Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 juli 2016

Dödsängeln i Nice och sekularismens förlorade sak


Zodiakens rotation under dygnet och skilda tider kan framskapa
tillfälliga Gestalter som ingen nybörjarbok i astrologi för på tal
eftersom dessa per definition tillhör ämnets högre nivåer


Efter den bestialiska människoslakten på en promenadgata i Nice kom den begripliga psykologiska reaktionen snabbt i franska medier. Enligt uppgiftslämnare på bloggen sökte man mildra chocken genom att framställa gärningsmannen som en simpel suput. Hur ofta ser man inte samma härskartekniker i Sverige, försöken att förminska det man ogillar! Den här bloggen utnyttjar minsann förlöjligandet av ideologiska motståndare till fullo.

Med lite tillnyktring vänds istället diskussionen till ett konstaterande att gärningsmannen genomgått ”en snabb radikalisering” som i den här brittiska översikten (svenska medier som enbart plagierar utländska men sällan har eget folk på plats, har också ventilerat samma synsätt):
 

https://www.theguardian.com/world/2016/jul/16/bastille-day-truck-attack-nice-france-islamic-state 

Jag lämnade en fråga hängande i luften angående horoskopet för terrorattacken mot folket som firade dekadensens inträde i Frankrike, dagen för Bastiljens stormning. (Detta var tiden för den snart helt sekulära medelklassen att degradera sig – de skapade strax ett våldsamt blodbad i Frankrike och hela den tid det dekadenta Väst kallat ”Upplysningen” är i själva verket ett tilltagande förfall, på senare tid accelererat av rovkapitalismens fruktbara fusion med informationsteknologin.)

Den orörda frågan rörde Nice-dådets ”legitimitet” ur ett astrologiskt perspektiv och här kommer man osökt in på termen ängel eller budbärare…
 

https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?t=kjv&strongs=g32
 

Eftersom människoslakten utfördes på ”Promenade des Anglais” anknöt och länkade jag till det gammalfranska ordet för ängel:
 

https://en.wiktionary.org/wiki/ange#Old_French

Den formala skillnaden är böjningarna -ais eller -es vilket jag för andemeningens skull översåg med. Detta hindrade nu inte en kommentator från att söka tillrättavisa bloggaren för oegentligheter. För den som ser mytens värld spela igenom och skänka mening åt den i sig meningslösa, nej rent sataniska naturalism som omhuldas av sekter som Humanisterna, ligger dock djup mening i att det var på ”änglarnas promenadstråk” terrormarkeringen mot Sekularismens sak ägde rum.

DN låter i en mer än lovligt menlös artikel en sekulär dåre i Turkiet beskriva varför tiden under Erdogan inte varit till hans belåtenhet:
Jag dricker alkohol, tycker det är okey om min flickvän bär korta shorts och har inga problem med att kyssas offentligt. Allt det har blivit svårare i dagens Turkiet.
Den svenska läsare som inte hör idiotin i denna sexistiska medelmåttighet har själv druckit djupt ur den förgiftade kalken och sällat sig till dem som mycket väl kan tjäna som bränsle vid nästa vredesattack mot den västerländska förslappningen. Reklamens ”För det är JAG värd” gäller nämligen i både nöd och lust eller inte alls.

Vem minns inte de första infantila reaktionerna efter Paris-terrorn: ”Rör inte min champagne!” (Intressant nog inte googlingsbar längre trots att man hittar mycket DN-stoff den vägen!) Det är här striden står, fast kanske inte ens IS egna trupper är medvetna om det. Det är tid för ett tidsåldersskifte nu och sekularismens ogrundade fixering vid människan kommer att ge vika eftersom människan inte kortsluter sig själv intellektuellt genom att sätta sig själv i centrum. Den sekulära människan har kort sagt omyndigförklarat sig själv och vet inte sitt eget bästa.
 

Med människoslakten i Nice är vi med andra ord åter inne på den urgamla föreställningen om en Gud som är upphöjd över det Goda och det Onda, men använder både Fantomens dödskallering och fredsring för att driva den historiska processen framåt, en Gud som icke desto mindre finner mer behag i Sanningens eller Godhetens ande, för att citera de persiskt influerade judiska Dödahavsrullarna.

I detta gamla försök att besvara teodicén och legitimera ondskan i en värld som en god Gud sägs ha skapat, ingår naturligtvis änglar av olika slag, inte minst dödsänglar och rena hämndänglar. Alla dessa verkar på uppdrag av Den Ene (Gud) men de som kommer i mänsklig skepnad är ofta inte ens medvetna om det själva.

Grekiskans ord för budbäraren från andra sidan eller ängeln – aggelos - tycks nära förknippat med Zeus mindre kända dotter Angelos, som rådde över dödsriket, troligtvis en tidigare version som sedan bakades in i myten om Persefone som våldtas av Pluto och halvårsvis fungerar som dödsrikets härskarinna. Ängeln som en dödsängel således, exakt som bloggaren alluderade till promenadstråket i Nice.
 

https://en.wikipedia.org/wiki/Angelos_(Greek_mythology)
 

Allt detta (förutom gammalfranska ordet för ängel, ange eller angle) googlade jag fram under det här inläggets skrivande. Att pusselbitar passar så väl samman trots en läsares paroxysmer – platsnamnet skulle förstås som att ett stråk engelsmän föredrog att spetsera längs – beror på att mytologi är sann, förutom för de närsynta som närmar sig myten på fel sätt, som skollärare enbart intresserade av om orden är rättstavade men är likgiltig för berättelsen eleven förmedlar ur sin själ.

Jag lämnade Nice-horoskopets koppling till ”Guds vilja” utan svar eftersom jag skrev snabbt och mycket den dagen och tyckte mig se en viss ”slirighet” i kartan som påminde mig om den lögnaktiga moderata försvarsminister som hastigt lämnade regeringen Reinfeldt när han inte trovärdigt kunde redogöra för varför Sverige ägnar sig åt vapenhandel med diktaturen Saudiarabien. Luft och Vatten tillsammans i ett horoskop får ofta människor att sväva på målet eller dra till med små vita lögner (skälet till försvarsministerns avgång var att debaclet skadade ”fru och barn”). På teaterscenen fungerar istället ”dissociationen” perfekt eftersom skådespelaren måste koppla bort sig själv från rollfiguren och bara interagera med sin kropp för att driva rollfiguren framåt. Man är själv såväl dockmästaren som dockan, ett högre jag som suggererar och försätter ett lägre jag i affekt.

Initialt verkade rapporten om en ”suput” bekräfta just en instabil och karaktärslös figur så att detta terrordåd saknade ”himmelsk sanktion”, det var med den sekuläres begreppsapparat ”bara en ensam galning”, till skillnad från representanten för en viss aktivistisk ideologi. Med några dygns eftertanke inser jag just nu att det är precis rätt nivå på ”hämndängeln”, en som super och gärna tittar sexistiskt på kvinnor i shorts, kvinnor som själva låtit sig objektifieras av Mannens lystna blickar och nu tänker och beter sig som radiostyrda robotar. Det är ingen slump att Dingo Zytomierska befann sig i området när den mordiska lastbilen dundrade fram. Djup symbolik. Vi människor är faktiskt till del symboler för varandras förståelse under vår vandring på jorden (men inte enbart).

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article23177930.ab

*****

Så, behöver då horoskopet granskas lite närmare? Är det kanske ändå en tidpunkt som har ”himmelens sanktion”, vilket jag tyckt mig kunna utläsa i flera av de senaste årens terrorhoroskop? (Jag har inte systematiskt undersök ämnet.)



En av få kommentarer i det första inlägget var att Liemannen (Saturnus) stod i 60° vinkel och pressade ned ascendenttecknet Stenbocken (ägd av samma Lieman). I normala psykologiska termer ett svårt fall av självrepression och en skadlig internalisering hos personen av det freudianska Överjaget, dvs samhällets värderingar. Vad gjorde folk ute den kvällen? Firade det franska sekulära samhällets födelse (med blodbadet kring Bastiljen)! Den som inte ser dessa ting saknar blick för mytens verklighet, den högre andliga verkligheten, och ska kanske inte syssla med astrologi som sannerligen kräver ett rent sinnelag för att inte gå vilse av sin egen övermättnad – inte minst all smörja Överjaget eller den samhälleliga tidsandan proppat oss fulla med.

För att se skillnad på Sanning och Lögn krävs faktiskt så extraordinära intellektuella egenskaper att Platon höll det för osannolikt att mänskligheten som helhet kan nå det stadiet. Därför var den enda lösningen ett samhälle som handplockade de verkligt transparenta själarna och gav endast dem den skolning som ledde till den EGENDOMSLÖSA lilla grupp av filosofer, vars enda uppgift var att dra upp riktlinjerna för det goda samhället. Den transparenta själen ser intigheten i den materiella pseudoexistensen och mår därför bättre i kommunistisk, gemensam levnad än i den lägre livsformen som styrs av ego och ängslan för enbart den egna plånboken. 

Nere i det senare töcknet av okunskap kunde begärs- och lustfyllda genomsnittsmänniskor få leka marknad och handelsplats, men Platon satte gränser för girigheten: de lägsta grisarna i det ”vanliga” samhället (som lekte demokrati och valde sina politiker, precis som vårt samhälle) medgavs berika sig så långt att de tjänade upp till fyra gånger så mycket som de människor som av olika anledning inte ägde Reinfeldts ”drivkrafter”, dvs. människor som till skillnad från Reinfeldt hade själar som höjt sig över närighetens dunkla vatten. 

Jämför Platons mått på en rimlig ojämlikhet med hur situationen i världen (och Sverige) ser ut idag! Hur var det nu i Sverige, den rika direktören med en årslön motsvarande mer än 50 gånger fabriksarbetarens? Bankchefen Falkengren och hennes likars ohemula fallskärmar?

Så här korrupt blir en civilisation när den kallar sig sekulär och förkastar religionen (vilket för Platon var detsamma som filosofi). Det är här striden mellan det Goda och det Onda står i vår tid och IS och alla terrorister må vara action-kåta slynglar eller suputer men de gör likväl nytta som omedvetna spelpjäser – hämndänglar och inget annat – när Fader Tid nu börjar sätta fokus på nästa EON, Vattumannens tidsålder där människor i likvärdig samlevnad är en central fråga.

Det sekulära missfostret har i själva verket redan förlorat det här ”kriget i himmelen” mellan skilda Principer, för världen blev inte befriad från religion som många tänkare i Väst förutspått. Religionen växer sig i själva verket allt starkare och tecknet på att demoner håller i pennan och söker förleda sina läsare till den Mörka sidan är det sätt på vilket de smutskastar religionen och i Sverige kanske främst islam som kommit att bli en syndabock för all den skuld den sekulära människan inte längre kan hantera efter att hon gjort sitt tankerum så litet att ingen normalbegåvad människa skulle vilja vistas där.

Som synes flyter texten på men inget blir sagt om terrorhoroskopets eventuella verifikation av den brutala slakten. Det beror, vilket bör ha framåt, att ämnet är så mycket större än bara en stillbild av den ständigt skiftande symbolsamling som himlavalvet utgör för en astrolog (och filosof).


Men faktum är att Fader Tid dominerar ascendenten och detta drar ner Ödet till den brutalt fysiska nivån. Jord-elementet är den plats där Ödet slår till sedan själen slutat fungera på såväl den andliga som den intellektuella och emotionella nivå - somatiska sjukdomar har i allmänhet emotionella störningar som grund men bortom dessa finns högre nivåer som den sekulära människan helt vägrar befatta sig med.

Med Fader Tid jiddrar man inte, han är, om man så vill, vårt solsystems eller ordnade världs despot. Sekularister och feminister hatar alla Fadern eftersom de inte kan hantera filosofi (= religion) och se vad den söker säga om det kompletta livets olika segment eller stadier.

Det är när Fader Tid behärskar ascendenten som - intressant nog - ängelns insats framträder som "det högsta goda", åskådliggjort genom det 9e huset för "universell dharma". Här ser vi således det påbud som utgått från IS (om jag minns rätt), att de anmodat varje rättrogen att på egen hand agera som en spjutspets mot den fallfärdiga dekadens som är det Rovkapitalistiska Västerlandet i dess sista fas. När Guds vilja (9e huset) inte längre ses i en armétrupp synlig på mils avstånd utan vem som helst bland oss, då kan man verkligen tala om att den dharmiska plikten mot Den Högste universaliserats, dvs. verkar som en allmän princip som genomsyrar kosmos och människornas värld.

Eftersom det nionde husets tillfälliga härskare ALLTID är en kraft för det goda (kanske inte direktörens goda eller den västerländska medelsvenssons uppfattning om det goda utan det som tjänar helheten eller världsförloppet bäst), får platsen för attentatet förnyad aktualitet, platsen där änglarna drar förbi. Men den djupare analysen stannar inte vid bloggarens ytliga första kommentar: "Snart skulle 80-talet turister ha förpassats till änglarnas värld efter att lastbilen gjort sitt". 

Det vi ser här i 9e huset, via JUNGFRUNS TECKEN, är just Angelos/Persefone som dödsängeln. De gamla babylonierna kallade inte tecknet Jungfrun utan Skåran, med vilket definitivt avses oskuldens slidmynning som dödsrikets herre Pluto "skär upp" precis som bonden sätter plogen i jorden för att öppna upp den i förberedelse för en rik skörd. Kulturernas mytologier flyter samman i det avlägsna förflutna och det är fascinerande att det enda som återstår på ytan - när grekerna introduceras för astrologin österifrån - är Jungfrun som "olyckans plats (tempel eller hus)". 

Bakom den naturliga zodiakens sjätte tecken och dess "benägenhet till olycka" ligger djupast sett en kritik mot mänsklighetens tendens att vilja maximera sina vinster. Jordbruket representerar människans nya och fientliga rovdrift på naturen och landägandet som början på fientlighet och stridigheter mellan folk. (Ur enbart detta perspektiv kan man förstå den svenska främlingsfientligheten som att folket instinktivt beter sig som gamla bönder som invaggats att jorden de bebor tillhör dem själva.)

Eftersom Jungfrun/6e huset ligger under den västra horisonten (dödens inträde vid solnedgången), stämmer Wikipedias antagande om Angelos som en prototyp till den senare dödsrikesgudinnan Persefone vilken den här bloggen från första början kopplat till Jungfrun. (Ingen avancerad koppling, det medges, som Kore eller Oskulden, avbildas Persephone med exakt samma sädesax i handen som den astrologin placerar i Jungfruns famn.)

Hur logisk är inte Jungfrun som en mördare när man besinnar dess mundana negativitet, dess kritiska tendens att vilja söndra allt i ett kaos av definitioner utan att den någonsin drar sitt lass till att återskapa helheten - den insikt som bor hos dess granne Solen/Lejonet? Men man kan inte moralisera över zodiakens underliggande grundprinciper (axiom)! Dessa är Guds mysterier till människan att kontemplera för att kanske vakna till djupare insikt!

Och helt logiskt är det också att rollen som dödsängel måste tillfalla Jungfrun som nionde husets universella plikt då Döden eller Saturnus själv träder i fokus genom sitt negativa, jordbundna och därför tidsbegränsade tecken Stenbocken. Det var ingen slump att en forskare som snöat in på odödlighet visade sig vara född i Stenbocken eller att den starkt saturniska Adolf Hitler drömde om "det tusenåriga riket" (det eviga riket). Jord-elementet är begränsningens element som låser och kanaliserar de mer konstruktiva själarna i rent materialistiska synsätt.
Utvikning. Hitlers Saturnus stod visserligen i Vatten-Kräftan men i 10e "jordiska" makthuset och kontrollerade via 270° hela fyra planeter i Väduren, Solen, Merkurius, Venus och Mars. En själ sjukare av maktbegär eller egenmäktighet är nog svårt att föreställa sig. Alla aspekter mellan Saturnus och Solen gör individer till mer eller mindre rabiata maktsträvare med diktatorstendenser och tur är om de INTE som Hitler har sin Saturnus i ett prominent hörn. Då slåss de om auktoritet (eller kanske bara sista ordet) i både smått och stort.

Lika ofta är dock Saturnus negativism och konservatism det framträdande, de blir de eviga nej-sägarna som undanber sig alla positiva positionsbestämmelser. "Jag känner inte igen mig i bilden du ger" säger den här typen, typiskt. De är så fångna i sin egen form att de naturligtvis inte kan identifiera sig med någon annan bild än sin egen! Det är därför jag tror Saturnus i sina två härskarlägen Vattumannen och Stenbocken i många situationer är svaga positioner. Planeten blir mer flexibel om den verkar på basis av någon annan princip än sin egen.

Efter att ha konstateras att Fader Tid/Döden ger Budbäraren (ängeln) uppdraget att representera den universella dharman, återstår bara att studera Nice-horoskopets besynnerliga sörja i 7e allianshuset. Den gudomliga viljans sändebud ser här verkligen ut som en karaktärssvag suput (som de tidiga rapporterna sökte förvekliga gärningsmannen för att samla ihop sina egna). Faktum är att gärningsmannen - den drivande Solen som här ägs av Merkurius (ängeln) - är en olycka och en fiende eller redan död om man läser Solen-i-6e-huset som en Sol som redan nedstigit i dödsriket. Det var ett rent självmordsuppdrag lastbilschauffören gav sig ut på.

Om Döden/Saturnus pekar på platsen (ascendenten) och anger grundtonen, då blir per definition de människor dödsmärkta som har ALLIERAT SIG (7e huset) med änglarnas promenadstråk. I sjunde huset hittar man Kräftans tecken där "dödsängeln" Merkurius har landat - en Merkurius som alltså "äger" den agerande Solen som redan inser att den är död och kommer att betraktas som en olycka eller en fiende (6e) för det som nu utspelar sig. Kräftans tecken står som vanligt för det vanliga folket - gemene man - vars eviga olycka det är att identifiera sig med Stenbocken i tron att Fader Tid har trygghet och säkerhet att bjuda dem. 

Överjaget eller den saturniska Stenbocken präglar Kräftan och tillsammans bildar de här två den samhälleliga axeln. De många ansiktslösa hushållen är Kräftan som överlåter makten och det legitimiserade våldsutövandet åt Stenbockens horn, så att det ryggradslösa blötdjuret Krabban ska kunna känna sig säker i samhällets små fickor ("Hemmet").

Om ett horoskop saknar högre potential leder denna axel till en pinsam och sekulär varelse som enbart ägnar sig åt snobbistisk klättring i prylvärlden. Det är exakt detta parodiska fattiga livsprojekt som hela Västerlandets arbets- och konsumtionscirkus bygger på. De är en axel som ständigt söker förbättra sitt samhälleliga anseende och ger tragiska och inställsamma människor - exakt vad Samhället (Freuds Överjag) önskar sig!

Men jo, att läsa in "snabb radikalisering" i hämnd- eller dödsängeln Merkurius är inte alls dumt här. Ena dagen alkoholdrickande klubbesökare och nästa dag en Herrens projektil mot just denna mundana och förslappade Jord- och Vatten-axel, är inte det typiskt för den sliriga Luft/Vatten-kombination som Merkurius i Vatten-Kräftan bildar med sin disponent Månen (folkmassorna) i Luft-Vågen i det öppna och offentliga 10e huset? 

Man skulle kunna säga att självmordschaufförens sista gärning i livet blev att angripa exakt den sekulära dekadens han själv tills nyligen uttryckt i sitt liv.

Den civilisationsröta och de oförbätterliga syndare som DN efter Paris-attacken i oöverlagd affekt gav uttryck för i orden "Rör inte min champagne!"

Jag har tidigare sagt att dessa "hämndänglar" inte är något annat än Västerlandets egen djuppsykologiska Skugga. Tills dess att det VERKLIGA människovärdet ser en renässans i Väst kommer den här Skuggan att förbli sig lik.

Inga kommentarer: