Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 juli 2016

Dåren och biologin

SvD låter förtruppen till amerikanska företagsintressen komma till tals och för den som inte förstår det än, är biohackning början på den onda värld, delad mellan de fattiga och de rika, som biofilmen Elysium med Matt Damon för inte så länge sedan skildrade. 

Men den arketypiska Dåren, här gestaltad av det amerikanska företagets svenska språkrör, förstår naturligtvis inte de djupare tingen. Horoskopet för Hannes Sjöblad, om vi antar att Månen hunnit in i Syndarens tecken Skorpionen vittnar dessutom om en dubbel roll av just Dåre och Syndare. 

Så här föds men inte bara rakt upp och ned. Själen måste ha förtjänat att bli så korkad, att lida av sådant självhat att den kastar sig in i teknokratins sjuka dröm om en ideal maskinmänniska och dessutom på kapitalismens simpla nivå - en mentalitet som för tankarna kring den patenterat galne Craig Venter som (förgäves) försökte ta patent på det mänskliga genomet. Notera affärsintressena som ligger bakom den här stackars token och nyttiga idioten: Google, Linked-In, GenenTech (en så besynnerligt tyskklingande ordböjning) och Nokia. Och vad är Kauffman Foundation? Låter även det som det förflutnas skuggor och drömmen om en arisk Ûbermensch!
 

Jag hoppas innerligen att västerlandet går under, restlöst, innan de trender som Hannes Sjöblad fritt får göra reklam för hinner värst mycket längre. Notera i den naturliga zodiaken hur själva idén om humanitet och kärlek till alla livets uttryck (perfekta och mindre än helt perfekta) satts på undantag då den "upphöjda" Venus i Fiskarna (allkärleken) ställs in i det 12e sektorn. Här syns det som måste offras för att den nazi-ariska Väduren i sin blinda framstegsoptimism ska kunna härja vidare. 

Syndromen "sensationalism", "kreativitet"
och "dissociation" (här: vanvett) alla
representerade i ett horoskop
helt utan markkontakt (Jord)!

Att Väduren är disponeras från intellektuella Tvillingarna indikerar tydligen IT-fascisternas grepp om alla dessa korkade människor som tar tekniken till sig utan att först ha lärt sig ställa alla de viktiga frågorna. Väduren är zodiakens debutant och som sådan alltid den arketypiska Dåren. Det blir inte bättre av att Saturnus sjunkit ner till den biologiska Naturens tecken Kräftan. I själva verket ser vi här "biohackningens" perfekta och aningslösa affischpojke.

OBS. Födelsedatumet är inte verifierat, men vem med kopplingar till tysk-amerikansk naziindustri (mänsklighetens arifiering, Aries = Väduren) kan bo annat än på ståndsmässigt i Stockholms innerstad?

Inga kommentarer: