Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 15 juni 2016

Svenske "terrorexperten" dabbar sig - igen !!!

Demonstrationen mot Sveriges näriga och småaktiga sätt att söka sälja av sitt tyska brunkolsinnehav istället för att ta förlusten och lägga ner skiten, har nu av högermedierna vanställts till en fråga om "säkerheten runt Rosenbad" och "allvarliga hot mot demokratin". 

Förstå vilket galet manskap som styr skutan Sverige! Och den mest patetiska av dem alla måste vara "terrorexperten" Magnus Ranstorp, han som var pinsamt trigger happy och skrek "muslimterror" efter Anders Breiviks hatbrott på Utøya. Nu gör han det igen - gör fel!

Magnus Ranstorp, forskare vid Försvarshögskolen och terrorexpert: "Det är jätteallvarligt att man riktar in sig på det här utomparlamentariska sättet och använder sig av våld." (SvD)

Denna omdömeslösa och därmed för rikets säkerhet farliga människa tar genast de styrandes perspektiv och beskriver aktiviteten lögnaktigt, som ett våldsdåd!

Minns någon hur bloggen tidigt inroducerade tanken om "Sverige under en ond demon 2002-2020" och hur framför allt det svenska intellektet flyger sin kos under denna "förlorade generation"? 

Det är tydligen inte bara dagens skolungdom eller dem tidigt i sina karriärer som drabbats av demonangreppet utan även äldre medborgare med bristfällig andlig skolning som under vissa kosmiska cykler avslöjar en djup omdömesbrist.

Se två tidigare kommenterar till Ranstorps födelsehimmel och dess problematik.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.