Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 12 juni 2016

Gayklubbsmassakern: payback time för USA

När jag läser att homoklubbsmassakern i Florida kan vara den värsta i sitt slag i USA:s historia kommer jag på tanken att placera händelsen som transiter över det nordamerikanska nationalhoroskopet. 

Och tydligare kan det väl inte sägas? Mördarnationen som ohejdat startar krig därhelst de i sin arrogans vill roffa åt sig, möter motstånd på hemmaplan EXAKT NÄR SKARPRÄTTAREN (DÖDEN) SATURNUS NUDDAR VID DEN AMERIKANSKA SKORPIONPERSONLIGHETEN!Det här är ett lysande tillfälle att studera ett problemtyngt horoskop och hur transiter kan bete sig. USA föds 1776 med ett enormt orent mjöl i påsen. Sällan ser man ett 8e korruptions- och dödshus så överlastat med indikationer på gamla skulder som nybyggarna tagit med sig från Europa. Vad annat att vänta att dessa europeiska trashankar genast lurar till sig mark av ursprungsbefolkningen och deciminerar den röde mannen rejält? Och i sinom tid skaffar sig slavar från Afrika som de driver i döden med omänskligt slit? (Moderaten Littorins inspiration till sin "Arbetslinjen"?)

Skorpionascendenten behöver inte bli en dödsfrossande sociopat men när personlighetens härskare Mars dessutom ligger i det skorpioniska 8e bör man tydligen ta sig en extra funderare.

Och här träder Mars ut ur sitt mörker och visar sig SOM TRANSIT i USA:s första hus. Krig eller attack mot USA:s själva kropp eller ego med andra ord. Och dessa samtidigt som Saturnus - Fader Tid - ställer sig på den amerikanska personligheten (triggeravståndet 1° från exaktitud) och säger: "Här USA är vad ni är värda. Detta är den skörd ni arbetat ihop sedan jag senaste gästade er."

I horoskopet för enbart klubbskjutningen var Mars en verksam välgörare men Saturnus en verksam illgörare. Det gjorde horoskopet svårbedömt eftersom kombinationen befann sig i det 9e huset för Guds vilja. Enbart Mars hade tecknat "rättfärdigt krig mot synden", men eftersom Saturnus var verksamt ond, kunde jag inte på den korta tid jag ägnade kartan bedöma budskapet.

Placerar man istället massmordet i kontext av USA:s horoskop, ser vi hur osäker den indiska läran om planetens verksamma natur är. Skorpionascendenten lyckas visserligen inte få sin egen härskare Mars med sig som en välgörare, den förblir (pga. andra faktorer) bara "neutral" - den är vad den är, en charkuterist, mördare och krigshetsare. 

Men självsvåldiga herren på täppan - Saturnus - är en verkligt ond kraft i USA:s horoskop, Döden (Fader Tid) är såväl en verksam illgörare som utifrån Skorpionascendentens perspektiv en verksamt ond kraft. Bloggen har tidigare bekymrat noterat hur Saturnus ockuperar det 11e huset för NATIONENS IDEAL !!!

Psykologiskt kunde man säga att USA lider av en så panisk dödsskräck att de själva blivit världens ondaste land. Deras fruktan definierar dem och styr deras handlingar. Rovkapitalismen som utgår från USA är således en paniskt skräckslagens nations irrationella försök att känna trygghet.

Och detta helvete på jorden har just regeringen Löfven undertecknat närmare militärsamarbete med! För den som inte förstått det än, har Sveriges regering just legitimerat terrorattentat även mot Sverige. Vilka omogna barn de är, världens ledare...


Tillägg 

USA som den Stora Skökan är ett känt motiv bland fundamentalistiskt religiösa och det ser av massmördarens kärva horoskop ut som Venus var utlösande faktor till dådet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.