Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 12 juni 2016

Massmördaren i Florida

Sajten Inquisitr är först med hela födelsedatumet för Omar Mateen, vars far sade att han upprördes av att se män kyssa varandra på gatorna.Sällan har man väl sett ett så tydligt exempel på en "ödets spelbricka". Omar Mateen föddes i New York ett år då hans Saturnus nästan gradexakt stod där den nu befinner sig - på USA:s syndfulla Skorpionascendent. (Se föregående inlägg och även äldre och mer fullständiga analyser av USA-horoskopet).

Även om inte klockslaget är känt är det träffande att vid lunchtimman se en gradexakt konjunktion mellan den traditionsbundna Månen i Oxen och perverteraren Satan (den onda stjärnan Algol). Man kan här tänka sig att "Satan flög in i Mateem" så att han tog på sig rollen som Anklagaren mot den homosexuella förslumningen i hans hemland.

Och vad om dominansen av Tamas guna - här måste något ha "klickat" pga. några mycket ovanliga dygn då alla planeter stod i den lägsta av alla världar, i Tamas gunas eller demonernas medvetandenivå.

Dessutom hade massmördaren Merkurius och Venus i ett av de onda husen, fiendskapens sjätte, ur månascendentens perspektiv. Venus var således överhuvud ett problem för den här mannen eftersom planeten ligger i härskarläge och tecknar ett "helt rent" budskap om den heterosexuella normala läggningen. Hur kan denna vara en fiende för en som retar upp sig till den grad på en bögklubb? Jag kan bara gissa att man här istället ska använda sjätte husets andra signifikation: olyckan. 

Det konservativa Ox-psyket såg homosexualiteten som en olycka för den normaljusterade Venus-i-Vågen (Ox-psykets disponent!), och eftersom psyket kämpade en envig med normativa Saturnus i Skorpionen, själv involverad i en ömsesidig reception med Mars som här bildar det sociala utstötningssyndromet, ser vi en särling - en Elton Johns nemesis, så att säga! 

Elton John har samma sociala utanförskapsproblem mellan sexualiserade Skorpionen och sociala Vattumannen, men i hans fall involveras Skorpionascendenten så att han själv är problemet - den gay personen som inte passar in i den himmelska normen för människan. Detta löser Elton John genom att hellre hata religionen än forska i skälen till sin gayighet, reinkarnationsteorin t.ex.


Tillägg

Jag glömde säga när det här knappades ner på några få minuter: det är ju fullmåne som sannolikt involverar stjärnan Algol OCH därtill den sataniska axeln! Dagen efter återger AB ex-hustruns ovetenskapliga omdöme "bi-polär". Och att något är fel på en människa som ger hustrun ett kok stryk för att han är missnöjd med något, det är helt klart. 

Horoskopet innehåller en mängd problematiska indikationer som här adderas till ett enda ord: en vanvettig djävul. Därmed faller tankar om en Ödets agent tillbaka och det var också det som förvirrade med horoskopet för attentatet mot homoklubben. Det hade bara DELVIS himmelens välsignelse. Mars var "på", men Saturnus var inte frisk i det nionde huset för individens (eventuella) plikt mot den himmelska lagen.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.