Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 juni 2016

Sekulära svenskar far illa med tiden


Svensk drängmentalitet - före detta vd:n
för Svensk Filmindustri "Studios" (oh la la)

Eftersom Sverige sägs vara världens mest sekulära land innebär blogginläggets rubrik att befolkningen i stort mer och mer liknar skit desto längre de lever inom sitt materialistiska och gudlösa paradigm. För om allt bara är subjektiva synvinklar - "jag känner inte igen din berättelse" - då saknar folk per automatik det KORREKTIV som själva tanken på en objektiv morallag, en sådan som zodiaken synliggör. 

Konsekvensen blir detta strömhopp från arbetarklass till burgen medelklass som alla söker ge sitt egna liv - sin egen "berättelse" guldkant på andra människors bekostnad. Materialismen urholkar folket mer och mer och när de dör har de inte varit mer än det kapitalistiska systemets smörjmedel. Ett värdelöst liv trots att de föddes in i en så kallad högcivilisation med fler möjligheter till faktainsamling än någonsin i mänsklighetens historia. Vilket slöseri.

I det patetiskt omdöpta SF Studios (är vi redan USA:s 51a delstat?) var det kvinnor som fick betala eftersom den härskande klicken män tydligen var sexister som fick en förhöjd livskick av en objektifierande syn på kvinnan. Den här sjukdomen är filmbranschen kanske bäst av alla nöjen på att framkalla. 

En svensk tjuv - gratis nedladdar av biofilm - lider av en så långt gången mental röta att han (det är alltid en han) inte längre kan förstå varför islam har bildförbud eller varför kvinnor bär slöja. Hans inre har redan blivit ersatt av demoni och låga tankeströmningar. Därför upprepar den här bloggen gärna mantrat att Sverige är huset som Gud glömde - en lös allusion till någon gammal skräckrulle om ett hemsökt hus. 

Varför muslimska kvinnor bär slöja förklaras perfekt av män som den sparkade vd:n Jonas Fors. Låga kräk till män som äter kvinnors yttre med ögonen och inte kan disciplinera sitt medvetande ute på gatan utan ständigt söker kvinnors kroppar (bloggaren har lärt sig kontrollera tendensen i sin lägre själ, men är den första att medge att människan är ett komplex och sammansatt väsen, med en del som söker döden och en annan del som söker livet - i det sekulära Sveriges söker man enbart döden och det kroppsliga, samtidigt som lustigt nog landet försöker odla någon slags feministisk jämlikhetstanke som förbjuder åtminstone männen att fullt ut vara exakt det som sekularismen säger att de är. Få den ekvationen att gå ihop, den som kan).


Vid första påståendet ser man inget anmärkningsvärt i horoskopet för Jonas Fors. (Det ska understrykas att han bara verkar vara toppen av den ruttna företagskultur profitjägaren och kulturföraktaren Bonniers låtit växa till sig i sitt underbolag.) Men hinduisk astrologi är mollstämd - i full medvetenhet om att man ställer horoskop för MÄNNISKOR som lever på jorden och inte för gudar i medveten kontakt med den eviga, gudomliga lagen - så när man tittar lite närmare ser man strax ett otal negativa budskap som visar sig stämma i det här fallet.

Månascendenten ger bara sinnelagets utblick men bland annat apropå sex-excesserna under filmfestivalen i Cannes nyligen (se: Fors svarar på kritik mot strippklubbsbesök), kan man påminna sig att Tvillingarnas tecken i Indien är ett erotiskt tecken och avbildningarna av Mithuna (Paret) visar ofta mannen och kvinnan som alls inte är några "tvillingar" i denna tradition i en het kärleksakt. I linje med detta är också Venus Tvillingascendentens enda verksamma välgörare. 

(Systemet med planeterna som verksamma väl- eller illgörare helt oberoende av deras inneboende natur är förbryllande och det är svårt att undvika misstanken att hinduerna bara hopat den ena traditionen på den andra så att tolkaren lämnas med ett "räkna med något av bådadera i de fall där en naturlig välgörare antar rollen av verksam illgörare i det här horoskopet".)

I den före detta vd:ns horoskop spelar Venus - kvinnan/skönheten - ytligheten om man så vill - en ovanligt stor roll eftersom Månen i Tvillingarna här låter Venus i sitt esteticerande härskarläge i Vågen trilla in i 5e tursamma huset för ledarskap, kreativitet, ren tursamhet och flera andra ämnen. Trots att månkartan är ett blekt substitut för en känd födelsetimma, stämmer Venus väl in. Den sliskiga typen sparkas men inte utan erkännandet att han dessförinnan gjort ett bra jobb och vänt Svensk Filmindustri som tidigare var på deken. Men tydligen introducerade han också - eller trots sitt ledarskap visade total oförmåga att korrigera en redan existerande kultur av låg drängighet.

Och den låga drängen är förstås hans eget soltecken Jungfrun, känd för sin räknenissementalitet som bottnar i förmågan till urskillning. Denna urskillning blir hos låga typer till en diskriminerande typ, främlingshatare eller typ av man som släpper sexistiska uttalanden som "nice legs, shame about the rest" (hört av denna bloggare för tio år sedan av en man som vid kontroll visar sig ha Jungfrun stigande i öster, och det svarta psyket/Månen i Skorpionen!)

När Sol-Jungfrun i detta fall disponeras av Merkurius tillsammans med Venus i esteticerande Vågen får vi den allra värsta sorten av objektifierande människor - de ser verkligen andra som köttstycken vilka de krasst utvärderar. Det är dessa vi hittar som rollbesättare inom filmen eller som förljugna journalister som skriver om att "feministen" Zara Larsson gör succé i sociala medier efter ett sångframträdande inför fotbolls-EM i Frankrike utan att vilja gå till grunden med hela stjärnskottshysterin som alltid och i princip utan undantag bygger på en inledande utvärdering av yttre företräden: "Visst fasen kan jäntan sjunka, men 'går hon genom tv-rutan' då?" Det vill säga, är hon tillräckligt snygg. 

Här är då Jungfrun och Vågen kombinerade till den absolut lägsta formen av mänsklig "kultur", den som i princip bara ägnar sig åt att placera sina medmänniskor i en fallande skala av "givna idoler" till "bortsorterat skräp". Jag är inte det minsta förvånad att upptäcka att just denna vd med hans renommé har Jungfrun som soltecken baserad på den esteticerande Vågen. 

Det finns en distinkt brist på genuin intellektualitet och "typen", om man kan säga så, passera perfekt i det fåtal villaområden i Stockholmsförorten Bromma där han och den allt mer bävande "medieeliten" bor granne med onda människor som Per Schlingmann, skaparen av PR-jippot Nya Moderaterna. 

Kvarter som förr stod för borgerskapets diskreta charm,
nu tillhåll för allt mer vulgariserade svenskar



Medieeliten bävar eftersom de får allt svårare att leva upp till borgerlighetens föraktfulla lönsamhetskrav på "folk" - "att bära sin egen kostnad som ett minimum för skityrken men därutöver vara en lönsam go-getter". Deras egen omänskliga och djupt diskriminerande politik har sprungit en cirkel runt dem och biter dem själva i arslet.

Men man ska inte överdriva, det finns många trevliga typer med samma kombination som Jonas Fors, Jungfrun+Vågen behöver inte bli mer än en något kokett och självcentrerad typ. Jungfrun är "nöjd" med att självkritisk stå och se sig i spegeln hela dagen och klämma pormaskar, men med Vågen kommer också passionen för sociala interaktion. Den kroppsligt eller materiellt hypermedvetna Jungfrun (Sattva guna, tecknet tillhör medvetenhetens kvalitet) blandar sig här med passionen (Rajas guna) hos amorösa Vågen. 

Detta är i själva verket en ganska perfekt kombination för en prostituerad som rör sig i det sociala men ändå inte vill förbinda sig permanent med någon eftersom Jungfrun signifierar tendensen att hålla sig fri från förpliktande sociala krav. Se USA:s horoskop där 11e idealhuset i Jungfrun så tydligt beskriver "egen lyckas smed" och den amerikanska nybyggarmentalitetens förakt för staten och stora institutioner. Den fåfänga och självcentrerade Jungfrun, som bara ser till mikronivån, missar helt det monster USA kommit att bli just när det gäller allt det Jungfrun vill stå fri från. USA har för världen blivit den betryckande överrock som nybyggarna själva ockuperade landet för att slippa i gamla världen. 

USA som en entitet kan enligt sitt 11e idealhus själva inte överblicka sin VERKLIGA roll och det är därför nyktra människor finner landet så vanvettigt i sin inbilskhet om att på minsta sätt vara någon slags heroisk riddare eller värnare om frihet. Landets Skorpionascendent avslöjar att de med livet som insats enbart värnar sig själva, landet är jordklotets värsta egoist! Föga förvånande kommenterade Skorpionascendenten Carl Bildt ett foto på ett amerikanskt bombplan flankerat av svenska jaktplan under pågående NATO-övning i Polen med ordet "vackert". Så låter Djävulens barn som valt döden istället för livet och därför får en estetik omvänd till friska människor.

Carl Bildt - med mord i blicken

Men i fallet Jonas Fors knäcker Jungfru/Våg-kombinationen ihop till följd av en opposition från Saturnus i Fiskarna som den självtjänande sexisten uppenbarligen inte lyckats hantera. Jord och Vatten bildar en extremt negativ och inomvärldslig tendens och sinnelagets Måne som ascendent placerar här Saturnus i 10e - psyket drömmer om makt, vilket var en dröm som slog in i detta fall. Kanske för att drömmen är så intrikat att den samtidigt innefattar det 5e huset för individuellt ledarskap, eller hellre Venus karaktärslösa suktande efter den lyckosamma klickens alla privilegier. Horoskopet som helhet tecknar således makthunger i kombination med karaktärslöshet, en kombination som sällan lyckas löpa linan ut.

Till sist måste också noteras hur väl den naturligt omoraliska Mars passar in i det som har avslöjats kring Jonas Fors "ledarskap". Mars i Lejonet är en slags nidbild på den sanna Lejon-Kungen. (Inte ens Solen i härskarläge i Lejonet förmår alltid producera en hållbar ledartyp - se bara den kortlivade Håkan Juholt, innan man deklarerar någon för att vara en värdig lejonkung måste hela horoskopet utvärderas.) När Tvillingarna intar första huset tillfaller det genomonda 6e huset krigaren Mars, samt även det 11e idealhuset. Troligen finns ytterligare faktorer i hinduisk astrologi, men redan att äga 6e huset för olycka och fientlighet "smittar" ner Mars ytterligare så att en redan problematisk planet också får rollen av "verksam illgörare". 

Till råga på allt placerar sig denna "dubbelt onda" Mars (jfr. Fredrik Reinfeldts Mars) i ett av de onda husen, mediernas och kommunikationens tredje hus! Det är dock det minst onda av problemhusen och beskrivs som ett av husen där förbättringar är möjliga. En förklaring till tankarna är att det tredje huset liknar dess naturliga tecken Tvillingarna och dess härskare Merkurius - huset är amoraliskt och måste så vara för att kommunikatörerna ska kunna ge både de goda nyheterna och de dåliga. Men husets tendens till ondska (och det är denna sida som kan fostras), tycks antydd av att hinduerna placerat den naturliga illgöraren Mars som tredje husets bhava karaka (husets signifikator). Alla känner till ormens kluvna tunga, den spotska, illvilliga eller gemena kommunikationen.

Inte konstigt att svenska medier i kris pga. nätets frihet valt att fixera sig vid ordet "hat" i oppositionen och hatet till sin "svekfulla publik" som inte vill betala för nyheterna längre. (Nu ligger visserligen mycket i att svenska folket är ett ont och hatiskt folk, nationalhoroskopets Måne i Väduren ägs ju av hataren och krigshetsaren Mars. Den ligger visserligen som en passiv-aggressiv ton i loja Oxen och dessutom "begravd" i Sverigehoroskopets 8e hus för korruption och död, och tycks generellt indikera Sveriges tjuvaktighet och tendenser till att söka leva på varandra - en nation av asätare är vad vi är, se bara landets vapenexport!)

Jonas Fors horoskop tycks rikt på ett osunt sätt - det ger generöst med tillfällen till utfransningar som påminner om i vilken kontext en sekulär svensk tar form och sedan korrumperas värre för varje år tills de en bit in i 40-årsåldern blivit rena dynghögarna och fullständigt ointressanta att föra en konversation med. Landet Sverige medger inte fullvuxna människor, här ska folk utbildas på en "need to know basis". Humanismen är stendöd alltsedan den vidriga maskerade marknadsliberala sekten Humanisterna stal begreppet och monstret och industripromotorn Urban Ahlin sanktionerna ateismen (satanism) som ett likvärdigt alternativ med kristendomen i samband med det som brukade vara Riksdagens högtidliga öppnande, men nu bara är ett skamfull årlig omstart.

Mars i Lejonet hos den sparkade sexistiska vd:n, är således en förgrovad version av ett genuint ledarskap, och som både naturligt och verksamt "ond" en garanterad problemkälla för ett företag. Tredje mediehuset visar också att det var här "kriget" bröt ut som ledde till undergången för hans osunda hovstat. Jag läser att rötan sitter så djupt i SF Studios att det kommer att krävas mer än bara avskedet av en dekadent och rätt typisk sekulär svensk, så överfull av sin egen betydelse att lyhördheten gentemot den andliga världens korrektiv är helt frånvarande. Dessa är de förtappade själarna enligt antik vishetstradition. Det vann världen, trodde de, men till priset av sin själ. Men Djävulen är ingen bundsförvant som Jonas Fors nu fått erfara. I sista akten skrattar Den Hånfulle sitt barn i ansiktet och tar tillbaka glittret igen.

Inga kommentarer: