Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 juni 2016

Packet! Sextio skatteplanerare och deras sol- och måntecken

'It's a dog-eat-dog world,' the [bank] trader would continue, 'every man for himself and all of us against the bank. Even the head of markets, the guy in charge of all the traders was on the side of the traders and against the bank. Management consists of traders who have worked their way up. What kind of people do you think they are?'

Ur Joris Luyendijk: Swimming with Sharks (2015) - om den sjuka bankkulturen i det kapitalistiska väst. Kan enligt den här bloggaren överföras på marknadskapitalismen som helhet. Vansinne och själviskhet är i dag normaltillståndet och högermedierna predikar den perversa människan som något önskvärt.

Vid denna lilla pilotstudie lade jag egenmäktigt till den skattehatande amerikanska industrialisten David Koch för att komma upp till det jämna talet 60. I den lilla testgruppen ingår också ett par medhjälpare till skatteplanering, vilket redan borde ha kriminaliserats om inte för att svensk och global lagstiftning saknar modet att gå upp mot gräddfilen av brottslingar: de superrika och deras talrika anhängarskaror i medelklassen.

Sextio fall är naturligtvis inte ett underlag stort nog att börja diskutera statistiskt signifikanta avvikelser, inte ens om man som här höftar till med ett slumpfönster på ±60% relativt medelvärdet.

Men det faktum att några tecken sticker iväg rejält är så pass intressant att tabellen förtjänar en liten kommentar. Skulle dessa tecken som genast tar täten kvarstå som skatteplanerare och smitare (samhällshatare) vid ett större test?

Troligen har bloggaren ytterligare hundratals horoskop sparade av samma skrot och korn. Men det var bara dessa jag PRIMÄRT taggat med ord som "tax evader" eller liknande. Skatteplanering är oetiskt men ännu inte kriminaliserat.


Sol och Måne hos
60 skattefifflare
e. medhjälpare
4 4
3 9
4 4
8 3
3 4
7 7
5 1
3 4
2 5
4 1
7 9
10 9
Snitt:
5
Signifik.
rel. snitt
(±60%):
<=2 e.
>=8


Att Oxen tenderar mot skattesmitning förklaras kanske enklast med att detta är materialismens tecken, och pengar är en av Oxens signifikationer genom dess korrelation med andra ekonomihuset i den naturliga zodiaken.

Att inte Solen utmärker sig utan enbara Månen skulle kunna förklaras med att Månen tecknar en lägre själslig nivå jämfört med Solen. Månen är aptitens och begärens symbol medan Solen som bästa är individens medvetenhet om att vara en immateriell själ med en existens helt bortom den låga lunära världen av sinnesstimulationer och begär. Samtidigt är just måntecknet lite osäkert eftersom nästan alla horoskop saknar känd födelsetid.

Nyssnämnda logik (hög/låg) verkar skakig. Nästa iögonenfallande tecken är Kräftan och nu är det istället Solen som tenderar mot skattesmitning och inte Månen (i sitt hemmatecken)!

I mina ögon stärker detta dock en återkommande fundering jag haft och som kanhända föddes med den falskt mörkande marknadsliberalisten Fredrik Reinfeldt (som försökte presentera denna skadliga ideologi som det "nya arbetarpartiets" inställning). Hans Sol-Kräfta blev helt tydlig med efterträdaren Stefan Löfven som övertydligt är marknadens springpojke, och som högersosse naturligtvis underdånigt hörsam inför den stora svenska militärindustrins önskemål. Om den svenska vapenindustrin vill säkra sin framtid genom NATO-medlemskap, vem är en näringsorienterad sublunärt sjunken Sol som Kräftan att invända sig? 

Solen som motor och vilja till fortsatt liv på den låga organiska nivån indikerar att Solen i bemärkelsen "själen" här har tappat all idealism och istället blir en "överlevare" som lätt kompromissar bort eventuella ideal för att slippa den för näringsassimilationen så fixerade Kräftans skräckkänsla: att tvingas gå hungrig. Eftersom Kräftan är en fantasifull, nästan mytomanisk typ (bra inom vissa yrken!) krävs det inte mycket av samma föreställningsförmåga för att börja snea och uppfatta staten och skattesatserna som ett hot och en fiende.

Kräftan handlar om att bygga upp murar och trygga, så när intelligensens Sol verkar mot detta bakgrundsmotiv får vi typen som söker hemlighålla sina resurser, just för att Kräftan lever utifrån den negativa föreställningen om att svält och ofärd närsomhelst kan drabba. Månen i Kräftan, med sin snabba cykel. bygger upp och bryter ner bilder och stämningslägen för snabbt för att kunna skatteplanera. Det är därför bloggen ofta funderat över om inte Månen i härskarläge i Kräftan är en ganska svag och i sig ofruktbar placering, den väsnas mycket över ingenting. Varje horoskop med Månen i sitt hemmatecken är därför som en överemotionell kvinna som behöver en ledares fasta hand och därför är Solens placering extra viktig i detta fall. En stark och målmedveten Sol är perfekt för Månen i Kräftan som därmed fluktuerar mindre under loppet av en månad.  

I ett fall där kvinnan hade så svår migrän i samband med menscykeln att den reducerade henne till ett monster som inte förmådde spela ett socialt anständigt spel under någon vecka varje månad, hade Månen i Kräftan inget stöd alls av Solen. Den senare låg också i Vatten, i rörliga Fiskarna, vilket indikerar en individ som lever ovanligt mycket i den lägre, "organiska själen" - en individ som kommit åter till jorden för att fixera sig vid det lägre själssegmentets cellmedvetenhet. Solens disponent Jupiter (utvidgning) stod hårt hållen i en tät konjunktion av Saturnus (sammandragning) och migrän är som bekant följden av blodkärlens extrema sammandragning i hjärnan. Horoskopet visar bokstavligen hur individen reducerades till en ärthjärna 25% av tiden. 

I detta fall var det uppenbart hur Månen i Kräftan fluktuerar så mycket i kvalitet under en månad att psyket helt enkelt inte klarar av att bygga upp samma stabila och långsiktiga attityd som föregående Måne-i-Oxen, som tydligen står för en attitydmässig låsning som påminner om tjurstatyn på Wall Street. Djurisk bindning till fodret/gräset (här: pengarna) och furiös ilska om någon söker störa den i sitt vanemässiga och ständiga betande. Utöver mat och dryck sorterar även skamlöst lyxleverne under Oxen, eftersom det som oralt tecken är nära kopplat till det simpla livet som äter dyrt och gott och gärna hänger dyrbara accessoarer på sin kropp: Oxen eller 2a huset är resurserna som Väduren eller 1a huset behöver eller tycker sig behöva.

Härnäst dyker Vågen upp med bara en enda månplacering. Skulle resultatet stå sig i en större undersökning har vi här Mån-Oxens motgift - båda sinnelagen regeras av Venus som betecknar pengar, men Vågen hör inte hemma i det materialistiska elementet Jord utan i den andliga Luft-världen. I denna värld är själarna mindre besatta av att "samla sina rikedomar på jorden". Samtidigt är tecknet passionerat (Rajas guna) och liksom det mörklagda (instinktiva) Tamas guna-tecknet Oxen gäller avvikelsen bara det ena Ljuset. 

Om Solen i Vågen finns inget lovvärt att säga. Är det för att Solen representerar en intelligens och smarthet som Månens spegling inte själv äger? Sol-Vågen är lika frestad som någon att förbättra sina omständigheter medan Månen-i-Vågen tänker "månatligt" eller kortsiktigt och därför enbart söker hålla jämvikt i ekonomin men utan att i sig smida några lömska planer

Lustigt är att mönstret upprepas i Stenbocken, en av Vågens bästa vänner (Saturnus är "upphöjd" i Vågens tecken). Också Stenbocken tillhör den passionerade kvaliteten och intelligensens och dagverksamhetens Sol utmärker sig på inget sätt. Månen i Stenbocken verkar däremot ytterligt indifferent till skaffefifflande, detta är ett psyke som kanske t.o.m. uppskattar det asketiska live och som ser ett värde i det strama, klassiska snarare än det barockt överlastade och vulgärt nyrika. Jag kastar bara ut dessa tankar eftersom de anknyter till astrologisk tradition och man tycker sig se dessa i någon mån skymta i detta lilla pilottest på skattesmitartypen.

Solen i Skytten står just där underrepresentationen blir signifikant och Skytten är ett så universellt och frihetsälskande tecken (och i kognitivt klar Eld) att man kan misstänka den här Solen för att vara rätt immun mot de lägre själarnas tendens att snärjas av själviskt ränksmideri för att förbättra för sig själva (eller sina aktieägare - den maffialiknande familjen man som bäst vårdar sig om). Skytten korrelerar med 9e huset för religion och filosofi och det känns spontant rätt att se denna typ av solär intelligens hålla en låg profil i den här gruppen. Men som tidigare undersökningar har visat tenderar några signifikanta tecken att falla bort när datamängden vuxit till sig.

Men sedan händer något i zodiakens avrundning, både Vattumannen och Fiskarna samlar påfallande många skattebedragare och skatteplanerare. Och nu kan man ifrågasätta min tanke från Månen i Vågen om Luft-elementets icke-materialistiska natur! Vattumannen är en tänkare, en koncept-byggare och passar faktiskt utmärkt in på den förrädiska typ som bygger upp avancerade skalbolagskonstruktioner enbart i syfte att minimera skatten. Luft är osynlig och dessa är helt abstrakta skrivbordskonstruktioner. 

Dessutom tillhör Vattumannen den "Mörka Sidan" - Tamas guna - och drivs således av en slags omedveten instinktivitet - jag har sett Vattumän instituationaliseras på mentalsjukhus för att de fastnat i sina egna mentala världar som de inte längre kan ta sig ur! 

Och till sist: hinduisk astrologi är uttrycklig i att Vattumannen har med rikedomar att göra. Dess korrelerande 11e hus står i väst för "klubbliv och föreningar", Vattumannen som sinnebilden av den sociala människan som kommer samma under ett gemensamt koncept (eller en ideologi som när det gäller politiska partier). Min till detta kommer den hinduiska metoden att se det 11e som det 10e makt- och karriärhusets 2a resurshus. Precis som den levande förstahuskroppen behöver resurser från Oxen/2a för att leva, på samma sätt mottar den falska maktspelaren Hillary Clinton (10e makthuset) ENORMA resurser från täta företag för det spektakel som ska föra henne (tror hon) till Vita huset. Här ser vi således 11e "klubb- och föreningshuset" som förmögenhetsansamling som 10e husets makthavare hämtar från för att säkra sin makt.  

Man kan förstås också uppfatta Vattumannen/11e som alla de skattebetalare som smörjer samhället/staten (10e). Jag tycker det ligger något i att Solen i Vattumannen sånär och definitivt den mindre intelligenta Månen i Vattumannen skulle kunna läsas som skattebetalare som helt enkelt revolterar inte och vill vara "Ox-kreatur" åt höjdarna i 10e. Vattumannen blir i sammanhanget som ett folk i sig (Vattumannen = den kollektiva människan), det folkslag som undanber sig statens anspråk på deras tillgångar. Folket som inte vill tillhöra folk i allmänhet utan har seglat iväg på särintressets onda farled. Skatteplanering som en ond ideologi eller intellektuell syssellsättning som trasar sönder samhällen där den får fritt spelrum, som i Sverige där kontrollmedlen - lagstiftningen - är extremt tandlös. 

Kan landets usla lagstiftning ha att göra med att Sverige faktiskt ÄR ett Vattumanland (Solen)? Som jag kommit fram till efter åtskilliga återbesök till nationalhoroskopet gäller beteckningen "Vattumannen" inte hela folket utan bara Etablissemanget! (Solen i ledarskapets och den goda lyckans 5e hus och dessutom tillsammans med "stora och lätta pengars" Jupiter, som för Sverigehoroskopet är en "verksam illgörare".) När alla maktens tidningsmedier på nationaldagen skrev om hur bra Sverige faktiskt var, var det bara Etablissemangets hycklande självsmicker som hördes. Det hade alls inget med menigheten att göra. Inte med de utmobbade invandrarna i förorterna och inte med "ursvenskarna" som slagits ut av EU:s fria rörlighet och lönedumpningen som den globala Rovkapitalismen nu bestämt utsätta även Gamla Världen för.

Mycket talar för att det är från Vattumannens tecken den ONDA GLOBALISERINGEN UTGÅR. Detta är en satanisk version av den framtida Vattumannens tidsålder som enligt tecknet borde sätta mänskligheten som sådan i fokus och inte de 1 procentens absurda rikedomsansamling. (Det står allt klarare att man måste beteckna denna lilla grupp som en pervers variant på Vattumannens princip. Det är en "klubb", en rikemansklubb, och den är nära kopplad till Parnassen eller maktens 10e hus.)

Men vad då om det 12e tecknet Fiskarna och deras påfallande tendens till smitning? Tecknet indikerar ju "världsliga förluster" som en direkt motbild till det föregående 11e tecknet. I detta pilottest når både Sol och Måne i Fiskarna signifikant överrepresentation. Men faktum är ju att bloggen redan fått nys om att det är någon speciellt med Fiskarna och stora pengar. När jag skyfflade ihop alla horoskop taggade "CEO" eller "vd" - mest ledare för stora företag men också en helt del mindre svenska namn, resulterade 270 direktörshoroskop där just Månen i Fiskarna stack ut. Min förklaring till detta faktum, som rimmade så illa med Fiskarnas som "samhällets olycksbarn" "människor i exil", "martyrer eller visselblåsare", blev tanken på Fiskarnas härskar Jupiter (grekernas Zeus) som en "räddare i nöden". Se inlägget: Zeus Soterios och gårdagens människotyp (aug 2012).

Jag tror faktiskt detta inlägg förekom ekonomireportern Andreas Cervenkas första bruk av bilden av riskkapitalister (eller om det var direktörerna) som ett fiskstim som globalt rör sig i världshaven och mumsar i sig all plankton på ett ställe innan de drar vidare där lönen är rätt. Det ligger också en poäng i att Cervenka tycks ha minglat med holländaren Joris Luyendijk medan han skrev på sin Swimming with Sharks, som kom 2015, där vissa segment i Londons bankvärld liknas vid rovfisk. Jag mötte också en uppgift om att fiskstim där arter äter arter ger något av de obehagligaste exemplet på naturens grymhet man kan se. Hur större rovfisk samarbetar och driver samman småfisk i täta stim så att de sen kan kasta sig in med öppna gap och frossa. Naturen själv bekräftar således att Fiskarnas tecken visserligen kan ange "småfisken" - samhällets olycksbarn - men även kan beteckna rovdjuren.

*****

Som en liten utfransning kan man granska var Jupiter och skattmasens eller restriktionens Saturnus står hos dessa skattesmitande eller skatteplanerande rovfiskar (sol- eller måntecknet). De äter inte direkt småfisken som i havet utan indirekt genom att undanhålla skattemedlen som skulle ha hjälp småfisken till ett drägligt liv. Dessa rovfiskar som är värda att gallras bort är fler än man kunde tro. I den schweiziska folkomröstningen om medborgarlön nyligen fick nej-sidan nästan 77% av rösterna. De som har det gott ställt är inte det minsta intresserade av att skatten ska tjäna som bas i en ny samhällsmodell. Dessa själviska medelklassmänniskor i Schweiz tror inte att robotiseringen och digitaliseringen ska drabba dem själva och är tydligen lika korttänkta och dumma som den svenska borgerligheten.
  • Beny Steinmetz;2.4.1956;12:00 - diamanthandlare, extrem skattesmitare, Saturnus-Skorpion 270 Jupiter-Lejon
  •  Bertil Villard;7.4.1952;12:00 - ordf. AMF Pension/Vinge, skattesmitare, Saturnus-Jungfru, Jupiter-Vädur 
  • Cecilia Stegö-Chiló;25.3.1959;12:00 - Reinfeldts 1a kulturminister, vägrade av princip betala tv-skatten (det kanske mest prosaiska fallet av alla 60, men likväl en slags skatteflykt), Saturnus-Skytten, Jupiter-Skorpionen 
  • David Koch;3.05.1940;12:00 - kemist och industrialist, skattehatande neoliberal, Saturnus och Jupiter (med Solen) i Väduren 
  • Gunnar Brock;12.04.1950;12:00 - ordf. Stora Ensos styrelse. Dolde 190 miljoner från Skatteverket under flera år, Saturnus-Lejonet opposit Månen-Jupiter-Venus i Vattumannen 
  • Heidi Fleiss;30.12.1965; 9:05 - skattesmitande bordellmamma för Hollywoods elit, Saturnus-Vattumannen, Jupiter-Tvillingarna  
  • Ian Cameron;12.10.1932;12:00 - korrupt aktiemäklare, skatteparadis, Saturnus-Stenbocken, Jupiter-Lejonet 
  • Jackie Chan (Chan Kong Sang);7.4.1954;12:00 - skådespelare, skatteparadis, Saturnus-Vågen, Jupiter (och Månen) i Oxen 
  • Kirsan Ilyumzhinov;5.04.1962;12:00 - skatteplanerande korrupt president för internationella schackförbundet, har gjort världsmästerskapet till sin personliga inkomstkälla! Saturnus-Stenbocken, Jupiter-Vattumannen 
  • Kristina Geers;13.10.1970;12:00 - SAABs chefjurist, anhållen för skattebrott, Saturnus-Väduren opposit Jupiter-Vågen 
  • Martin Lorentzon;1.4.1969;12:00 - skatteplanerare som lever som han lär med postlådeföretag Cypern, Saturnus-Väduren, Jupiter-Jungfrun
    Mikael Westerlund;7.4.1967;12:00 - skattesmitande pokerproffs, Saturnus-Fiskarna, Jupiter-Kräftan
  • Néstor Grindetti;24.02.1955;12:00 - korrupt fd argentisk finansminister, skatteparadis, Saturnus-Vågen, Jupiter-Fiskarna  
  • Odd Nerdrum;8.4.1944;12:00 - konstnär, fängslad för skattebedrägeri, Saturnus-Oxen, Jupiter-Kräftan
  • Salman of Saudi Arabia;31.12.1935;12:00 - korrupt kunglighet, skatteparadis, Saturnus-Vattumannen, Jupiter-Skorpionen 
  • Samuel 'Mouli' Cohen;8.4.1958;12:00 - riskkapitalist, pengatvättare och skattesmitare, Saturnus-Skytten, Jupiter-Vågen 
  • Tim Cook;1.11.1960;12:00 - Apples vd efter Steve Jobs, systematisk skattesmitare, Saturnus och Jupiter i Skytten
  • Tor Krusell;21.1.1964;12:00 - rådgivare till skattesmitande Luxemburg-registrerade Altor, Saturnus-Stenbocken och Jupiter (och troligen Månen) i Fiskarna

Som man kanske kunde ha misstänkt ett myller av varianter och inga enkla återkommande mönster. Av dessa 18 Sol eller Måne i Fiskarna är tecknets härskare Jupiter i någon slags aspekt/kombination med Jupiter i 11 av fallen. Såväl Jupiter som Saturnus kan bilda 4 aspekter med en annan planet vilket är 1 på 3. Men här är vi bara intresserade fallen där endera planeten aspekterar just den andra av de 6 återstående klassiska planeterna. 

1/6 x 60 = 10 kartor

11 med stora och lätta pengar i aspekt till eller från strategen/kontrollanten Saturnus är således inte något särskilt. Vilken horoskopsamling som helst skulle ha visat samma proportionalitet.

Finns det då någon underlighet vad gäller elementens kombination med Sol eller Måne i Fiskarna (Vatten) och Jupiter i tecknet x/elementet x?

5 ELD
5 LUFT
6 VATTEN
2 JORD


Om den här fördelningen skulle stå sig i ett större test skulle man kunna säga som bloggen säger: syndafallet är som mest intensivt i den Vegetativa Själens stadium (VATTEN) där själen tar del av hungern i den instinktiva naturen - bara på jorden kan man uppleva den här typen av otillfredsställelse som alltid kräver påfyllning. 

Med "kortslutningen" i Jord-elementet ("Och Ordet/Logos blev kött") är syndafallet avslutat och "vägen upp" kan påbörjas. Lustigt nog visar ett Fisk-Ljus i Vatten en klart mindre tendens till skatteflykt när disponenten redan är "jordad" än när hela ekipaget (Ljus + dess disponent) flyter rotlöst i den sublunära Vatten-sfären.

Ta inte dessa observationer på alltför stort allvar. Det är för tidigt att skapa någon ny lärosats eller utläsa någon ny aspekt av den moraliska naturlagen ur dem!

3 kommentarer:

Dr. Hösserl Schlausaich sa...

Credit Suisse kontaktformulär för privat konsultation
https://www.credit-suisse.com/ch/en/privatkunden/persoenliche-beratung/terminvereinbarung.html

Susanne sa...

Kom att tänka på solfisken Kamprad (30/3 1926). Han har inte gjort något brottsligt i juridisk mening, men nog skulle han passa här? Redan 1973 slutade Ikea betala skatt i Sverige genom bildandet av en stiftelse i Schweiz och en rad bolag i olika länder, bl a Panama. Själv har han varit bosatt i bl a Schweiz fram till häromåret. Jupiter i Stenbocken, så där har vi jord, men Saturnus i Skorpionen...

Seaward sa...

Ja, Kamprad ingår förstås i bloggarens "ytterligare hundratals horoskop av samma skrot och korn". Jag hade bara inte antecknat något om skatt i det fallet så horoskopet flög under radarn. Ett annat tillhör H&M-mannen Stefan Persson och hans asiatiska sweatshops.

http://sidereal.hall-of-man.com/2015/03/direktorer-ar-psykopater-h-karlek-till.html

Troligen är väl merparten av de 270 vd-typerna som jag granskade också skatteplanerare av Guds nåde.

Passande nog lyfter SvD idag fram en rolig Berglins från 2014: "Många vill bli rika på skattepengar... av en händelse samma människor som inte gärna vill betala skatt"

http://metadata-graphics.svd-cdn.se/sv/api/metadata/graphic/2be6837a86de953d1d8e9b16a1f37fc0.jpg