Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 juli 2016

Ett av få skäl att läsa DN

Den politiska journalisten Nathan Shachar har stram och subtil stilistik av bästa sort. Tills DN ställer hans material bakom lås och bom - "prenumerera eller ge dig av från vår mark" - alternativt besinnar mediernas ansvar för allmänhetens fortbildning bortom kapitalistisk närighet, kommer jag att fortsätta låta mig berikas av hans föredömliga och lärorika texter. Nu senast en snabb men ovärderlig rekapitulation av vad som fick känslorna mellan USA och Turkiet att surna till och möjligheten (mycket trolig!) att USA återigen i det turkiska kuppförsöket är ute med sin destabiliseringspolitik för att härska och kontrollera världen. Det är en riktig skurkstat svenskarna dyrkar!

Nathan Shachar skulle naturligtvis inte hålla med, givet att han född Mats Ahnlund med en judisk mor, delar sitt folks underdåniga tacksamhet till USA för deras intervention i Andra världskriget och Hitlers gasande och kremerande av judar i industriell skala. 

Hans val av namnbyte för att återknyta till sin judenhet är intressant och mycket troligt ett val gjort i full medvetenhet om den mening bloggaren tycker sig se här:

NATHAN "han (Gud) ämnar ge"
SHACHAR "gryning", som i 19e kapitlet av 1a Moseboken:

Vid morgongryningen manade änglarna Lot och sade: "Stig upp, ta din hustru och dina två döttrar som är här, eller du kommer att sopas bort vid stadens bestraffning."

Staden var förstås Sodom, härjad av grasserande homosexuell omoral, och ingen kan blunda för den bestickande parallellismen mellan Hitlers utrotning judarna och Guds bestraffning av sodomiterna i vad som nästan ser ut som en terrorismens bombdetonation som fick den urspårade staten att gå upp i rök.

Nathan Shachar är uppenbarligen, han också, märkt av sitt folks öde under Andra världskriget och namnet tycks taget i apotropaiskt syfte, dvs. som en magisk trollformel för att skydda namnets bärare från ont. Kanske till och med en vädjan om att få bli väckt av ängeln i gryningen före Harmageddon för att hinna ta sig och sina närmaste från den utdömda zonen... Nathan Shachar är, av sitt namnbyte att döma, övertygad om Mellanösterns undergång i deras version av nordbornas Ragnarök.


Skribentens horoskop understryker det globala brännoffret i dess arketypiska realitet. Det är den egna etniciteten (Månen) och Jupiter (Guds vilja) i Fiskarna, det universella (och inte längre individuella) Vatten-tecknet för syndernas rening. Gud renar marken från sodomiterna - och sodomin - genom att jämna staten med marken, Hitler föreställde sig att han befriade sitt expanderande "tusenåriga rike" från underlägsna människor, och i Nathan Shachars val av vuxennamn ser man det implicita medgivandet att detta är Guds väg med människan. 

Den judiska Bibeln innehåller samma budskap: Gud straffar om och om igen sitt folk under historiens gång för deras ständiga avfall från den rätta och gudfruktiga vägen. Den här bloggen har åtskilliga gånger pekat ut Huset Bonniers som en styggelse för Gud, då en allt mer frenetisk dans - en dödsdans - kring Guldkalven är det utmärkande för detta Hus i slutet av den marknadsliberala era som föregår världens sammanbrott (som ur mellanöstligt perspektiv kan vara Harmageddon). 

Det skulle förvåna mig om inte Shachar är plågsamt medveten om sin arbetsgivares orientering. För skulle namnbytet vara gjort som enbart en sekulärt kulturell gest, är det blasfemi mot den judiske Guden och han hör hemma i brännugnen för detta svek mot den verkliga Saken.



Till förståelse av kartan:

Universell syndarening via Fiskarna och den allomfattande (expanderande) Jupiter i syndens element Vatten - bara i Fiskarna renas den onda vegetativa (profithungrande) själen eftersom detta är enda platsen där Vatten och Sattva guna möts i den låga vattenvärlden. Gud/Zeus/Guru/Jupiter är en sattvisk planet som öppnar både sinnen och medvetanden, och skribenten har som synes en föreställning om en global spridning av detta vatten: Kommunikatören (ängeln/budbäraren!) Merkurius i expansiva Skytten ÄGS av Jupiter som i sin tur omhuldas av den etniska Månen. Shachar känner sig som en i diasporan!

Detta är fenomenala, närmast oslagbara omen om ett sinne redo den sista tvagningen före gudablivandet. Men nionde huset för lyhördhet mot det gudomliga samvetet eller morallagen som styr världens gång (den universella dharman), innehåller synbarligen ett smolk i bägaren. Solen i Skorpionen visar att Nathan Shachar föreställer sig som ett Guds barn men på ett tragiskt simplistiskt sätt: Solen (själen) i Skorpionen ÄGS av jorden (ha erets), syndens tecken, där synd innebär att "missa målet", förfogas av vålds- och olycksplaneten Mars i materialistiska Jord-tecknet Jungfrun - jordens brukare.

Men här gör nu defaitismen (martyriet) entré: Shachars Mars - själva basen för hans materialistiska fantasi om att vara av judisk börd (minns att det är fantasins Måne vi utgår ifrån), körs över av Döden själv via den kraftfulla konjunktionen mellan Solens disponent och tidmätaren och avgränsaren Saturnus. Denna Saturnus befinner sig (fastän ånyo i det psykiska universum som föregår själens födelse till en enskild fysisk kropp), i sitt världsligt starkaste läge i väster, där exempelvis Solen varje dag skördas vid solnedgången. 

Även den här konjunktionen ingår förstås i Shachars psykiska medvetenhet så att redan en nybörjare i astrologins teckenlära kan ana att det är Förintelsen som avses när Döden tar kontroll över disponenten till den själsliga identitetens Sol. Att jag introducerade kopplingen till Landet (Israel) var för att antyda hur falsk dagens judenhet är i sin tilltro till den sekulära staten Israel. Landet kommer att förintas, att döma av det horoskop vars själva subjekt har en identitet (Sol) subliminalt påverkad av Satan, och någonstans ser det ut som att Nathan Shachars födelsehoroskop inser och ödmjukt fogar sig i den högsta viljan, den vi tack vare hans sällsynt renade sinnelag (Månen+Jupiter i renat vatten) kan skönja genom 9e dharma-huset. 

Bästa läsare, detta är inte astrologi för smutsiga materialister. Bloggen har sedan länge avslutat det tidiga arbetet med att nyfiket utröna huruvida den sideriska zodiaken (från Babylon) berättar en sannare historia än det misshandlade stycke som grekerna släppte ifrån sig till väst. 

Det här inlägget exemplifierar istället astrologin som verktyg för att se lite djupare in i tillvarons mysterier. Astrologins abstrakta symboluppsättning får kött på benen först när den sätts i samband med ett verkligt livsöde och i det här fallet är både karta och individ så särpräglade - Shachar grep mig för flera år sedan som den bästa skribent DN har turen att få publicera - att den judiska frälsningshistorien i tiden tydligt kan ses lysa fram här, på samma sätt jag konstaterade att Pride-generalens sällsynt svarta himmel sannolikt inte är typisk för hbtq-horoskop men mycket passande för den som tar befäl för att sprida Sodoms levnadsmönster i Sverige.


PS. Defaitism/martyrium, här tillskrivet den "krigströtta" (pga. Saturnus närvaro) Mars, brukar normalt tillhöra Fiskarnas tecken. I det här fallet gäller tydligare än någonsin den hinduiska tanken att opposita tecken i någon mån påminner om varandra och återspeglar varandras kvaliteter. Ska man vara petig kan defaitismen kopplas till Jungfrun eller det sjätte huset - tecknet har en osedvanlig förmåga att gå med öppna ögon rakt in i olyckan. Martyriet (vittnesbördet) sorterar då under till Fiskarna som ger hals när skadan redan är skedd och vittnar om det skedda

Shachars Måne med Jupiter indikerar definitivt en chassidisk fromhet och det är närmast ofrånkomligt att inte spekulera i att han är en av de själar som följer BLODETS VÄG snarare än att ha förvärvat frisjälens status. Det skulle förklara varför identitetens SOL är knuten till historiens och tidens herre Saturnus/Kronos, av de gamla romarna hånfullt kallad "judeguden". Judarna utmärkte sig för sin besatthet av sin egen kalender, sin sabbat, och kontrasterade däri skarpt mot hellenismens mer metropolitiska sätt. 

Fastän kanhända en nivåsänkning och en linslusens sätt att till sist förstöra ett annars "rent" inlägg (sant mot Himmelen), vill jag påminna om mitt första möte med Dödahavsrullarna i engelsk översättning och hur Saturnus/Stenbocken stod på himmelen den dagen (horoskop här). Fastän ett tidigt inlägg och enklare i analysen framträder den legalistiska kontroll och repression Saturnus-i-Stenbocken utövar mot Solen-i-Skorpionen - Skorpionen indikerar här resistans och motstånd mot att låta sig uppslukas av döden. Detta kan läsas som att basen för textsamlingen bottnar i den extrema nationalism som då rullarna gömdes övergått i ett vilt uppror mot sin tids USA, ockupationsmakten Rom. Upproret misslyckades men den här 5000 invånare starka gruppen av rättrogna judar förändrade världshistorien på gott och ont. Utan dem hade t.ex. aldrig skrönan om "den vandrande juden" kommit till.


Se även: Dödahavsrullarnas horoskop (nov 2010)


4 kommentarer:

Susanne sa...

Blev lite nyfiken på personen, så jag kollade lite om namnbytet, och på Flashback påstås att han inte alls är judisk, men å andra sidan hette hans morfar Salomon Kraft, och nog låter förnamnet judiskt så det förslår. Hur som helst så fanns det en länk till en tv-intervju med Shachar, där han ca 7 minuter in får en fråga om sitt namnbyte. Där framgår att han att han i tidigt 70-tal bodde i Israel, och då ville myndigheterna att de som bodde där skulle ta ett hebreiskt namn. Dessutom ville han ha ett namn som var frikopplat från hans släkt (pappan satt t ex i Svenska akademin).
http://urskola.se/Produkter/162600-En-bok-en-forfattare-Nathan-Shachar

Seaward sa...

Där återger du skickligt JORD-elementets synfält medan jag, som vanligt, berättar vad anden ser och låter mig skriva.
:-)

Jag konstaterade förstås först att han var av judisk börd på mödernet (det som räknas för en jude i köttet eller anden) och kunde sedan med hjälp av de judiska vänner jag haft genom livet i kombination med hans horoskop och faktiska skrivande avgöra var på den sekulära (fördömda) skalan han befinner sig.

Som du ser ligger det åtskilliga "schackar-drag" bakom ett sånt här inlägg! Att förankra horoskopet i den "empiriska" verkligheten är bara det första steget!

Som sol/måne i JORD föredrar du förstås att hålla dig till sinnevärlden trots att MENINGEN visar sig först i andevärlden, vilket jag sökt illustrera i detta inlägg. Utan ande inget att berätta.
:-)

Mitt alter ego Oxford flinar och hälsar!

Susanne sa...

Huvudpoängen med det jag skrev var ju namnbytet och om man kunde utröna varför han bytt namn och i så fall varför just detta. Varför han bytt framgick i intervjun, däremot inte varför just det namnet, så om det gjorts "i full medvetenhet om den mening bloggaren tycker sig se" är en öppen fråga. Men han säger i intervjun att hans konvertering till judendomen inte var grundad i religiös omvändelse, så frågan är om han inte hör hemma i brännugnen. Enligt ditt luftiga sätt att se, alltså.

Hälsa Oxford tillbaka!

Seaward sa...

Fördömelse och helvetseldar: Som du ser söker Ljuset (Elden) tränga in i Jungfruns dystra vrå så att Saturnus glåmighet skingras. Den Elden är i sig baserad på den förnämliga placeringen Jupiter-hemma-i-Fiskarna.

Här finns därför möjligheter att ta sig ur den världsliga offeraxel som Fiskarna och Jungfrun bildar. I teorin skulle Jupiter/Månen kunna opponera sig mot Saturnus och söka försoningen eller moksha (vilken Jupiter enbart kan ge) vilket sedan återspeglas i kommunikatorn Merkurius...

Påfallande många (och viktiga) placeringar i SATTVA GUNA tyder på ett mycket finstämt intellekt, vilket bekräftar den glädje med vilken jag läst säkert 5-6 artiklar av författaren.