Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 24 juni 2016

LET ENGLAND ROCK!

(Rubriken anspelar på brittiska artisten Polly-Jean Harveys socalistisk-nationalistiska protestskiva för några år sedan.)


Jag ska erkänna att jag med magisk tvärtom-metod hävdat att horoskopet för Brexit-omröstningen tydde på konservatismens sega ja till att inte gunga skutan utan stanna kvar i EU. Men innerst inne ville jag, som varje människa av god vilja, att det skulle hända som nu har hänt. Detta är början på slutet på den kapitalistiska världsordningen och en gyllene möjlighet att börja tänka i andra och bättre banor än ekonomismens. 

Metoden att inte ta ut några segrar i förskott och t.o.m. överdriva det värsta tänkbara scenariot är inte nytt. I den 3000 år gamla kinesiska furstespegeln Förvandlingarnas bok, beskrivs den centrala fasen under en Blockeringens tid (tema 12 av 64) som att härskaren monomant intalar sig "Jag går under! Jag går under!" för att just därigenom försäkra sig om ett bättre utfall än så. Skrock?

Intressant att Aftonbladet arrangerar några artiklar om britternas nej till mer EU som de gör. David Cameron är överst och han citeras som att han inte är rätt kapten för landet, exakt vad bloggen hela tiden sagt om måntecknet Kräftan i rollen som ledare för en nation! (Alla viktiga ledare i Väst har tills nu varit Kräftor, vilket dock väl rimmar med att det varit en gråterskornas tid för Väst.)


Vad som är intressant är att AB väljer Annie Lööf som illustration till rubriken om att valutgången är en mardröm. Denna galna kvinna, marknadsliberal ut i fingerspetsarna, föddes ju irriterande nog det dygn då bristen på födelseklockslag håller alla entusiastiska stjärntydare i ovisshet om Solen befann sig i Tvillingarna eller trillat ner i det sublunära och giriga marknads-Vattnet (att hålla isär från det goda och vederkvickande vatten som Vatten-tecken som väljer t.ex. hälsovården representerar).

Kan man ta tidningens omedvetna bildarrangemang som väglett av ödesmakterna och som en indikation om att Sol-Kräftan Cameron, "fel man för skutan" (han använder här skutan som är ren och skär Kräft-symbolik!) inte bara hade sin parallell i polaren och näringslivsdyrkaren Fredrik Reinfeldt (Sol-Kräfta) utan också i Annie Lööf? Bloggen kallade henne för några år sedan Svenskt Näringslivs påtänkta arvtagare till Reinfeldt - bara det att kvinnan ljög så infernaliskt och visade Vattnets brist på moralisk ryggrad, så närigt, så närigt - och opportunistiskt - i dess lägre manistationer.

Vad då jag galen?

Lööf föll tillbaka och lyckades visserligen klamra sig fast vid partiledarrollen, men är inte den sort politiker som världen behöver. Är det hon som stönar "mardröm" över britternas utträde ur EU (orkar inte klicka mig in till texten), förstår man mycket väl hur hon ser sin framtid gå i kras nu, den själviska lilla hoppan. Hon har inte en susning om vad demokrati - folkets makt - är för något. Stureplanscentern är bara ett av överhets-Sveriges många hån mot sin befolkning de senaste åren.Här är för övrigt en annan av närighetens lägre manifestationer, DN:s chefredaktör Wolodask, Sol-Kräfta förstås och perfekt för Kräftans roll som gråterskan. Enligt mästerastrologen Charles Carter gråter Kräftan så mycket över sina vanartiga barn då hon saknar karaktären att uppfostra dem med stramhet och därför får ångra sin efterlåtenhet mot den vattniga naturen som blir empati till överdrift eller "blödighet". 

Vad tanken egentligen säger är att Månen/Kräftan utan den patriarkala Saturnus/Stenbocken är en garanti för att köra skiten i botten. Och här i Sverige har vi nu bytt ut Kräftan Reinfeldt mot Kräftan Löfven vid rodret. Löfven har redan lyckats cementera sitt rykte som en vag och otydlig figur och den antika zodiaken tycks således alltjämt hålla streck. Var man på sin plats...


PS. Månen passerar igår och idag Stenbockens tecken och spelar således efter Saturnus pipa. Mitt "misstag" var att kalla Saturnus konservativ vän av den trygga rådande ordningen (EU) men uppenbarligen delade folket känslans hos Saturnus-i-Skorpionen som kastade onda ögat på de rikta praktsvinen som Jupiter/Rahu-i-Lejonet indikerar (ett Etablissemang som drivit sitt ledarskap för långt och därför skördar död från Saturnus). Det var den möjligheten jag inte riktigt vågade tro att den kunde vara sann, men det blev alltså fingret åt de pompösa rika med nästan 3% marginal...

3 kommentarer:

 1. Hate to say I told you so. Fast jag vågade inte heller dra slutsatsen. :-) Trekvartsvarvsaspekten innebär tydligen död/befrielse och inte kvarhållande, och tolfte huset är lika mycket exil (exit) som förluster. Och, som sagt, Solen i rörlig Luft jämfört med fast Jord i 1975 års folkomröstning.

  Gräsrötterna har lyckats mobilisera trots den massiva skrämselpropagandan från globalistoligarkernas propagandaorgan. Om vi nu bara kan få till en omröstning i Sverige så vi kan göra Wikström, Malmström och Ohlsson arbetslösa.

  Aset Kissinger får äta upp det här citatet:

  https://peterkrabbe.files.wordpress.com/2016/06/henry-kissinger-quote-nwo-rev.jpg

  Skottarna ville stanna. Som genom en händelse har Donald Trump (som de hatar) landat i Glasgow idag för att nyinviga sitt golfhotell.

  Med Trump som president (nu glasklart) kan kanske även NATOs expansion stoppas. Krigshöken Hillary Clinton var utrikesminister när de bombade sönder Afrikas mönsterland Libyen. Saddam ville koppla oljeförsäljningen till euron och Khadaffi till en egen gulddinar. Det kunde förstås inte Rothschild och anhang acceptera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, 12e som EXIL har en helt logisk förlängning i EXIT. Subtil och smart! Märkligt att vi inte kommenterat detta tidigare (fast det kanske har sagts någonstans av någon).

   Hur Saturnus än dödar och än bara agerar konservativ bromskloss är nog det mest angelägna forskningsämnet just nu! Ska astrologin göra anspråk på att kunna förutsäga något måste man förstå under vilka omständigheter den tar endera rollen.

   Och med "omständigheter" antyds då att det finns andra faktorer som rår på t.o.m. Saturnus.

   Ett färdigskrivet inlägg om Camerons uppgång och fall och planetära cykler är redan tillverkat men ännu inte publicerat. Tyvärr inget svar på frågan om Saturnus två ansikten i den texten även jag kan avslöja i förväg att Saturnus dödade Cameron eftersom han har den som subcykel-herre i dasha-systemet.

   Radera
 2. EUR KIDDING, RIGHT? Did the blind mystic who predicted 9/11 also predict Brexit… and suggest a WAR in Europe would follow?
  Believers claim that Baba has been correct in 80 per cent of her predictions
  https://www.thesun.co.uk/living/1350703/did-the-blind-mystic-who-predicted-911-also-predict-brexit-and-suggest-a-war-in-europe-would-follow/

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.