satans barn, själarna som Gud förkastat för att de ska få reda ut sina problem på egen hand (hur lång tid det än tar), och Micah Johnson förefaller av sitt horoskop ha haft stora problem med att kunna förstå sektens (Kräftan) relation till helheten (Vattumannen). Det är kanske inte så konstigt att förstå om man själv är mitt i smeten och Vatten (instinkt) är så smutsig att tankemönstren (Luft) formar sig därefter. Alla Vattuman-ascendenter ger sekterismens Kräfta i 6e fiendehuset, och i de fall då 6e innehåller viktiga planeter kan man befara mildare eller mer akuta former av sociopatiska attityder eller t.o.m. handlingar!




Inga kommentarer: