Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 juli 2016

Den själviska mördarstaden Austin TX

Apropå nya dödsskjutningar i Austin, Texas hämtar jag från sajten som tillhör stadsbiblioteket datumet för stadens officiella grundande. Detta horoskop ger en bra utgångspunkt för hela Texas mentalitet (en stat med dödsstraff och en vapenfetischism bortom det sjukliga).




Visst skulle man kunna tala olje och rikedomen hos stadens mer prominenta (Solen) medborgare - se bara Solen i fjärde tillslutna huset för de privata hemmen och hur Skyttens disponent (den stora förmögenhetens Jupiter) befinner sig i konjunktion med pengarnas Venus i 2a huset för egen ekonomi. Vilken fantastisk godhet och trevnad stadens mer privilegierade medborgare visar varandra! Men bara bakom hårdbevakade ytterdörrar.

Det är DET ANDRA i horoskopet som är det intressanta och som för andra gången på bara några dagar lyfter fram bloggarens velande om vilket som ger förutsättningar till den värsta psykopaten, kombinationen av självtjänande Jungfrun och hårdnackade individualisten Skorpionen eller Skorpionen med den ännu mer oförsonliga Stenbocken. I det här fallet behöver vi inte välja, kartan innehåller båda kombinationerna!

Och om jag oerfaret startade den här bloggen med en lovsång till vad hinduerna kallade en aspekt lika stark som konjunktionen - "den ömsesidiga receptionen" - har denna via praktisk granskning visat sig kapabel till verkliga hemskheter. Därför varningsfärgar jag rött på den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionens och Stenbockens härskare, och minns att detta är ett tätt famntag mellan astrologins två NATURLIGT ONDA planeter våldets Mars och dödens Saturnus. Här är vi de galnaste av alla européer, cowboys som skjuter först och frågar sedan.

Apropå vapenfetischismen, se också Jamaicas horoskop med samma Jungfruascendent och extrema problem med vapen och besinningslös skottlossning på gatorna. 

Jamaica: Horoskop för framtida inbördeskrig? (maj 2010)

Min enda förklaring är att Jungfrun är osäkerhetens arketyp, stjärnan Spica i Jungfruns stjärnbild förklarades i antiken vara den "ensamma och oskyddade". Bloggens läsare har hört historien ofta nu, men den rimmar med att Jungfrun är i princip synonym med det sjätte huset, platsen där själen får sina vingar avklippta och människan upplever olyckor och fiendskap åt vilket håll hon än vänder sig. 

Eftersom kollektiva Vattumannen äger sjätte fientliga huset blir (som vi såg av Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt, social demokrati och all form av kollektivism den svurna fienden), och i Texas horoskop har vi en "demonisk förstärkning" av Vattumannen som fienden via Rahu. Denna Rahu förstärker alltså ägaren Saturnus som är Döden. 

Austin och hela Texas har alltså sin egen mordiskhet som sin värsta fiende, och eftersom Saturnus också äger det femte huset för "tursamhet" och ledarskap uppstår den kuriösa situationen att den här stadens befolkning ser vapen och dödande som något gott. Detta kan vara ett av helvetena på jorden dit riktigt usla själar skickas till återfödelse, en slags barnhage där de får mörda och berika sig tills själen helt enkel ledsnar på sina egna oskick och söker sig andra utmaningar i zodiakens bilderbok på vägen till verklig mänsklighet.

Inga kommentarer: