Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 juli 2016

GPS som mördaren USA:s imperialistiska verktyg...

Intressant i SvD om satellitnavigering, en teknologi jag aldrig satt mig in i eftersom jag vägrat körkort och privatbilism sedan unga år och direkt genomskådade mobiltelefonen som Storebrors övervakningsinstrument för kontroll och likriktning av hela befolkningar.

Det är kul att se hur artikelförfattaren hela tiden reserverar sig en smula men säger att det NOG är USA:s GPS-övervakning av hela jorden som även fortsättningsvis kommer att hålla oss slavar i det kapitalistiska kontrollsystem som - och det här kunde man ju ha räknat ut enkelt - ursprungligen byggdes för att mördarnationen USA skulle kunna bomba de fiender man för tillfället hade med högre precision. Jag tror tvärtom, GPS som helt sköts från imperialisten USA kommer att tappa i betydelse när Kina blir världsdominant och därmed det satellitsystem de har på gång.

Här är då "andarnas krig i luften" som synske amerikanen på 1940-talet siade om i samband med det han kallade Harmageddon. En del Hollywood-filmer om de fattiga och de rika i världen tycks medvetna om den gåtfulla helylleamerikanen Cayce och senast Elysium - trots dess banalitet - bygger på samma tanke om en dystopisk framtid där de rika barrikaderat sig med all sin fascistiska fitness- och hälsoteknologi (inklusive genmanipulation) i en svävande värld uppe i luften medan världens övriga 99% fattiga lever ett slumliv på några kilometer under dem, på planeten Jorden. 

Filmen Elysium slutar (spoiler alert om nu någon inte sett den), med att Elysiums centraldator (jämför SvD-artikelns "Master Clock" i Washington D.C.) hackas så att alla jordens medborgare får "fulla rättigheter" som det kallas på dataspråk. Filmens sensmoral är alltså att det är djupt sjukt och kriminellt det som vårdvinstfolket sysslar med, korkade småaktörer som följer i svansen på en stor djävul i Kalifornien (inget namn) som sökte ta bolagspatent på det mänskliga genomet för att profitera på människans önskan om att bli friskare och leva längre. 

Att mänskligheten alltjämt fostrar profithungrande grisar beror på att vi alltjämt idoliserar USA istället för att frysa ut landet. Och hur skulle det kunna göras när artikeln nu visar att hela den nuvarande civilisationen faktiskt hålls ihop av GBP-teknologins olika applikationer? Elysium likt det forna Babylon måste restlöst falla och en noblare bärare av den olympiska elden ta över.

Det amerikanska nationalhoroskopet har redan visat sig så träffsäkert att jag inför SvD:s uppgift om hur remarkabelt beroende GPS är av exakt tidmätning med atomur i varje satellit bestämde mig för granska Fader Tid (Kronos/Saturnus) i nationalhoroskopet vid tiden då den första versionen av systemet lanserades (1978).

Jag visste redan att Saturnus/Kronos ockuperar den hyperexakta Jungfrun och som, pga. USA:s dödande Skorpionascendent, hamnar i det 11e idealhuset. Dödens Skorpion och dödens planet Saturnus primärt verksam via landets "ideal" - är det inte en mardröm för världens alla folk vi anar här?



Hinduisk astrologi har över 50 prognossystem som jag aldrig kommer att lära mig, utan jag fortsätter med det folkligaste och mest populära Vimshottari dasha (som förmodligen alla astrologiprogram har som grundinställning). Vimshottari-metoden för "planetära cykler" utgår från Månen och måntemplen (nakshatras) och sägs lämplig för att utvärdera individer (stater är entiteter, makroindivider) och deras sinnelag. Kort sagt hur man upplever livet genom sina levnadsåldrar eller planetära cykler. Som bekant har varje storcykel en subcykel och en del komplicerar saken genom att gräva ännu djupare i det "fraktala" systemet där huvudcykeln upprepas i allt kortare tidsrymder.

USA föddes 1776 och har fullbordat flera varv av huvudcykeln. GPS dyker upp i landets psykologiska historia 1978 under Venus huvudcykel. Låter inte så värst precisionskrigiskt eller hur? Men titta då hur Venus står i födelsehoroskopet! Som en av flera planeter i dödens och syndfulla åttonde hus. Här är de självrättfärdiga nationen som ser så många problem med andra länder! Är det den i egna ögon så präktiga svensken som bidragit till denna självlögnens nationalsjäl? Knappast, fattigsvenskarna anlände först hundra år senare...


Vimsottari Dasa:

 Ven MD:  1973-09-27  -  1993-09-27

  Antardasas in this MD:

  Ven:  1973-09-27  -  1977-01-24
  Sun:  1977-01-24  -  1978-01-24
  Moo:  1978-01-24  -  1979-09-28
  Mar:  1979-09-28  -  1980-11-26
  Rah:  1980-11-26  -  1983-11-27
  Jup:  1983-11-27  -  1986-07-27
  Sat:  1986-07-27  -  1989-09-27
  Mer:  1989-09-27  -  1992-07-27
  Ket:  1992-07-27  -  1993-09-27


Storcykeln (MD, maha dasha) är tydlig bara under sitt första skede då dess start den 27 september sammanfaller med dess subcykel. Cykeln går igång exakt då USA störtar in i sitt oljekris-helvete oktober 1973 och vi inser ännu en gång att Skorpionen och/eller dess 8e hus har mycket med ruttenheten i världen att göra - olja utvunnen ur jordklotets kompost. (Som ung musikälskare vid den tiden minns jag hur mycket knastrigare och sämre de oljebaserade grammofonskivorna blev runt 1974-75, oljekrisen fick skivbolagen att börja tillverka rent skräp till konsumenterna.) 

Är det bara jag som i detta uppenbarelsens ögonblick inser hur mördarnationen USA spottade fram GPS för att kunna bomba skiten ur länder som har osmaken att vilja diktera oljepriset i världen. Vilka djävlar de är, amerikanerna! Cykeln i den amerikanska dödens och korruptionens tecken "Venus" börjar här, med oljechocken. Sedan tar det förstås några år att få fram krigstekniken GPS, fast jag gissar att mycket redan var gjort efter månfärderna...

Efter att "tidsåldern" markerat sin ankomst med en "ren" trumpetstöt är det subcyklerna vi ska titta på för att se hur tidsandan periodiskt förändras. Och minsann, från januari 1978 - mördarsystemet GPS lansering - är det MÅNEN som äger USA:s nationalsjäl. Det amerikanska psyket i Vattumannens tecken tänker således i stora cirklar här eftersom Vattumannens urna (kallades den "Den Stora" i Babylon) symboliseras det kosmiska rummet inneslutet i en kruka.

Vattumannen är Luft, dvs rymd och Månen är förstås Jordens satellit. Eftersom Vattumannen representerar den kosmiska blåkartan fastän osynlig som luften själv blir detta arketypiskt en perfekt tid att realisera småsatelliter som svävar i rymden - på vems order då? Jo, Vattumannen och därmed Månen ÄGS av Döden själv, fader Tid, Kronos tidmätaren! Nere i Jordelementet står Döden (Saturnus) själv i Washington D.C. som "the Master Clock", den stora tidmätaren som håller USA:s mördarslavar på perfekt räta led uppe i det blå.

Cirkeln är sluten, det är Djävulen i Saturnus jordbundna skepnad som äger den amerikanske nationalsjälen vid detta tillfälle, då GPS framträder i historien. Amerikanen vill återigen döda men Jungfruns arketyp är exakt när den plöjer jorden i snörräta fåror (Babylonierna kallade Jungfruns tecken "Plogfåran"). 

Här ser vi således hur USA arketypiskt hallucinerar fram "precisionsbomben" som ska döda sina fiender och inte gå till spillo genom att draksådden faller utanför plogfåran och leder till ekonomiskt spill.

En sådan djävulsk nation fattigsvensk och månget annat folk kryper och lismar inför. I själva verket är det Djävulen i nationell klädnad och det är tur för SvD-skribenten att han garderat sig med ett "NOG". Jag vet från säker källa att GPS-satelliterna kommer att sväva utan herre en bit in i framtiden, när Ödet ställt fram en bättre förebild för världens alla folk.

Inga kommentarer: