Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 14 juni 2016

När Hollywoods fantasier blir till sinnessjukdom hos teknikerna
Sjukhusen, där en mänsklig blick och röst betyder mer än kanske någon annanstans, ska nu rationaliseras och lönekostnader elimineras. Robotar i sjukhusreceptionen

Mänskligheten kommer sannolikt att ta kål på sig själv. Homo sapiens tycks lida av ett sådant självhat att artens varje uppfinning syftar till att eliminera såväl uppfinnaren som mentalt även brukarna. De senare är nu så fördummade, i valfrihetens namn, att de inte längre förmår skilja man från kvinna, robot från värdig vän.
Valfrihet 2016: Välj en av sex emojjer för att illustrera dina illa formulerade tankar till din vän som heller inte längre klarar att uppfatta några nyanser till följd av IT-fascismens kommunikationshjälpmedel. Dessa medel har på de härskandes begäran inskränkt folkmassornas rätt att uttrycka sig till korta chat-fragment. De sociala forumen har blivit byfånarnas tummelplats. Det intressanta är att mänskligheten tycks lat och oduglig och gärna hoppar på alla dessa trender som "underlättar" utan att märka hur deras tankeförmåga dagligen förtvinar.

Det uppseendeväckande massmordet på homosexuella i Orlando skulle - om tiderna och den västerländska mentaliteten inte varit så perverterad - kunna ha uppfattats just som en frisk reaktion på den tilltagande urspårningen i samhällets värdeskala. Istället lyckades massmördaren bara med att starta en sympativåg med offren och därmed smitta ner ännu fler människor med samtidens allmänna förvirring.

Det är tydligt hur medierna alltid går ner på den FRAGMENTARISERANDE personnivån när viktiga frågor om civilisationens värderingar aktiveras. Söndra och härska är alltid Etablissemangets strategi för att hålla undersåtarna desinformerade. Bilder på offren och banala sympatiyttringar. Möjligen en diskussion om huruvida det var religionen som var boven (för alla i en perverterad "frihetskultur" har hjärntvättats att se religionen som syndabocken - den är naturligtvis ett korrekt till det sekulära samhällets ofattbara grymhet och brist på respekt för medborgarnas intelligens). 

Varför inte homofobin adresseras ur rätt synvinkel - reinkarnationsperspektivet som själens främlingskap i sin nya värdkropp skulle förklara många urspårade livsöden - beror naturligtvis på att den satans kapitalismen tjänar grova pengar på att reducera människan till bara en skinnpåse kemikalier. Så du är sammansättningen X? Men då har vi produkten Y för dig! 

Kapitalismen är verklighetens värsta fiende, för om livets verkliga spelregler blev gällande skulle profitörerna ha väldigt lite kvar att "produktifiera" och berika sig på. Den nu så suicidala homo sapiens skulle då verkligen börja göra skäl för sin beteckning och bli en vis art.

Etablissemanget, som betjänar det 60-tal obegripligt superrika individer som äger lika mycket som halva jordens fattigare befolkning, detta Djävulens entourage, saknar helt incentiv och visionär kraft att vända Västerlandets grundläggande struktur till något helt nytt. Det är därför Harmageddon är så sannolikt, artens självutplåning i en slutgiltig hjärnsmälta. Tanken om en Domedag är inte enbart ett tankefoster från Mellanöstern, även de gamla grekerna odlade föreställningar om världens periodiska undergång och omstart (ekpyrosis, Världsbranden). 

Går man allra längst österut hittar man samma insikt i livets cykliska natur och den 3000 år gamla kosmologin och furstespegeln Förvandlingarnas bok diskuterar "slutet som alltid också är början på en ny cykel" i kapitlet om Korruption. Det kinesiska skrivtecknet för korruption (KU) är faktiskt rätt slemmigt. Det visar (stiliserat) maskar som kryper i gammal otjänlig föda - kanske likmask som krälar i en organism som tjänat ut sitt syfte. 

Men ordet KU har också en annan och besläktad innebörd: det kan beteckna svart magi, en förbannelse som kastas och som bildligt talat leder till att den förbannade "korrumperas" så att likmask tycks kräla i kroppen. Den västerländska civilisationen och dess sekulära värderingar är ur det överlägset intelligenta kinesiska perspektivet en kultur som det just nu krälar likmask i. Vi är redan döda men vägrar inse det. 

Det är ur detta perspektiv helt logiskt att USA först börjar märka hur illa det står till genom den lilla spillra som redan är döda på alla nivåer, de homosexuella som inte ens reproducerar homo sapiens längre. Det är i denna mening jag direkt efter massakern i Orlando skrev "payback time för USA" - Kronos, tidens herre, dvs. skördemannen Saturnus, passerade just över den amerikanska Skorpionascendenten och tjänade därmed som en sanningsspegel för nationen.

Denna tid - där dessutom en kapitalistisk galning vid namn Trump allt tydligare verkar bli USA:s nästa president - är ett tillfälle att kontemplera den amerikanska nationalpsykologins ONDA Saturnus med dess kallsinniga och ovillkorliga krav på att själv slippa bindas (fattigeuropéernas trauma de tog med sig till Nya världen) men gärna ha makten att binda andra och vara den som ställer villkoren! Nationen saknar varje anstymmelse till rimlighet i synen på relationer länder emellan, vilket tydligen de monstruösa villkor USA:s storföretag låtit skriva in i frihandelsavtalet med Europa som inget land som ännu har huvudet på plats borde acceptera. USA:s arrogans läcker igenom på tusen och ett sätt för den som vaknat upp ur Hollywoods hypnos och de mysiga tjattrande robotarna i Stjärnornas krig-sagan.

2 kommentarer:

 1. Nu kommer uppgifter om att gärningsmannen i homomassakern själv hade tendenser åt det hållet. Kan man se något självhat i kartan? Kanske kortslutning i sinnet då religionen och uppfostran omöjliggör den egna läggningen?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3639961/Orlando-terrorist-went-gay-club-Pulse-dozen-times-got-drunk-belligerent-talked-wife-kid-massacring-49-people-there.html

  http://m.palmbeachpost.com/news/news/orlando-shooter-omar-mateen-was-gay-former-classma/nrfwW/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att du lägger funderingen här och inte under förövarens horoskop. Men visst, "likmask krälande under huden" är en bra association till garderobsbög. I princip skrev jag ut den möjligheten i månkartan: han har en straight Venus-i-Vågen men i fiendens hus! Så mycket härdsmälta som det totalt pågår på den himmelen, tror jag det är svårt att avgöra exakt vilken faktor som var den utlösande, men om Venus har problematiska placeringar i alla tre kartorna (lagna, chandra lagna och surya lagna) skulle troligen en indisk astrolog bekräfta din (eller mediernas) misstanke...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.