Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 juli 2016

Hillary Clintons falska natur


Hillary Clinton och hennes okvalificerade
"it-expert" Bryan Pagliano

Mer problem med Hillary Clinton och hennes mejl. Enligt AB har extremt generande mejl hackats och läckt ut och som avslöjar hur nyckelpersoner bland Demokraterna sökt kasta käppar i hjulen för Bernie Sanders kampanj mot Hillary, på det att allt skulle förbli vid det vanliga i USA. Det vill säga, Etablissemanget - representerad av t.ex. Michael Bloomberg, stormrik f.d. borgmästare i New York - ville att Hillary skulle gå vidare som företrädare för de rikas intressen.

Denna den ena procenten har sedan tidernas begynnelse motarbetat rimliga levnadsvillkor för hela befolkningen oavsett vilket samhälle man granskar. Det är närapå en naturlag att finna dessa uppklädda råttor på toppen av näringskedjan, men deras korruption och självtjänande mentalitet har i själva verket fostrat mänskligheten för den dag man samfällt kastar av sig dessa parasiter.

Problemet är den breda massa därunder - låt oss kalla den "medelklassen" där mediokriteten regerar utan spärrar. I den här stora och diffusa gruppen finns det många som kan tänka sig att föra försöket att inte bara klättra lite högre på statusstegen utan göra ett rejält klipp. F.d. statsministern Reinfeldt hade en ökänd "neger" som förfader som försökte klättra genom att sol-och-våra kvinnor och "finansminister" Anders Borg hade inte ens en fullgod ekonomisk utbildning - ändå tillät svenska folket honom att rasera Väldfärds-Sverige! 

På samma nivå tycks Hillarys it-teknikern Bryan Pagliano ha verkat, en guldgrävare som lyckades med konststycket att utan kvalifikationer bli hennes privata it-montör för den beramade mejlservern i paret Clintons hem. Han saknade såväl praktiska erfarenheter som certifiering i konsten att rigga ett e-mail-system och skydda det från cyberhot, ändå lyckades den här lycksökaren plocka ut en av de högsta lönerna av alla runt Hillary (sexsiffriga belopp i dollar)

Faktiskt tankarna går till Mona Sahlins "livvakt" och den skandalen som helt berövade henne det lilla politiska kapital hon ännu förfogade över. Bara att i FattigSverige intygar korrupta åldrande kvinnoliga politiker att icke-existerande pengar finns hos sina toyboys, men i USA lyfte Hillary sonika ut pengar ur diverse partikassor som var avsedda för annat eller pröjsade klipparen längsmed andra, dunkla kanaler! Dessutom visar det sig att hon gynnade sig själv när det kom till de partifonder som var avsedda för alla de demokratiska presidentkandidaterna.

På tidiga fotot här ovan, är inte bluffmakaren märkvärdigt lik den på sitt sätt lika inkompetente Fredrik Reinfeldt? Några år senare ser ingen av dem lika roade ut:



Ur den här bloggarens vidvinkelperspektiv passar den senaste mejlskandalen perfekt. Det stämde inte alls att den genuint goda och socialistiske Bernie Sanders en tid såg ut att hota Hillary. Ödet vill se USA förödmjukat och Sanders kom "för tidigt" i historien. 

"Meningen" med världshistorien just nu är att amerikanerna ska vara så trötta på den rika elitens politik - tänk Bill och Hillary Clinton och den globala rovkapitalismen som utgår från USA - att de med det ringa förstånd det här folket besitter väljer nationalisten Trump, en man den manodepressiva gudsförnekaren och skådepelaren Richard Dreyfuss trots alla sina handikapp ändå korrekt identifierar som en "obalanserad, illvillig och lögnaktiv översittare."

Först med Trump som USA:s president kommer vi att se ÖDETS HJUL BÖRJA KNARRA RIKTIGT ORDENTLIGT. Den gamla maskinvärlden kommer att rasa och med den alla materialismens ingenjörer och ungerhållsarbetare - ja it-fascisterna i synnerhet, alla som valde att arbeta för Pengarna istället för Människan.

Jag medger en liten besvikelse över att Hillarys lycksökande it-tekniker inte hade något känt födelsedatum, men vid närmare eftertanke har bloggen granskat tillräckligt många lycksökare genom åren. Mannen har veka  ansiktsdrag och jag misstänker att dessa varsel om motsvarande karaktärsbrister skulle kunna teckna en korttänkt horoskoptyp av typen Vädur med inslag av monetära Oxen (som det svenska nationalpsyket) eller, kanske mer troligt, en kommunikationsorienterad Tvillingarna. Å andra sidan knep Pagliano käft när det började hetta till och åberopade 125 gånger "the Fifth Amendment" (lagtillägget om rätten att tiga för att inte ställa till det ännu värre för sig).  

Talesättet "clam up" pekar naturligtvis rakt på sekretessbenägna Kräftan, och det skulle kunna förklara att man tycker sig se en smula av Reinfeldt-Solen-i-Kräftan på det översta fotot. För vissa kommer alltid högsta prioritet vara att skydda sig själva, till och med när man vet att man felat. Då står inte ordet "sanning" för något alls, och man bevisar sig vara en undermänniska av den typ Hitler ville gasa ihjäl. Problemet var att han valde ut etniska grupper som han ansåg representera denna självtjänande tendens, medan sanningen är att de skär igenom alla nationaliteter och t.o.m. zodiaktecken. För naturligtvis finns det Kräftor som gör ett storstilat jobb som hjälpare!

Nu har bloggen på kort tid kunna konstatera att två kvinnor som tillhör de mäktigaste i världen, inte sköter sig ett dugg bättre än männen i samma position. Christine Lagarde och nu Hillary Clinton. Vad säger det om feminismens sak? Jo, att den är ute och cyklar i blindo om den inte först bottnar i filosofi och de större frågorna om vad en människa är och vad människan alls är på jorden i för syfte. Besvarar man bara frågorna i rätt ordning kommer många underordnade problem "nedströms" att lösa sig av sig själva.

*****

Anmärkning ang. Paglianos "veka ansiktsdrag". De gamla kineserna praktiserade tydning av ansiktet i syfte att skönja den inneboende anden. Frenologi-liknande metoder fanns, verkar det, i alla gamla kulturer och efter lång muntlig tradering dyker snarlika tankar upp i den medeltida spanska kabbalan. Judarna måste ha fört den här traditionen med sig under lång tid eftersom man anar omen baserade på kroppsliga egenheter redan i de judiska Dödahavsrullarna (3e årh. fvt till 1a årh)

När Nya testamentets judiska Jesus "ser in i människornas hjärtan" kan man fråga sig om inte också han lät sig vägledas av dylika metoder, på annat ställe i samma textsamling anklagar han ju sin tids lärde för att helt sakna kunskap om hur man tyder "tidens tecken", vilket definitivt handlar om att granska antingen planeterna - externa objekt - eller se den subtila "tidsandan" som avslöjas i hur händelser fortlöper. "Tidsanden" är också ett objekt, men ett intellektuellt sådant - bara tänkande människor kan uppfatta dem, inte döda materialister. De senare har flockats i västerlandet för att uppleva dess snara undergång.

Ämnet om det kroppsliga och en själens återspegling dök upp häromdagen i annat sammanhang. Den elisabetanska filosofen Francis Bacon skrev en rätt osmaklig småskrift, "Om Deformiteten" från vilken följande citat återgavs i biografin Shakespeare's Lost Kingdom (s. 358):
Deformerade personer är vanligen likställda med naturen: för såsom naturen gjort dem illa, så agerar de utifrån sin natur, varande för det mesta (såsom den Heliga Skrift säger) "i avsaknad av naturlig tillgivenhet" och därmed i position att hämnas naturen.
Francis Bacon var naturligtvis en homosexuell skitstövel och rejält skadad av det elisabetanska Englands dyrkan av skönhet och yta (se även: Bacon - mutbar materialist, från 2010), men här ser vi början på den sjukliga värdering av människor pga. det yttre som västerlänningarna fortsätter med trots att Hitlers folkmord borde ha tjänat som en vakna-upp-signal. 

Därför är Väst nu uträknat och går i sin tid under; dess befolkning är bärare av så usla värderingar (kalla dem gärna "borgerliga") att stafettpinnen kommer att lämnas över till kineserna, vars storskaliga arbete på att förvandla ett urfattigt och gigantiskt land till något mer välmående visar hur kristet sinnelag i praktiken ser ut. 

Det förträffliga Västs förträffliga demokrati kan vi sluta pladdra om från och med nu, det var bara en chimär. Folket har ändå aldrig fått sin vilja fram om den stred mot de rika, det borde väl alla ha sett och förstått vid den här sena tiden i historien.

Inga kommentarer: