Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 juli 2016

Hjärnan - själens radiomottagare



Foto: Matthew F. Glasser & David C. Van Essen


Fenomenala lärdomsluntor på akademisk nivå som Irreducible Mind (2007) - en ögonöppnare för den som insupit förenklingarna i frågan om relationen mellan kropp och själ i den "folkliga" ockulta litteraturen - hamnar aldrig i kursplanen på något universitet. Det är bara den eller de få studenter i varje klass som är kallade till genuint intellektuellt arbete (ämnena till ett framtida Nobelpris) som införskaffar läsmaterial som går bortom den påbjudna och politiskt korrekta kurslitteraturen! Majoriteten sitter av sin högskoletid för att sedan inordnas som nyttiga idioter i ett system de bara med yttersta möda förmår överblicka och kanske inte ens då - nu har skolningen hamnat i vägen!

Medan de ateistiska Humanisterna via sina återkommande propagandastycken i främst Dagens Nyheter späder på den svenska bonnläppsmentaliteten - att inte orka fokusera de stora frågorna utan liknöjt absorberas i ett duttande teknokratiskt synsätt som i The Guardians artikel om att 180 distinkta regioner i hjärnan nu har identifierats - under det att massorna som tröga grisar vältrar runt i leran förblir den verkliga intressanta mikro- och makrokosmiska parallellismen mellan människa och hennes tillfälliga hem i solsystemet en fråga för smala studier i idéhistoria och antikens kosmologier.

Se bara hur The Guardians artikel genklingar av just det problem med att urskilja de astrologiska GESTALTERNA som jag kort dryftade i en nylig text om främlingsfientliga danska politiker och där särskilt en gestalt strax visade sig på nytt via två materialistiska kulturstrebrar.
De flesta kartor av den mänskliga hjärnan har skapats genom granskning av enbart en aspekt av dess vävnad, som t.ex. hur cellerna ser ut under ett mikroskop, eller hur aktiva områden blir när en person utgör en viss uppgift. Men hjärnkartor gjorda på skilda sätt ser inte alltid likadana ut, vilket har sått tvivel om var en del av hjärnan tar slut och en annan börjar.
Intelligensnivån hos dessa hjärnforskare som inte kommer att sluta leta "regioner" i hjärnan tills de är nere på cellnivå och därmed i sitt grundläggande tankefel helt missat målet, är inte mindre än följande, inte helt seriösa bildtext:


Gestaltteorin påminner oss om att "it's all in the mind" eller på psykologibefriad svenska: "det sitter i ditt huvud". Men det är inte alls ett medgivande till Humanister och andra scientister att människan verkligen är alltings mått utan att de fakta vi kan uppfatta och de föreställningar och kunskaper vi kan forma oss alla dessförinnan föreligger i det gudomliga intellektet, Guds medvetande.  Platon kallade gestaterna "former" och hävdade till och med att de var levande och intelligenta väsen i sin egen rätt. 

Hur vet man då att man tänker rätt tankar och inte deformerade tankar? Djuppsykologen Carl Jung anade svaret: den som tänker rätt får bekräftelser på detta från universum självt, i formen av remarkabla sammanträffanden och synkroniciteter. Men även här finns naturligtvis möjligheten att medvetandet är så degraderat av själens syndfulla tillstånd att man aktivt skapar självlögner och söker kopplingar där inga finns. Återkommande läsare vet att bloggaren kritiskt förhåller sig till sina egna upplevda paralleller med greven av Oxford, en engelsk renässansgestalt av oanad betydelse för det engelska språkets förnyelse.

Den osannolika hamnarbetaren och dörrvakten
Ted Hughes som blev reggaesångare, ständigt
censurerad av BBC. Klicka för större bild för
minspel och en portion god brittisk humor!
(Skivan Dreadmania kom 1973)

Vad människohjärnan bistår med är bara att likt en radiomottagare bryta ner den gudomliga fullheten till ömkliga små skärvor vilka barnen storögt snurrar på via 3D-grafiken i den moderna människans tröstnallar och framväxten av det sanslösa bildbombardemang som Överheten använder sig av för att slutligen slå sönder den lilla människans förmåga att tänka och värja sig mot det vampyriska system hon fötts att betjäna som löneslav.

Också detta är naturligtvis en GESTALT som den filtrerats ned och förtätats genom den här bloggarens hjärna. Men det finns ett nästan rasbiologiskt sätt att ta reda på vilka röster man bör lyssna till eftersom de har kontakt med Intelligensen och vilka som sprider desinformation. 

Astrologin, särskilt den hinduiska varianten, tycks knivskarp i sina spelregler för hur man hittar folk som undgått att - för att återanvända Platons humoresk - födas med så tillknycklade huvuden att de sju himlaljusen inte kan cirkulera som i den makrokosmiska förlagan till vår mänskliga hjärna utan hämmar individen så starkt att en, säg Reinfeldt eller Löfven, gör hackmat av den Sanning som väntar på att mänskligheten ska börjar förstå den och också följa den i sitt civilisationsbygge.

Särskilt den arme Reinfeldt, som inte förstod bättre än att låta sitt födelseklockslag slinka ut till allmänhetens beskådan, har en karta som omvittnar allvarliga störningar i de sju ljusens omloppsbanor. Det är i synnerhet den deformerande och våldsamma krigaren Mars i öster som "bränt" kretsarna hans radiomottagare och gör honom i princip otjänlig för den som vill lyssna på en korrekt berättelse om människor i kärleksfullt samarbete, en värld utan något toppskikt av blodsugande superrika. 


Dubbel attestering på "trångt mellan pannbenen",
fysiologiskt betraktat. Platon kanske hade lite
allvar i botten av sin frenologiskt färgade utsaga
om att hoptryckt skallar omvittnar själar på villoväg.

Det skulle vara ett sant nöje att studera den religionshatiske profitören Christer Sturmarks grad av hjärnskada (en reflektion av hans själs karmiska bagage). Jag menar, man är inte jättebegåvad om man stjäl kyrkans konfirmationsritual, tvättar av det sakralt och TAR BETALT för att konfirmera svensk ungdom i gudsförnekande satanism! Riksdagens talman Urban Ahlin (s), som på egen hand såg till att smuggla in denna vansinnessekt i ritualet för riksdagsöppnandet, kan heller inte ha det lätt med Ljusens omloppsbanor i sitt inre. Allt tyder på att Sverige är en plats med ett svårt deformerat genetiskt material vilket i sin tur bara är en återspegling av eller korrelat till de själar som just nu tillsammans bildar det svenska nationalpsyket eller nationalsjälen.

Jag kan berätta en hemlighet: i framtiden kommer starka Medvetanden att kunna visa hur dna inför betraktarnas förbluffade ögon "morfar" bara genom att demonstratören tänker starkt och annorlunda än tio sekunder tidigare. Det finns således inget som helst förklaringsvärde i vare sig dna eller den färglada nya modellen av hjärnan som The Guardian visar upp. 

Det är således ett förfallet, tanklöst och syndigt folk som självt degenererar sin kroppsliga genpool och riskerna ligger aldrig i invandrarströmmar, ryssar eller vilka andra yttre hotbilder folkpsykologin fantisera om (på Överhetens instiftan, med eller utan syfte att profitera på massornas skräck inför propagandan). Det är som t.o.m. en enkel hamnarbetare insåg, "all in the Mind" - the IRREDUCIBLE MIND, enastående och gudomligt och omöjligt att förklara bort i termer av något mindre än det själv. Detta är själva grunden till allt tal om andlighet och ANDEN (gr: pneuma) - osynlig som en fläkt luft men icke desto mindre där för att påverka och leda världen och befria de krossade kraniernas tanke så långt värdkropparna medger.

Till sist, en repris från ett kort meningsutbyte med en läsare som påminner om att Platons tanke om de sju planeternas inverkan på människan var stark även i renässansens England, en renässans greven av Oxford i princip i egen hög person verkar ha dragit igång. Offret, som ruinerade honom, var att bränna 8 miljoner kronor på en knappt årslång vistelse i Italien, där han insöp stor konst och stora tankar att ta hem till ett inavlat England som på Elisabets tid förefaller ha varit lika illa däran som dagens Sverige med dess inkompetenta och obildade ledarskikt och materiella överhet.
Amongst our well renowned men,
Dever (de Vere) merits a silver pen,
Eternally to write his honour,
And I in well polished verse,
Can set up in our Universe,
A Fame, to endure forever...
For who marketh better than he,
The seven turning flames of the Sky:

Or hath read more of the antique,

Hath greater knowledge in the tongues:
Or understands sooner the sounds,
Of the learner to love Music.
En dedikation till Oxford
ur antologin PANDORA tryckt 1584

 

Inga kommentarer: