Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 juni 2016

Turism och upplevelsemissbruk, mänskliga dödssynder



Lördagspromenerar i Stockholm och passerar turistmål där bussarna står på rad. Läser på en buss TT GLOBALA TRANSPORTKOMPANIET (i översättning) och ser för det inre ögat exakt samma som vad de yttre ögonen vittnar om. Horder av dödkött som fraktas över hela världen till designerade mål där de vallas runt en kvart i ett logistiskt supertajt schema och tillåts knäppa av sina narcissistiska och rent sjukliga selfies. Sen körs den andligt döda boskapen vidare och nästa busslast turister anländer. 

Det är inte bara Sverige som gör sig skyldigt till detta brott, att bakslugt ta emot för att profitera på de upplevelsemissbrukande utlänningarna - svenskarna själva är kanske värst i världen i detta oskick. Jag tycker därför inte särskilt synd om de strandsatta resenärer som drabbats av de svenska SAS-piloternas strejk samma dag den onda Transportören offentliggör sin kvartalsrapport för Marknaden att reagera på...



Spännande är dock att se hur strejken startar cirka 18.00 på fredagskvällen under följande Stockholmshimmel (om nu inte förhandlingarna mellan arbetsgivare och piloter hölls i det svenska huvudkontoret, spelar det mindre roll, det är i princip samma ascendent även i t.ex. Greenwich).


Ett perfekt storkors i Mörkrets kvalitet som bekräftas när jag kommer in från promenaden och just börjar skriva detta. Något undersökningsinstitut ringer och den här irriterande tendensen med företag som vill bli betygsatta via telefonenkäter nådde nyss ett absolut bottenläge. Inte bara ber de om privatpersonens tid, nu skulle man dessutom resa för en personlig intervju! Jag fick prata i munnen på telefonrösten i säkert tio sekunder innan han gav sig och jag förklarade att detta var att rejält korsa alla anständiga gränser. Fem minuter telefontid kan jag ge, men detta! 

Minns hur bloggen har spårat vår tids svenska sinnessjukdom, perspektivlöshet, svaga skolresultat, mediernas tilltagande roll som kapitalismens desinformerande propagandaverktyg till nationalhoroskopets Rahu-cykel (2002-2020) som aktiverar det tredje medie- och kommunikationshuset på ett olustigt hus. Rahu är just den inflations- eller hybrisdrabbade inbillning att man är en gud som får intervjuföretaget att helt tappa sansen i sitt intervjupplägg.

SAS-piloterna börjar strejka mot sin onda arbetsgivare samma dygn vi inte bara har ett skrämmande storkors i Mörkrets kvalitet utan även en GRADEXAKT korruption av kommunikationsmedlens Merkurius via Satans stjärna Algol. Och mittemot ligger aggressorns Mars i 2° så att den fulaste sataniska axel bildas som bloggen kanske någonsin redovisat. Allt det som sagts i inlägget, alla dessa sjuka selfie-fotografer som fyller Stockholms gator, det talande namnet på företaget som transporterar dödköttet längs den snitslade bana svenskt turistnäring gjort upp, SAS som gärna flyger sinnessjuka svenskar till populära platser i USA, allt detta påtalas emellertid utifrån läsarens trovärdiga vittne, bloggaren själv. Finns rapportören med i ovanstående horoskop? Det skulle i så fall vara horoskopets atma karaka, "själens längtan". 

Eftersom kartan mer specifikt ställs för piloternas strejk ser vi typiskt nog Vågascendentens härskare Venus i en dubbel roll, den är också atma karaka i 28e graden Oxen. Som en god planet vill den här Vågascendenten bara balans och proportion (vilket företaget SAS tydligen inte är villiga att gå med på, de stinkande asen) men som synes är Venus inburad i det onda åttonde huset som tydligt indikerar en frusen eller låst situation. Som flanör i Stockholm kände jag mig precis lika mycket utestängd där jag fick forcera överfulla trottoarer fyllda av turister och hitresta. 

"Stockholm är inte längre en bra stad att bo i", tänkte jag, medan jag noterade de åtskilliga soptunnor på turisttäta platser som stod missprydsamt vidöppna efter tiggares och uteliggares jakt på tomflaskor att panta. Staden ser för jävlig ut, men det blundar de styrande för i jakten på inkomster och månandet om EU och den "fria rörligheten" som är en av pusselbitarna i denna mänskliga tragedi, den sorgliga lilla arbetsråttan som åker världen runt och tar selfies på sig själv i anslutning till varjehanda monument - bara för att inbilla sig att han eller hon har levt. 

Men det är en chimär och lögn alltihopa. Den lilla arbetsråttan är död, har aldrig levt. Hon är bara smörjmedel i det onda kapitalistiska systemet och hon kommer aldrig att bilda sig tillräckligt mycket för att förstå hur showen är riggad. Tamas guna, det stora korset i Mörkrets kvalitet anger tider då individerna är extra sårbara för att dras in i den stora Illusionen. Se bara den onda f.d. politikern Göran Hägglund som kallade sig "demokrat i Kristus" men handlade mer med profitabla värdepapper än någon annan i Reinfeldt-regeringen! Medlem av Satans kropp är nog en bättre beteckning på denna politiker. 

Mona Sahlin en annan med det stora korset i Mörkret och hon har tydligen nu (utan att medierna velat strö salt i såren) helt frusits ut och begär en politikerpension på 3½ miljoner kronor eftersom hon förlorat sina inkomstkällor efter sitt ultimata fifflande för att fixa lyxboende åt sin livvakt (och hemlige älskare?). Det är inte svårt att se sprickorna i fasaden på politiker med storkorset i Mörkret (Fredrik Reinfeldt, Anders Borg...), det verkar som om Mörkret gör en människa ytligt slipad, tillräckligt för att dupera en befolkning man dresserat att SLUTA använda eftertänksamheten, men i grunden tycks Tamas guna i överdrift dra ned begåvningen. 

De söker makt, dessa mörkermänniskor eftersom de inte kan arbeta med sin intelligens utan behöver fasta ramar (= mörker) för att kunna producera. Mörkrets barn är de som upprätthåller den onda världsordningen som förslavar alla världens folk och sen skeppar runt dem som kossor till turistmålen som "rekreation" innan de avkrävs ett år av ytterligare slaveri. Att inte mänskligheten lyckas samla sig och krossa sina tyranner visar hur dödsdömd också västcivilisationen är.

*****

Den kinesiska synvinkeln

 



Någon kanske undrar med vilket mandat bloggaren under åtminstone de fem senaste åren allt tydligare avvikit från den ursprungliga programförklaringen, att undersöka den sideriska zodiakens giltighet, för att istället med tilltagande övertygelse leverera den här typen av domsord?

Det finns faktiskt en möjlighet till självsuggestion här, för enligt den deterministiska metoden HO LO LI SHU som bloggaren studerade i flera år i 80-talets början, skulle han vara född som en "meta-individ" som står över de värnpliktiga ledda av en general. 

Hans kinesiska födelseomen SHIH, betyder både "trupp" men också "härförare" eller general, i den meningen att det är generalen som bläckfiskens hjärna, truppen är armarna som följer hjärnans direktiv (sinnebilden är min, den finns inte i den kinesiska traditionen). Är det möjligt att bloggaren, efter att ha varit medveten om sitt udda födelseomen med årtiondenas gång invaggats i vanföreställningen om att vara något slags överdomare? 

"Meta-individen" i temat SHIH säger nämligen något åt det hållet. Det är alltid I Ching-hexagrammets sjätte och översta linje som transcenderar den grundsituation som tecknas och som var och en av hexagrammets linjer har ett eller annat förhållningssätt till. (De sex linjerna kan vara antingen heldragen YANG eller bruten YIN.) I vissa fall tycks topplinjen innehålla "nyckeln" till hela situationen och i andra fall är ominat strukturerat med en "rot" längst ned och ett falnat "blomster" högst upp (situationen har nått blomning i stadiet just innan).

I fallet med härnadståget mot fienden indikeras från "meta-nivån" (se bild nedan) att urvalet i varje armé, i varje samhället och i den inre psykologin i varje individ alltid måste vara strikt meritokratisk. Du kan låta den imbecilla upplevelsemänniskan vara den som styr dig genom livet, men då dömer du dig själv till att förbli en av de underlägsna, en själlös konsumist och en nyttig idiot! 

Sen börjar problemen. Vad om man inte har värst mycket högre potential att förverkliga? Tänk om ens maximum består just bara i att droppa Facebook-fakta som Marknaden suger i sig, om vilken restaurang man senast "checkat in" på eller något annat som relaterar till den yttre människans konsumtionsstil? 

Ja, den som lever på den beklagliga nivån av verklighet läser inte den här bloggen, och lär inte uppmuntras att granska sina livsmönster på värst många andra ställen i samhället.


Klicka för bättre läsbarhet

Ovanstående bild är hämtad ur den kanske mest hopplöst otillgängliga av alla versioner av I Ching (Förvandlingarnas bok) jag sett. Den rullstolsbundne livsåskådningsstudenten Rudolf Ritsema sägs ha jobbat på sin version i 40 år, men till sist slank ändå en hel del typografiska fel igenom, som t.ex. i texten till "talvärde sex för linjen därovan" där Ritsema låter fet stil ange de kinesiska bildtecknen och sedan själv stoppar in extra ord i tunn stil för att det inte ska bli helt obegripligt, men missar att feta negationen i omdömets eller "meta-beskrivningens" fjärde rad. (Strax därunder, i den konfucianska kommentartraditionen, är ordet korrekt fetmarkerat.)

Den intressanta med den annars en smula plottriga Sol-Jungfrun Ritsemas upplägg, är att han ignorerar ordens kontext (vilket avgör deras mening) och istället som en ärthjärna tilldela vart skrivtecken samma innebörd genom hela I Ching. (Jungfrun älskar det isolerade, det som ryckts ur sin kontext och det är också därför denna zodiakprincip associeras med olycka och träldom - den som väljer individualism blir svag och ett lätt byte.)

Ibland passar den valda "rotbetydelsen" sammanhanget perfekt, men ibland låter det som gallimatias och inte ens de små tunna extraorden bidrar till någon vettig mening. Boken kom begripligt nog bara ut i en upplaga och hade varit betydligt mindre lockande om jag inte redan haft en söndertummad version som en vän skickade mig från Kina. Där får man se de kinesiska skrivtecknen som Ritsema BESKRIVER i stycket "betydelsefält" som följer efter huvudtexten. 

I min söndertummade står originaltecknen sida vid sida med en stundtals pinsamt usel engelsk översättning. Här är, återigen, bloggarens födelseomen, Yin-värde 6 på topplinjen i det kinesiska originalet (talvärde 6 betyder en impressionabel natur som omsätter intrycken i Yang, i handling):



Ungefärlig översättning:

UPPTILL, SEXA: STOR LEDARE ÄGER HIMMELSMANDATET,
SLÅR UPP STADSPORTEN, FÖRLÄNAS (ELLER: STÖTTAR) HUSHÅLLET/-EN,
RINGA MÄNNISKOR ICKE BEGAGNA.


I denna situationsbild ser vi en av himmelen eller kejsaren auktoriserad general (mandatet) som segrande slår in/öppnar upp den befästa stadsporten (efter belägring) och erövrar staden. För detta, säger "meta-nivån", ska generalen belönas: kejsaren ger honom kontrollen över den onda stad vars motstånd han brutit igenom. 

Notera att "förläning" (från kejsaren) också kan läsas som att generalen (som själv var en man av folket innan han korades till general för sina utmärka strategiska förmågor) i sin nya ansvarsroll förväntas stå stöttande på hushållens sida. (Skälet till krigståget var sannolikt att stadens förre herre var en skitstövel som gynnade enbart härskarskiktet och inte folket i stort.)

Till sist kommer det meritokratiska villkoret. Människor kommer att rensas ut ur stadens gamla ledning och nya installeras i deras ställe. För att undvika att gammal korruption fortsätter eller får ny rot måste "ringa människor" uteslutas. Tecknet HSIAO, "liten", syftar här på klena karaktärsegenskaper.

Frågan är således, kan man återvända till dessa kinesiska texter om och om igen under årtionden utan att suga i sig av deras uråldriga vishet? Kan den som enligt kalendermetoden HO LO LI SHU förklaras född till den dolda meta-figur som ser situationen ur fågelperspektiv och har dessa riktlinjer till generalen (dvs. kejsaren själv, eller en gudomlig budbärare) undvika att låta sig fyllas av meta-figuren? Så att vid en given tidpunkt, då Sverige blivit tillräckligt pinsamt och generande, kicka igång en blogg som just diskuterar skillnaden mellan ringa människor och stora människor, dvs. ovärdiga målsättningar och sådana tankar och aktiviteter som adlar invididen?

I så fall vågar jag knappt tänka på vad som skulle ha hänt om denna gåtfulla ödeslära pekade ut mig som en råtta eller ett skumrask! Vad hade jag blivit då genom att förhäxat stirra på mitt födelseomen år efter år? En rasistisk hatbloggare?

Så där har ni det, för den som accepterar synvinklar från en annan civilisation. Bloggarens födelseögonblick var ödesmärkt. Han antingen föddes som en av överdomarna som världen i var tid håller sig med eller kom genom självprägling att föreställa sig i den rollen! När de sista få goda människorna lämnar Sodom, då förintas staden.


Tillägg

Hittar efter publiceringen en färsk understreckare i SvD som tar upp exakt samma tema om Guds vilja/mandatet och erövrare som slår upp portar, här då mongolerna och Bhagads stadsport på 1200-talet. Intressant läsning.

Inga kommentarer: