Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 juni 2016

Uppföljning av det transsexuella stickprovet...

Från botfärdigt medeltida tåg av
flagellanter till modern dyrkan av
korruptionen i Pride-tåget.
Ett kantrande mellan ytterligheter
och en
sinnebild av västerlandets
inneboende mentala obalans ?

I samlingen med 26 34 transsexuella horoskop där nästan alla genomgått könsbytesoperation råkade jag i ett litet utsnitt - Månen i Väduren - upptäcka att tre av fyra hade Mars och Venus i samma tecken eller i aspekt. Eftersom transsexualitet bara är en homosexualitet som inte ens kommer ur startgroparna eftersom individerna till att börja med är så främmande inför sin egen kropp, tänkte jag granska om den här intressanta och för genderfrågor så viktiga planetkombinationen upprepar sig i hela gruppen.

Vid förnyad genomgång har hbtq-gruppen vuxit sig ytterligare något större och 279 kartor är ett hyggligt stabilt dataunderlag om man inte är för snål med slumpfönstret. Jag fortsätter med ±40% medveten om att fönstret kanske borde vara lite större för den här datamängden... (Slumpmässiga spikar i endera riktningen skulle kunna ge falsklarm om signifikans.)

Först en liten uppdatering av den här tabellen som senast sågs i ett inlägg i oktober 2015:

Mars & Venus i
279 HBT-horoskop
Tecken
Mars
Venus
32 35
16 26
27 25
32 15
26 22
21 23
24 17
29 19
19 20
20 34
13 21
20 22
Snitt:
23 23
Signifik.
rel. snitt
(±40%):
<=14 e.
>=33
<=14 e.
>=33
 


Med ett litet tillskott HBT-horoskop tappade den fallna Mars-i-Kräftan med en enda karta sin signifikanta överrepresentation, men att den ligger kvar i topp påminner alltjämt om att detta är ett symboliskt sätt att säga "skada mot naturen" (eller överaktivt känsloliv eller kroppens försvarssystem på högvarv, med mera)

Att den fallna Mars delar topplaceringen med Mars i sitt positiva härskarläge i Väduren - teoretiskt den sundaste sexualenergi som kan tänkas - är intressant. För placeringen stärker bloggens tanke om att homoperversionen är ett uttryck för just den extrema jag-centrering som det arketypiska Barnet eller Väduren betecknar. Sexualiteten är således så jag-centrerad att här ännu inte finns någon mogen insikt om "jag och du" eller "man och kvinna". 

Går man till komplementet Venus i Väduren blir detta ännu tydligare eftersom 35 placeringar är en signifikant överbetoning. Att också Venus i Stenbocken fortsätter vara överbetonad påminner fascinerande mycket om den överbetonade Månen i Stenbocken i de transsexuella horoskopen. Samma resonemang här också: Stenbocken representerar yttre form och saknar förmåga till empati. I den här studien kommer därför Stenbocken att stå för någon slags ytlig estetisk favorisering av det egna könet som ren kropp betraktad. Dessa är inte ens barn i sin psykologiska mognad utan fångade av Djävulen!

När det gäller sexualenergin Mars i Vattumannen fortsätter summan av det mänskliga att vara en normaliserande tendens som i någon mån skyddar mot sexuella identitetsstörningar. Det bekräftar att Vattumannen är ett avancerat tecken som inte så enkelt blir bortkollrat. 

Men jag skulle också vilja peka på att Venus i Kräftan bara missar signifikant underrepresentation med en enda karta. Lika logiskt som en fallen Mars i Kräftan är som symbol för sexuella avvikelser, lika självklart är Venus i Kräftan en indikation om en frisk och heterosexuell amor. Kräftan är ju ett nyckeltecken i zodiakens sätt att gestalta den biologiska reproduktionen, så den lilla välgöraren här borde rimligen verka som ett skydd mot sexuella avarter. 

Arterna VILL reproducera sig och den låga mängden Venus i Kräftan indikerar kanske att NATUREN faktiskt står för heteronormativitet, även om den spårar ur helt när patriarkala Stenbocken ska sköta det venusianska momentet! 

Ser vi här antydningar om att alla dessa horder av homosexuella egentligen bara är fadershatare eller incestoffer? Eller att de föds homosexuella pga. olyckliga upplevelser med våldsmonopoliserade män i ett tidigare liv? Ett är säkert: homosexuella är överrepresenterade bland mördare (jämfört med den normala populationen), så uppenbarligen bär de med sig stort mörker. Det är inte tecken på god karma att återfödas som homo och istället för att som det sekulära väst gör, försöka normalisera avarten, borde den respekteras men samtidigt ses som den psykiska (själsliga) sjukdom den är.

Och nu över till inläggets egentliga ärende. Kommer bland dessa 279 kartor kombinationen av Mars och Venus i ett och samma horoskop att förekomma oproportionerligt mycket?

Låser vi Venus i ett tecken så kan Mars aspektera den på fyra sätt, konjunktion (eller kombination, i samma tecken), opposition, samt via 90 grader och 210 grader. Sedan finns också ett femte sätt, den ömsesidiga receptionen men den lämnar jag därhän för att hålla resonemanget enkelt. Kort sagt, om slumpen styr bör en tredjedel eller 93 kartor ha en Mars/Venus-mix (och inte tre fjärdedelar som jag upptäckte i det tidigare inlägget).

Här är sökmönstret i mjukvaran ZET Lite med de hinduiska aspekterna deklarerade först i skriptet:
xp = ve; //Vedic aspects:
ma90 := ma.90.xp & xp.<.ma;
ma210 := ma.150.xp & ma.<.xp;

ma.0.ve | ma.180.ve | ma90 | ma210
Sökningen ger 90 kartor och det är så nära medelvärdet att vi kan skrota hypotesen om att den "hyperlibidinösa" kombinationen av Mars och Venus I SIG är en indikation homosexualitet. Och sanningen är väl att detta låg på lut. Jag känner flera individer med kombinationen och de eller har alla (med ett bisexuellt undantag) varit hetero vivörer, levnadsglada och inte speciellt djupa tänkare. Humörsvängningarna är tydliga men de blir lika snabbt glada igen. 

Nu ska man visserligen komma ihåg att Mars spelade en nyckelroll som Vädurspsykets (Månens) disponent i de fyra fallen från det transsexuella minitestet. Det intressanta är förstås att ha så många fall av könsbytare att antalet Månen-i-Väduren blir väsentligt högre. Det är således återigen frågan om huruvida Väduren som zodiakens debutant eller det arketypiska Barnet kan ha att göra med att individerna så fullständigt hamnar på kant med sig själva. Nybörjarmissar den unga själen gör...

Inga kommentarer: