Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 12 juni 2016

Homoklubbsmassakern

Massmord på homoklubb i Florida (SvD):Detta blir rimligen det sista kaoshoroskopet för den här gången, förutom att jag öppnat för ett terrorattentat om några dagar... 

Skytten öppnar eld på homoklubben med Offrets tecken Fiskarna stigande i öster i Orlando FL, och med Fiskarnas härskare Jupiter i 6e huset för olyckor och fiender. Men det är erotiska Venus som i 30e och sista graden av Oxen indikerar att några dagar i 100%-igt kosmiskt mörker strax är till ända. 

Att det just är Venus som är kartans atma karaka - indikationen om Världssjälens åtrå - kan i skenet av hemskheten i 6e fiendehuset antingen tyda på att en homohatare tog sig in på klubben eller att detta var ett spektakulärt svartsjukedrama (i Venus tecken så att säga). 

Att det kan vara en homohatare som så att säga tar den gudomliga lagen i egna händer och "rensar upp i träsket", omvittnas av det 9e huset för Guds vilja. Här står Skarprättaren (Saturnus) och våldets Mars, och Mars ÄR en verksam välgörare vid Fiskarna (martyrium = vittnesmål) i öster. 

Dock har Fiskarna i öster rekordmånga planeter mot sig, som verksamma illgörare (Sol,Mer,Ven,Sat), och det gör horoskopet närmast hopplöst svårt att säga något entydigt om. En naturligt ond och även verksamt ond Saturnus i 9e huset förtar ju det inledande budsakapet från Mars om ett högre mandat att agera som en Guds hämndängel... Saturnus är en formalist och möjligen imiterar mördaren en hämndängel. Eller också var det bara en homofob som tappat greppet helt. 

Samtidigt ser man av måltavlan - homoklubben - och stjärnhimlens allmänna utseende vilken djup degradation som dolde sig inne i denna klubb (tänker på klubbnamnet Debaser i Stockholm, "stället du går på om du vill degradera dig"). Onda stjärnhimlar tycks gå hand i hand med mänsklighetens verkliga dyngpölar, vilket också tumultet på fotbollsläktaren i Marseille under samma himmel indikerade.


Tillägg

Här är för övrigt de tre tidsfönstren i år då det 100%-iga storkorset i Mörkret aktiverades enligt programvaran ZET. Sökmönstret är lite klumpigt formulerat men var det snabbaste sättet (kopiera och byt bara planeten):

Look for a Chart

Range of search: 1.01.2016 - 1.01.2017
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.tau,leo,sco,aqu &
ju.tau,leo,sco,aqu &
ma.tau,leo,sco,aqu &
so.tau,leo,sco,aqu &
ve.tau,leo,sco,aqu &
me.tau,leo,sco,aqu &
mo.tau,leo,sco,aqu &
nod.tau,leo,sco,aqu

Realization intervals (begin - end):
 8.03.2016  0:00 -  9.03.2016  0:00
14.03.2016  0:00 - 15.03.2016  0:00
11.06.2016  0:00 - 12.06.2016  0:00

Tillägg 2

Se även den fristående fortsättningen i "Payback time för USA" som tar en titt på det amerikanska nationalhoroskopets transiter vid tidpunkten för massakern.

Tillägg 3

Massmördarens horoskop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.