Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 juni 2016

Med Isabella Lövin kom Ondskan till Miljöpartiet




Stalinistisk utrensning inom Miljöpartiet i dessa tider. Det blir allt obehagligare att bese, det som det NATO-kåta högersosseriet driver landet till. Nu vill dessutom pajaspampen Löfven förbjuda ansiktsmålning på fotbollsmatcher, för att lättare kunna arrestera orosmoment inom idrotten. 

Det är USA:s "homeland security" som naturligt följer i svenskt plagiat när man väljer sig en statsminister med sjukliga horoskopsvagheter i just hemtrygghetens tecken Kräftan och som är "skadat gods" från barndomen sedan han själv adopterats bort till annat hem! 

Löfvens psyke (Månen i Väduren) baserat på en "fallen" Mars i trygghetens Kräfta är nog den sämsta kombination som tänkas kan, när sedan viljans och intelligensens planet Solen OCKSÅ befinner sig bakom mamma Kräftans kjolar (USA!).

De sekulära åsnorna till svenskar förstår inte vad de gamla kineserna förstod, om vilka långtgående konsekvenser "det första steget" hade för en hundramilafärd. En initial felkalkyl växer för vart steg som sedan tas. Man skulle kunna säga att en svacka i födelsehoroskopet kanske inte ser så mycket ut, men dra ut en tidslinje och checka tillbaka några årtionden senare, och du kanske finner ett sjukt och vanställt livsöde! 


(Till språkpoliser kan sägas att "planet" i antiken betydde "vandrande himlaljus" och därför kan användas lite löst om alla objekt på himlen. Ofta brukar planeten Jupiter kallas "lyckostjärnan" - samma resonemang där.)


*****

Åter till Miljöpartiets förfall. Elakt av DN att kalla de uteslutna miljöpartisterna "fundamentalister". Bättre förklarat i SvD av den ena som över en natt blev en paria.

Inget ont om Isabella Lövin i sig, till skillnad från Kerstin Weigl vars ytliga krönika vållade rabalder, har jag alltid tyckt Lövin är en fenomenalt vacker kvinna oavsett ålder. Den som hakar upp sig på en hårtest kan inte ha särskilt bra omdöme! Men jag tror det nya språkrörets horoskop är en indikation om det vi nu ser: Miljöpartiet som följsam knähund för den svenska sosse-kapitalismens sak. När hon installerades i sin roll, skrev jag kort och garderat: 

"Det finns inget visionärt alls i Lövins horoskop, men hon är inte kallad för det heller. Hon är JORD-ELEMENT i övermått för att gjuta olja på vågorna..."

I själva verket var den inledande avrättningen av Åsa Romson och tillsättandet av Isabella Lövin inte alls för att blidka drev-medierna. ALLA var med på den "politiska kuppen" och vi ser nu, nästgårds till Anaconda-2016 - den gigantiska amerikanska propagandauppvisningen riktad mot ryssen - hur den onda sosse-kapitalismen med hela den tunga svenska vapenindustrin bakom sig söker en trygg avsättning för sin produktion - och "jobben" för de svenska mähäna - genom att länka samman med USA och därigenom köra över det svenska folkets åsikt om en oberoende nation!

Jag skulle påstå att dessa politiker och mörkermännen bakom dem gjort sig till lovligt byte. De har demonstrerat att de är fredlösa ur Anständighetens perspektiv. Lustigt hur Djävulen inte bara presenterar det svarta som vitt utan har makten att ta kontroll över ett helt land! Det var inte "våldsbejakande extremister" i förorterna svenskarna skulle ha hållit ögonen på, utan maktspelarna bland sina egna! Nu är det för sent. Satan vann och gissa att han kommer att förtära sina barn efter att skenbart ha givit dem lite medvind.

*****

Några lösa tankar om horoskopen - små fragment i ett historiskt drama.



Isabella Lövins karta passar perfekt rollen som nyttig idiot för svensk export framför allt vapenindustrins produkter, vilken jag tror är den primärt pådrivande faktorn i det som händer här. Har nu Lövin (som inte vill kommentera händelseutvecklingen) den minsta aning om vilka djupa vatten hon hamnat på, lämnar hon genast sin position! Miljöpartiet var alltid fredsaktivister, men just nu sprider USA desinformation om den "fasansfulla" ryssen och skogsmullarna måste därför elimineras från regeringen. 

Den dominanta Saturnus-valören gör Lövin till en av DE ÄGDA, en nyttig idiot. (Saturnus har ju dragit på sin en signifikation av dels planeten för de besuttna ("propertied") men är också markör för under- eller arbetarklassen vilka enbart är egendom ("property") för makteliten - också en av Saturnus symboler.

Det faktum att Solen och Saturnus är dödsfiender, Saturnus 1962 står i negativt härskarläge i realpolitikens tecken Stenbocken (ser till materiella värden enbart) och i gradexakt konjunktion med Solen dödar den senare, dess intelligens och känsla för frihet, gör detta till horoskopet för en sådan som skulle komma att sälja sin själ till Djävulen när tiden var mogen. 

Missa inte att Lövins månascendent placerar dramat i 9e huset som hos andefattiga människor enbart rör utlandet eller intressen i eller från detta håll. Det är därför jag har uppehållit mig lite vid NATO-frågan här, så att alla ska se vilken chimär svensk inrikespolitik är. Det finns inte ett spår av folkstyre i det som händer inför öppen ridå just nu! Jag upprepar det: Löfven är fredlös ur himmelens ögon, den arma nyttiga idioten!



Varför Stefan Löfven snarare än Fredrik Reinfeldt är det värsta som hänt svensk politik någonsin, kan ses ur hans sinnelagsascendent. Utifrån detta kollapsade vädurspsyke (Barnet som aldrig utvecklade en sund ego-kärna) hittar vi en förödande blindfläck i 8e mörklagda huset: auktoritetsfiguren Saturnus är utom räckhåll för Löfvens sinne! Här är då barndomstraumat och bytet till en ny modersgestalt. Men Saturnus är också en gränsdragare och en makthavare och om man inte har någon medveten förnimmelse av sin inre Maktutövare, då är man en livsfara för landet! 

Jag noterar också att framgångens och popularitetens Jupiter heller inte är en faktor Löfvens sinnelag har tumme med, då den också halkar in i ett av de onda husen (6e sektorn för olyckor och fiendskap).

Lustigt nog tycks inte svenska medier vilja skriva något om den gigantiska NATO-övningen Anaconda-2016 som startar i Polen och är det största vapenskrammel det landet sett sedan Andra världskriget. Finnjävlarna är med på det också, och naturligtvis baltländerna. The Guardian hade dock en artikel för några dagar sedan. Det är samma svenska mörkermän som avsätter rättrogna miljöpartister som ser till att svenskarna inte informeras korrekt via sina medier om att det är USA och ingen annan som är faran för Europa!

Låt oss titta på horoskopet för midnatt det dygn då militärdrillen startade. Den är igång sedan två dagar och det är värt att se aktionen inom Miljöpartiet som en del av denna kuppartade framflyttning av USA:s position in i hjärtat av Central/Västeuropa! ("Frihandelsavtalet" är en annan front i samma imperialistiska krig som USA och finanseliten driver.)




Ser vi här ett nytt "bloggens ondaste horoskop någonsin"? Vilken djävulskap som tecknas i tiden just nu!

Dygnet för militärövningen öppnar i denna tid i historien, vid denna årstid och vid denna plats på jorden i maktspelaren Stenbockens tecken. Och se hur Saturnus via 60-gradersvinkeln trycker mot sitt eget tecken från 11e idealhuset. "Now who's the boss?" väser USA retoriskt/mordiskt och aktiverar 31.000 trupp i närheten av ryssarna. Till saken hör förstås att Saturnus står kopplad med aggressionens och krigets Mars och att USA - för vilken gång i ordningen? - avslöjar sig som Den Store Satan genom den högaktiva sataniska axel där inte minst krigsmaskineriet (Mars) mottar en GRADEXAKT aspekt från Satans stjärna i femte huset för alla som på ett eller annat sätt kan beskrivas som ledare.

Att MAJORITETEN FÖRLORAR på USA:s upptåg ses lätt genom att folkmajoritetens Måne hamnar i olyckans och fiendskapen 6e hus och att den nobla och lyckobringande Jupiter befinner sig i det 8e och lika onda huset för korruption och död. Men precis som i det svenska nationalhoroskopet hittar vi vinnarna i formen av etablissemanget: en moraliskt tvivelaktig Sol i 5e huset för ledarskiktet, de tursamma, de privilegierade.

Spontant ser kartan för djävlig ut, precis som min snabbtolkning låtit förstå. Detta är nu bara impressionism. En hinduisk astrolog skulle ha typ en miljon tolkningsregler att gå igenom, en efter en, och bygga upp en mängd information i medvetandet som kräver intelligens en bra bit över självbespeglarklubben Mensas tröskelvärde. En sådan redogörelse för faktorer som alla snurrar runt och bearbetas i tydarens huvud är inte läsvänlig och mer än troligt ofattbar för de flesta.

Men låt mig säga detta: Solen är stark och den delar tecken med fredens Venus i femte lyckohuset. USA - och deras anhängare (svenska etablissemanget inte minst) tror deras övning är till nytta för regionen. Men det är ond tro eftersom vi här ser en Mars som både är en i grunden omoralisk planet och här också en verksam illgörare. Dessutom i 11e idealhuset så att det är USA:s mord- och förstörelselusta - den drivande nivån i kapitalismen överlag - som "spoils for a fight" i denna uppvisning i "den fria världens" önskan att tyrannisera alla andra. I detta horoskop kan man inte nog betona betydelsen av Satan - Förföraren, Lögnaren, Bedragaren - och hans koppling till krigshetsaren Mars. 

Och detta är alltså IDEALET som Etablissemanget hyser. Krig i ond tro. De vill piska upp krigsstämning genom att svartmåla ryssen och sedan paradera sina vapen just utanför ryska gränsen. Västvärlden är tamejfan suicidal och är värd alla terrorattentat som nu kan tänkas komma vår väg. Så är ondskefull kan inte en civilisation vara någon längre tid förrän kosmiska naturlagar kickar in. Vad om det skräckväder världen upplever parallellt med Anaconda-övningen. Historisk brand i Kanada, skyfall över tyskar och fransoser och blixtnedslag i folkmassor... Har Naturen något mer på lager...

*****

Se också Aftonbladets artikel om hur rovkapitalismen återuppbyggde New Orleans efter orkanen Katrina och gentrifierade och fördyrade så att 100.000 mindre bemedlade stadsbor (läs: den färgade befolkningen) drevs bort, inte rika nog att kunna flytta tillbaka igen. Har inte en sådan kultur förverkat sitt existensberättigande, som gör så mot sina egna?

Jag brukade aldrig ta de muslimska utbrotten på så stort allvar. Men USA är faktiskt Den Store Satan. Den nationen kommer inte att klara ett århundrade till och därför har Donald Trump valts av Ödet att påbörja landets färd mot en sådan kollaps att det aldrig kan återhämta sig. Orientens tid är inne, Vattumannens tid eller Den Stores tid som babylonierna brukade säga. Idag stavas området lite löst: Kina-Iran-Indien-Sydostasien.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Småpartierna tappar sina själar ett efter ett... C och KD har gjort det för flera år sen, och nu har MP bekänt färg. (Det finns nog även "fundamentalister" inom SD som tycker att också deras parti tappat sin rasistiska "själ".) Birger Schlaug skriver: "Tragikomiskt är att Gustav Fridolin och övriga i ledningen lever upp till allt det som partiets grundare, Per Gahrton, föraktade hos de gamla partierna: partiledarnas bestraffningar av obekväma. I det här fallet består det obekväma i att man värnar partiets själ, uppfattas som besvärliga inom socialdemokratins högre sfärer." (http://schlaug.blogspot.se) Det hela är ju ett skolexempel på att makt korrumperar. Kommer att tänka på Maud Olofsson som är Alliansens urmoder, men till ett dyrt pris för allt som hennes parti tidigare står för. Man kan travestera Bibeln: Vad hjälper det ett parti om det vinner hela makten, men förlorar sin själ?

Schlaug nämner i sitt föregående inlägg Maria Ferm, MP:s gruppledare i riksdagen, som sa sig vara djupt upprörd för att fyra mp:are röstade nej till värdlandsavtalet med Nato, och kallade det ansvarslöst. Trots att det som Schlaug skriver: "var det mest självklara en grön politiker kan göra", därför att det är en av grundbultarna i partiets ideologi och program.
Ferms horoskop (28/8 1985) tycker jag är talande: Mycket Stenbock och Kräfta. Bl a attackerar mars i kräftan sin disponent månen i stenbocken. Ytterligare en marskräfta, till Lövin och Löfven!

Seaward sa...

Tack för M.Ferm som jag inte hunnit notera. Jo, den här axeln (Kräfta/Stenbock) tycks ha mycket att göra med sociala klättringen från maktlös till makthavare, och den utslätning av själsligt djup som tycks följa. Själsdjupet är ändå en av Kräftans bästa sidor men Månen i Stenbocken reducerar naturligtvis detta djup. (Här är artisten Kate Bush intressant, för samtidigt som hennes Måne i Stenbocken dras mot formalisering och yta, arbetar hennes Sol åt motsatt håll, i Kräftan: hon söker med solljus och lykta efter djupa känslor att skulptera musikaliskt.)

De här svenska figurerna bildar ett mönster, som du påpekar, och påminner om mina upplevelser av hur astrologin avslöjar "klickar" eller särskilt väl fungerande arbetsgrupper inom ett företag. Även i väl fungerande familjer kan man se samma astrologiska signaturer upprepas.