Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 juli 2016

Dallas: Den vite djävulen ville ha raskrig. Nu kanske han får det.



Terrordådet häromdagen med över 130 offer i all ära, men det är något speciellt att följa den mordiska européns avkomma i det som blev USA. Jag säger bara : RoboCop! Generation efter generation förgiftas av USA:s våldsglorifiering.

Och hur den vite djävulen förslavade afrikanen! Han bokstavligen nötte ner sin ofrivilliga arbetskraft in till benpiporna för att sedan kallsinnigt byta ut det uttjänta mänskliga råmaterialet mot nyinköpta slavar. Tarantinos Django Unchained för några år sedan gjorde ingen hemlighet om filmarens olust inför sitt eget folk - detta var Tarantinos bästa film så långt och ett politiskt statement av mer allmänt slag.

I slutet av 1970-talet skaldade den marxistiske reggaepoeten Linton Kwesi Johnson rytmiskt om fem knivhuggna polismän under en av brittiska polisens ständiga trakasserier av de färgade och kallade det "rättfärdigt krig". Det är troligen samma sentiment som ligger bakom skotten i Dallas. Och nej, Obama har fel, "vi är inte bättre än så här". Detta är USA, ett land av djupt otrygga utvandrade européer som med tiden blev otrygga vapenfetischister, ett land av potentiella massmördare! Och denna nationalpsykologi söker svenskarna fortfarande närma sig som om de tror de brevväxlar med sina släktingar på 1800-talet. Vakna upp och avbryt svärmandet för Nato och dess aggressivitet i Europa!

Horoskopet för skotten i Dallas kan nog sammanfattas med den tredubbla förekomsten av "dissociationssyndromet" (Vatten slirar mot Luft), men man kan också peka på att kartan liknar en hetsporre med stark Eld och Vatten (sensationalism, eller ett en impressionism och ett utagerande som gör rubriker eller är sensationellt).



På det hela taget ges den här karta klartecken från Himmelen (som jag upptäckte vid alla utom ett stickprov på terrorattentatet av den typ Väst unisont fördömer). Är då Himmelen själv en brutal mördare? Ja, de gudomliga lagarna växlar in "dödsänglar" jämt och ständigt och nu kallades de in i gen för att markera för den vite djävulen att de gått över gränsen.

Det är det gudomliga samvetets Jupiter som äger horoskopet på flerfaldigt sätt eftersom jupiteriska Skytten stiger i öster samtidigt som Jupiter ligger i Eld, hemma i sitt eget nionde hus för Lagen (den gudomliga förlagan alltså, inte det ibland tämligen korrupta jordiska lagutövandet). Solen i sjunkande i väster är en dödssymbol även om det sällan sägs i astrologin. Solen, indikation för den egna individualiteten, läggs i händerna på "den andres sjunde hus" (förutom att väster också symboliserar dagens slut/död). 

Partnern i väst är ingen annan än en renodlad symbol för kommunikatören eller ängeln, Solen visar i Tvillingarna tillsammans med sin disponent Merkurius. Men budskapen är neutrala och ger inga besked om varför Solen - livet - här adresseras eller vad budbäraren Merkurius har att säga. 

Det är, som sagt, den sliriga dubbelmoral som är en av effekterna av Vatten och Luft i mindre än fullgott samarbete. En av effekterna har jag tidigare påpekat: rationalisering, bortförklaring till handlande som egentligen utförts på irrationell grund eller till följd av Vatten-elementets begär eller instinkt. 

Här ser vi en ömsesidig reception mellan Mars och Venus, Vågen och Kräftan. Teckenkombinationen tenderar redan i normalfallet  mot torgskräck och en ständig känsla av oro eller rädsla bland okänt folk - Kräftans skyddsmekanismer drar den normalt sociala Vågen snett och startar obalanserade tankekedjar. (Fredrik Reinfeldt Solen i Vågen/Månen i Kräftan - tjuvnyp, felaktiga fakta och ständiga rationaliseringar!) 

Men när de båda tydligt emotionella planeterna Mars och Venus bildar denna svårhanterade kombination av element, då kan man bara föreställa sig hur upprörda tankar korsar hjärnan och bringar vågskålarna i vild svängning. Venus gick in Kräftan denna dag och stod vid morden i 8e dödshuset. Mars i Vågen i 12e huset för "förluster" men också "syndernas rentvagning". Lika för lika-principen ger sig som en association.

Om vi räknar den ömsesidiga receptionen som två dissociationer är den tredje definitivt inte heller att leka med. Dödens Saturnus i upplösningens Vatten baserad på aggressorn i det sociala Luft-tecknet Vågen. Men Saturnus i 12e offerhuset är enligt hinduisk astrologi en bra placering eftersom "ont ska med ont fördrivas" och det första onda är förstås den vite djävulens ständiga mördande av de svarta i USA. Därmed kan man betrakta den naturligt onda och för Skyttascendenten också verksamt onda Saturnus i ett lite mildare ljus:
"En verksam illgärningsman i något av de onda dussthana-husen (3, 6, 8, 12) ger goda resultat genom att neutralisera husets onda innebörd!" 
Saturnus, gränsdragaren, söker med polismorden dra en gräns för alla dessa svarta dödsoffer och säger "hit men inte längre - det är så här meningslösa förluster känns för oss svarta."

Jimmie Åkesson fattar inte ett dyft av vad han pladdrar om när han talar om att "återta" de invandrartäta och oroliga förorterna. Han är på god väg att (återigen) avslöja sig som den vite djävulen, av samma låga standard som de fattighjon som en gång utvandrade till Amerika och kom att ingå i den vansinniga mördarcocktail som är USA:s dna.




PS. Det skulle inte förvåna mig om detta är ett terrorattentat maskerat som svart vedergällning... I så måtto har det paranoida USA rätt: de har verkligen lyckats antagonisera ALLA som har någon heder kvar i kroppen....

Inga kommentarer: