Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 juli 2016

Anders Borg om Brexit är en katastrof bland opinionsbildare


Anders Borg och hans Thanatos (dödsdrift)


För många, många år sedan, innan jag upptäckt den sideriska zodiaken, lånade en judisk väninna mig en intressant astrologibok skriven av --- jag minns bara efternamnet som Levy eller Levi. Det var i princip endast en genomgång av samtliga 144 kombinationer av sol- och måntecknen, men jag minns att författarens slutsatser om effekten av solen-si med månen-så var vansinnigt skarpa. Som den här föredömligt enkla introduktionen säger: "Det här är i grund och botten sammanlänkningen av den grundläggande individualiteten och instinktslivet". Hinduerna fegar naturligtvis inte som en sekulär västastrolog utan klargör vad "grundläggande individualitet" är: det är vår eviga själ, den som överlever alla sina besök i den här helveteshålan som kallas jorden. Astrologin är bara en kartritning för ett liv i taget så naturligtvis kommer samma själ att hoppa mellan zodiakens principer, beroende på vad den tänk sig "i grunden" jobba på i ett visst liv. 

Min salig far var Sol-Oxe och som ibland ekonomichef, ibland försäljningschef (och någon enstaka gång vd) var han den kanske mest materialistiska människa jag mött. Psykologer kanske hittar en förklaring till bloggens antimaterialism här, men det vore korttänkt. Bloggaren, sagda Oxes förstfödda, avslöjar redan i födelsehoroskopet en antimaterialistisk tendens, långt innan psyket (Månen) hunnit mogna och börjat reagera negativt på ett hem sjukligt besatt av materialistiska synsätt. Själen äger sin individualitet och väljer (eller nödgas) de omständigheter den vill ha (eller behöver) för sin fortsätta resa.

I princip kan en sådan bok med sol- och månkombinationerna användas även med den sideriska zodiaken under förutsättning att den skrevs enbart utifrån de principer som byggts in i tecknet och utan förvirrande sidoblickar på den empiriska verkligheten. För den som tror att skattmästaren Anders Borg var Sol-Stenbock, en statens man, en folkvald värnare av den rådande ordningen, tog gruvligt miste. 

Borg var siderisk Sol-Skytt och ville som alla Skyttar se en förändring av Sverige. I det här fallet stämmer alls inte bloggens verifikation att Skyttens bästa uttryck är "allt gott åt alla" (se genomgången av Vänsterpartiets ledning som den såg ut 2012 och notera de mest välrepresenterade soltecken). 

Borg ville tvärtom riva sönder det skattefinansierade välfärdssystem som visserligen inte förhindrade låga chanstagar-Skyttar som honom själv (inte ens en vettig ekonomiutbildning!) från att segla iväg i ett rikemannens race till toppen, men där systemet väl såg till att de fick pynta lite för sitt röveri, småpengar som sedan delades ut till samhällets normala och som just genom sin normalitet lämnats i bakvattnet i den onda tid i Europas historia då marknadsideologin ätit sig in t.o.m. i det som kallades socialdemokrati.

Det är uppenbarligen något fel på Anders Borgs Sol i Skytten, men den hittas inte genom att enbart studera horoskopet med utifrån det solära perspektivet:

Borgs solära karta: "Jag (1a) agerar för mig och mina
kontakter i den rika, globala eliten (Jupiter i Lejonet i 9e)

Eftersom den f.d. moderata finansministern har stora pengars Jupiter i Lejonet (chefens och ledarskapets tecken) uppstår en fenomenal Eld-till-Eld harmoni mellan Solen i dess disponent, expansions- och framgångsstjärnan. Faktum är att det råder en ömsesidig reception mellan tecknen. Borgs solära handlingssida skriker formligen ut "mer expansion och pengar till ledarna och eliten"! Här är då Eld-elementet som en rasande skogsbrand, rovkapitalismen som en förtärande kraft. Borg känner sig helt besläktad med den här formen av "frihet". Och det är sant, ELD är ett kritiskt element men hur en Eld-placerad Sol (Solen är dessutom en essentiell Eld-planet) ska bete sig, tycks således inte kunna utläsas helt och håller genom bara en avvägning av den själv och dess disponent. 

Så varför blev Borg en skitstövel och inte världens mest generösa? Den här Solen i frimodiga och hoppfulla Skytten, baserad på ett stabilt framgångsrikt Lejon (en alfahanne, en chefstyp) har ju istället resulterat i en neurotiker, e vanvettig människa! Hans inre dödsdrift är så stark att han varit ett tacksamt objekt för kamerorna. Lika ofta som han fångades med den falska hästhandlarens leende förevigades han med fasa och terror djupt i blicken!

Borgen krackelerar - en repris från 2011

Under sin regeringstid fick Borg en halv utmärkelse som "EU:s bästa finansminister" - nu vet vi vad den medaljen var värd sedan allt flera kolumnister i högertidningarna efter Brexit körsjunger att EU har djupgående problem som enbart tjänar den onde rike mannen. Se Borgs horoskop igen!

Men under samma regeringstid fick Borg också kritik för att vara handlingsförlamad och låst. Han bara låtsasfäktade mot bankerna (den onde rike mannen) men högern hade aldrig någon avsikt att i djupet strama till spelreglerna. Borg är ansvarig för detta in i nästa liv och kanske ytterligare ett om skulden är så stor att han inte kan betala av allt på en gång...

Det synes alltså som om den teoretiskt perfekta Sol/Jupiter-kombinationen, som tecknar popularitet och celebritet och favörer från de snuskigt rika - som att denna astrologiska indikation är missvisande om man tar den för sig.

Det krävs med andra ord också en analys av SOL OCH MÅNE, astrologins primära planetpar. (Här utelämnar jag helt det tacksamma faktum att Borgs stjärnhimmel nästan helt och hållet utspelar sig i den lägsta tänkbara "dimension" som hinduerna kunde tänka sig. Den mörklagda och insiktslösa Tamas guna, Mörkrets kvalitet. Här råder dunkla drifter ohämmat och problemet är att denna grova kvalitet utifrån sett upplevs som stabil och förtroendeingivande av de allra mest tanklösa, vilket skulle innebära merparten av mänskligheten enligt den betydligt tuffare läsning av de tre kvaliteterna som presenteras i den lysande studien av Platons "Staten" som jag nyligen nämnt en eller ett par gånger: Edward Urwick - The Message of Plato (1920, återutgiven på Routledge 2014). 

Det är möjligt att Urwick tar sig en del friheter med det gamla guna-tänket eftersom de texter om hinduisk astrologi jag sett alla förklarar att mänskligheten som helhet anses befinna sig i "mellanvärlden" - i affekternas eller lidelsens grepp (Rajas guna). För Urwick är det dock klart att Platon (uppenbart insatt i österländskt tänkande) skattade "folk" lägre och såg dem som i princip blinda och begärsfyllda kreatur, likt svenskarna mest intresserade av sina rut- och rot-avdrag och helt utan intresse av att sätta den goda helheten före de egna förmånerna. 

Genom att spela på denna nationella svaghet lyckades de borgerliga lura till sig åtta år vid makten och bryta sönder landet till en betydande grad. Tony Blair, läste jag idag, förfalska Labour och gjorde exakt samma sak mot engelsmännen innan kuppen med "Nya moderaterna" sjösattes och man upprepade exakt samma sak i Sverige. Det är därför Anders Borg, något helvetet har spytt ur sig, nu hojtar om att det är "katastrof" (AB) att britterna slutligen fått nog av Blairismen (= Nymoderatismen) som förstört livet för vanligt folk i servandet av de rika i London, typ. Jämför åter Borgs låtsasfajt mot bankerna men hans verkliga Sol/Jupiter-harmoni - han är de övergöddas bästa vän!

Men, som sagt, det finns något i Borgs horoskop som skadar Eldens renhet, och om man lämnar den djupare texturen (de tre gunas) utanför resonemanget, är det inte svårt att se var problemet ligger. Om man som tidigare på bloggen använder en månascendent (Lagna chandra) ger Mån-Oxen i 1a huset en "förlorad" Sol, en Sol-Skytt som hamnat i "radioskugga" i det mörklagda (och därför onda) 8e huset för korruption och död (och andras pengar). Det var Borgs materialistiska Ox-psyke som gjorde honom blind för sin egen solära intelligens och som tillät att han stal från de fattiga och gav till de rika. Han är inte bara de rika ledarnas bästa vän, han är dessutom dubbelt ond eftersom denna medfödda talang för rövslickeri kombineras med en illvilja som riktas mot dem som saknar ledarattribut och rikedomar. Lismar för de rika och sparkar nedåt, mot de svaga. 

Men inte ens detta uppenbara faktum kunde svenskarna ta in, så förblindade var det av skattelättnaderna. Sverige blev världens senaste skandalland, vilket nu skördas i våldtäkter på musikfestivaler, mera mutskandaler och ett internationellt rykte som högertidningarna försöker dölja genom att enbart berätta det lilla goda som ännu sägs om det här landet. Anders Borg är personligen ansvarig för att ha varit med och möjliggöra denna utförsbacke. Han har all rätt att frukta framtiden, men hans Sol-i-8e-husets-radioskugga kickar inte in så han förstår inte sin egen del i dramat!

Om vi nu lämnar den flitigt kommenterade månkarten (med den blinda Solen) och återvänder till Borgs solkarta här ovan, fungerar inte Sol och Måne väl tillsammans här heller. För det som nu händer är att Solen blir en manisk och destruktiv eld som inte vill lyssna på sitt eget psyke, som till och med ser sin hemmiljö som en begränsad plats där fiendskap och olycka frodas! Månen i 6e huset är inte en lycklig placering, och det kan jag säga efter att förgäves sökt ta upp kontakten med min bästa väninna under tio år. De år som sedan passerat hade bara fördjupat våra respektive personligheter och det var nu ingen tvekan om att Månen i "martyrtecknet" Fiskarna i 6e hade gjort henne till en negativ människa som såg problem och t.o.m. fiendskap i allt och alla. 

Vi som var bästa vänner och en gång semestrade och hade så roligt hann nu nästan bli fiender över en kaffestund! Sanningen är väl att bloggaren avancerat flera livstider under sitt bloggande i den här stilen. Den arma kvinnan var kvar på ett typiskt borgerligt grottmänniskostadium, och vi hade helt enkelt inte samma världsbild längre... Borgaren i gemen blir rädd när de skyddande väggarna viker ned sig och de stirrar ut i en annan värld där Ondska och Godhet är verkliga krafter med verkliga effekter och inte bara ord att strössla med.

Frågan blir därför om Anders Borgs kombination av Solen i Skytten och Månen i Oxen ENTYDIGT leder till en underlig och haltande psykologi. Alla vet förstås att så är det inte. Visserligen visade den "fallna" Månen i Skorpionen upp sin fula sida genom en tydlig topp i gruppen av mördare och den "fallna" Mars i Kräftan sin svaga sida genom en topp i gruppen av homosexuella. Men att därifrån säga att alla Månen i Skorpionen är mördare håller inte. Säkert är de flesta med Borgs sol- och månkombination hyggligt folk, så att det trots allt är ytterligare faktorer - t.ex. Borgs kolsvarta storkors i Mörkrets kvalitet - som varnar för att rubbade naturer just har anlänt till jorden, barn som måste fostras med speciell vaksamhet på oönskade karaktärsdrag. Dessa är nämligen särskilt fallna själar. 

Har dessa barn dessutom framgångssignaturer (t.ex. Borgs Sol/Jupiter-aspekt), blir det särskilt angeläget att kanalisera deras ambition och stävja de dåliga tendenserna. Det kan räcka med en handfull sådana här för att förstöra ett helt land eller starta ett krig. Det vet Borg innerst inne, men så mörk är han att han tror det är den engelska populasen - de som valde Brexit - som är problemet. 

Borg visar sig återigen sist på bollen av alla - precis den kritik som riktades mot hans insatser som finansminister (för lite och för sent). Nu låter han nattstånden när redan kolumnisterna på högerkanten fattat att deras ylande de första dagarna var en klassisk maggropsreaktion hos en indoktrinerad människa. Nu har flera av dem börjat koppla på förnuftet igen och minns ordet demokrati och folkets vilja. Och att rikemansklubben i Europa definitivt har passerat bäst före-datum.

Här följer till sist ett litet test. Från min minimala samling horoskop med födelseklockslag (f.n. 1707 stycken). Här hittas 13 Skyttar med Månen i Oxen. Genom deras fysiska ascendenter kan man också studera hur Sol och Måne placerar sig i husen och jämföra detta med deras faktiska livsyttringar... Ligger någon planet på ascendenten eller i 1a huset nämns detta eftersom en sådan faktor ändrar allt:


  1. Johannes Kepler;27.12.1571;14:30 - AC: Tvillingarna
  2. John Milton;19.12.1608; 6:30 - AC: Skorpionen
  3. Rudyard Kipling;30.12.1865;22:00 - AC: Lejonet
  4. "Waldorff-pedagogen";4.1.1939; 8:00 - AC: Skytten/Solen
  5. Dean Arnold Corll;24.12.1939;20:45 - AC: Lejonet
  6. Joan Baez;9.1.1941;10:45 - AC: Fiskarna/Ketu
  7. Linda Lovelace (Borman);10.1.1949; 6:23 - AC: Skytten/Sol+Jup
  8. George Foreman;10.1.1949;21:15 - AC: Lejonet/Saturnus
  9. "Ryska diplomatdottern";17.12.1956;14:04 - AC: Väduren
  10. Julie Delpy;21.12.1969;22:40 - AC: Lejonet/Ketu
  11. Alyssa Milano;19.12.1972; 7:00 - AC: Skorpionen/Ven+Mer
  12. Milla Jovovich;17.12.1975;17:15 - AC: Tvillingarna
  13. Jake Gyllenhaal;19.12.1980;20:06 - AC: Kräftan/Rahu

Utan att ens fundera över Sol och Måne ringde flera klockor vid den här genomgången av ascendenterna. Kepler/Tvillingarna - naturligtvis! Matematikern som så skickligt (som de rörliga Tvillingarna) kunde inta skiftande perspektiv och förstå hur himlakropparna rörde sig.

Poeten Milton - övergavs av (första) hustrun och blev blind. Skorpionen är visserligen tamasisk men här kanske nyckel står att finna i ascendenthärskarens klenhet. Mars i Fiskarna i förvisso lyckosamma 5e kreativitetshuset (också ett solärt, dvs. seende hus). Men Mars i "förlustens" Fiskarna disponeras av Jupiter som befinner sig i 6e olycksförföljda huset (och fiender). Tre äktenskap inalles, och flyktiga Månen i 7e allianshuset är kanhända inte en superstabil faktor, inte när Månen i rigida Oxen disponeras av en flyktig Venus i lätta och sattviska Skytten... Skytten luckrar alltså upp stabiliteten som brukar förknippas med Månen i Oxen. (Inte så i fallet Borg, där står Venus opposit Månen i Oxen och båda dras ned i en flegmatisk och senfärdig och oändligt självtjänande materialism!)

Kipling: "Öst är öst och väst är väst och aldrig skall de två mötas". Det är typiskt det konservativa (Tamas guna) Lejonet att säga så. Månen i Oxen är naturligtvis alltid väldigt konservativ när det gäller hemmaplan och Kiplings expansiva Skytt (hela fem planeter av sju!) står i femte huset, rotat i själen. Författarens Djungelboken var som synes hans inre vision av det långväga och exotiska (Skytten) framsprungen ur hans själsliga kreativitet. Solen + Jupiter i femte = hög intelligens! Kanske är det detta som får honom att särskilja öst från väst? Kanske såg han hur mycket högre i andlig utveckling Österlandet är jämfört med de grottlika neandertal-européerna som inget annat kan än kriga och bråka?

"Waldorff-pedagogen" var en arbetskollega under en tid, och fast ung då minns jag hur jag tyckte den här äldre kvinnan var synnerligen fascinerande, med en stark utstrålning och närvaro och något rent av mystiskt i karaktären. Rudolf Steiner, andeskådaren och barnpedagogen var naturligtvis själva sinnebilden för europeisk mystik så jag kanske överförde honom på kvinna, men Solen stigande i öster talar ändå sitt tydliga språk! Här hamnar Månen i 6e olycks- och fiendehuset och sanningen är att det var något gäckande över hennes blick. Hon var som en joker som man aldrig riktigt visste var man hade. Det intrycket stärks av att hon har kommunikationsplaneten Merkurius (och Venus) i 12e huset, ett riktigt doldishus.

Corll är en sexsadistisk mördare och här har vi Lejonascendenten med Sol-Skytten i 5e lekfulla huset (som Kipling). Så varifrån sadism och sex och mord? Sol-Skyttens disponent Jupiter står med våldets och sexualitetens Mars i 8e korrupta och dödande (och sexualenergiska) huset! Venus (kvinnor) står i omilda Stenbocken i 6e fiendehuset. Slår vad om att Corll var ytterligare en av alla dessa homosexuella mördare, har dock ingen uppgift om det.

Joan Baez, sinnebilden för 1960-talets protestsångare har typiskt nog  "klagomuren" Fiskarna (martyren, visselblåsaren) som ascendenttecken och dessutom med självbestraffande Ketu i stigande (mina två enda icke-celebritetskartor med självmordsförsök i historiken hade båda "halshuggna" Ketu nästan gradexakt på ascendenten). Månen i Oxen i 3e kommunikationshuset passar väl med "protestsång" och Solen, Merkurius och Venus i Skytten i 10e makthuset gör henne till en offentlig person som få andra! Joan Baez var som en ung Mona Sahlin, en "heting" för grabbarna och dessutom en donna med tydliga åsikter om det goda samhället. Människor med många planeter i 10e officiella huset blir sällan sedda för vad de är, utan bara för den yttre strålglans av "makt" som de avger. Är dessa individer onda kan de lura folkmassorna rejält!

Porraktrisen Linda Lovelace blev känd för en enda film som hette "Långt ner i halsen" på svenska. Vad säga om Solen + expansiva Jupiter i första huset och Månen i Oxen i 6e olycks- och fiendehuset? Anders Borgs solära horoskop? Är Anders Borg en som sväljer i princip vad som helst för att synas? Tragik är bara förnamnet.

George Foreman, proffsboxaren har en mycket passande ascendent: rigida Lejonet med tunga Saturnus. En riktig mördare! Om jag minns rätt, drabbades han av svår depression efter att ha förlorat en titelmatch och det är i linje med den tungsinta Saturnus och inte minst Solen, Merkurius och krigaren Mars i oturens och fiendeskapets 6e hus. Månen i Oxen i publika 10e.

"Ryska diplomatdottern" var ett kuriöst möte bloggaren hade vid cirka 22. På småtimmarna i Gamla stan i Stockholm, i hyrda källarlokaler för ett nyårsfirande stiger plötsligt en överjordiskt karismatisk blond kvinna in, omgiven av två svartklädda livvakter. Det var dåvarande ryska ambassadörens dotter som var ute och kollade in läget i staden! 

Jag minns inte i detalj vår konversation vid bardisken i den nu avfolkade lokalen men vid ett tillfälle tog hon min handflata och spådde mig problem med "en bror som kommer att behöva sin hjälp". Tja, 30 år senare har en av bröderna kört sitt liv i botten genom att skriktigt och destruktivt äktenskap och istället för att bottna i sina problem skaffat sig en adhd-stämpel som ursäkt. Jag har tyvärr inte kunnat uppfylla diplomatdotterns spådom eftersom brodern, Sol-Lejon, är alltför narcissistisk för att kunna lyssna och än mindre föra dialog på andra än sina egna termer. 

Diplomatdottern, vad hon nu kunde mer än se vacker ut och spå i händer, har en Vädursascendent. (Jag försatte uppenbarligen inte en chans ens vid denna tidiga tid att fånga in en intressant födelseuppgift!) Sol-Skytten i 9e huset, men Vädurspersonligheten var en mycket mild version eftersom Mars ligger i 12e "doldishuset" - rätt typiskt att hon snokade i "dolda källarlokaler" långt efter stängningsdags... Månen i Oxen i 2a ekonomihuset och en svart axel över mot välfyllda 8e huset. Faktum är att här finns planeter i alla onda hus (Sol-Skyttens disponent Jupiter i 6e olyckshuset) och faktum är att jag tydligt mindes den "typiskt ryska sorgen" eller allvaret som en aura runt den extrema blonda fotomodelltypen. Uppenbarligen av de onda husen en själ som återfötts hyperprivilegierat men med mycket karmisk skuld att återbetala...

Julie Delphy, franska aktrisen som föddes med urusel syn har "bestraffningens" Ketu i synens tecken Lejonet som ascendenttecken. Sol-Skytten i kreativa femte men Solens disponent Jupiter opponeras av begränsningens Saturnus. Kan dessa dubbla indikationer vara återkommande omen vid födelse med extrem närsynthet? Så många jordiska egenheter som ropar efter att få bli utforskade! Solen i Skytten disponerad från Jupiter i Vågen förklarar annars i mina ögon kvinnans behagfullhet, närapå lika markant som "diplomatdottern".

Också tv-serien "Förtrollad" Alyssa Milano (är hon känd för något annat?) är en skönhet med den lyckobådande Solen + Jupiter i Skytten, men här är klockslaget 7.00 osäkert eftersom ascendenten är på väg att tippa över från Skorpionen (29.36) till Skytten. Som aktris är hon begräsad och Månen med Saturnus i Oxen som del av den flegmatiska sataniska axeln (Skorpion/Oxen) antyder en rätt självcentrerad hedonist med en bekymmersam fixering vid 2a huset och den egna rikedomen. Skorpionascendenten håller stor potential inlåst eftersom Skytten hamnar i det simpla "oxiga" ekonomihuset. Som en kvinnlig version av ekonomifixerade Anders Borg...

Något helt annat är modellen och halvskådisen Milla Jovovich med sin isande klara blick och tunna pojkflickekropp. Helt passande med en Tvillingascendent här (och härskaren Merkurius med Sol-Ögat i Skytten mittemot). Månen i 12e i princip undanröjd, men likväl är hennes identitet i händerna på 7e huspartners som formar henne (som klädmodell, som skådis i usla ungdomsfilmer).

Jake Gyllenhaal har redan format sig en bild av missanpassad eller udda och smått freakig person. Passar perfekt med Kräftan i öster som ofta ger udda personligheter, "lite knepiga", precis som begärsfyllda Månen är en nyckfull planet. Månen i Oxen är nu lite trögare och det återspeglas i flera av de roller jag sett Gyllenhaal i. Han är dröjsam och verkar lite släpig i uppfattningen. Sol-skytten hamnar i 6e oturshuset och hans storskaliga genombrott kom med rollen som Donny Darko - en olyckskorp om något! Månen i Oxen i 11e huset neutral men fint stödd av disponenten Venus i tursamma 5e huset för kreativitet. 

Man kan också notera en tendens till slutenhet i kommunikationen i 3e huset där tystnadens Saturnus nästan gradexakt söker behärska expansiva Jupiter. Jag tror han faktiskt inte kan tala snabbt utan att hans rollfigurer som snubblar på orden är hans egna problem att formulera tankar snabbt. Jake Gyllenhaal har Rahu exakt på Kräftascendenten vilket överdriver det drömskt lunära draget (och han ser ut som en drömmare). I mina ögon var han perfekt i sin roll i Disney-sagan Prinsen av Persien. Detta är en hedersmänniska i själen och det är (lustigt nog) främst Kräftascendentens Måne stöttad av en Venus-Skorpion (sataniska axeln) som får mig att säga detta. 

Märk hur den sataniska axeln är bättre här tack vare ascendenttecknet och de bra husplaceringarna. Kräftan har Månen med sig som en verksam välgörare (och bra placerad i 11e huset för ideal eller grupperingar). Visserligen har jag kallat oppositioner inom den sataniska axeln för "implosioner" men här är Gyllenhaal som vek och feminin överhuvud (undanskymd Sol i 6e), att det inte spelar så stor roll. Venus står ju i tursamma 5e (tumme med filmbolagsdirektörerna?) och utifrån Kräftascendenten är Venus naturligtvis dubbelt god, såväl den lilla välgöraren som en verksam välgörare. 

Gyllenhaal må ha begränsade skådespelarförmågor men han kämpar hårt på gymmet för sin Hollywood-trimmade kropp och han får rollerna... Den sataniska axeln representerar bara det onda när man nått nästa spelnivå. Så länge man är världens barn kan den representera en konservativ och sund människotyp, en normal ja-sägare som lär sig eller redan har lärt sig att temperera det man stoppar in i munnen, rökfri och präktig på alla sätt. "The All-American guy", fast med ett introvert mörker som jag tror bäst beskrivs av kombinationen av Solen i sjätte mörka huset med Månen involverad i den sataniska axeln. Allt detta mörker från både Sol och Måne förstärks sedan av Rahu på den "knepiga" Kräftascendenten. 

Ett intressant och "mänskligt" horoskop som påminner Platons åsikt att folk i stort hör hemma nere i den oupplysta kvaliteten Tamas. Platons term var, som nämnt i annat inlägg Epithumos - begärets eller det biologiska driftslivets domän. Notera att den drivkraft som kopplas till könet inte ens är värt ett eget eget namnet, det kallas bara det som ligger intill (epi-) hjärtats thumos (passion, affekter). Att jämföra med den pornofiering västvärlden genomgått - fixeringen vid djungels lag som nära sammanhänger med könet och den blinda biologiska instinkten - och som nu gjort Väst så genomruttet att Borg kan ha rätt när han talar om katastrofer. Men vi ska inte skrämmas av utsikten att något ruttet rasar sönder, utan blicka mot en ny och friskare byggnation som vissa själar redan idag är bärare av, bara att de är så maktlösa. Byt ut Borg-typen och låt t.ex. sjuksköterskor styra landet!


Tillägg.

Ser efter avslutat inlägg en kriminolog i AB säga exakt vad jag just sade om samhällets pornofiering, apropå våldtäkterna under Bråvalla-festilvalen.





Inga kommentarer: