Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 25 juni 2016

Elitens kontinuerliga lögnberättelse via medierna
Jag har retat mig några dagar på SvD:s textreklam där en svensk storbank presenterar festfixaren Bindefeld som godheten själv. Dels för att folk tydligen förväntas ha glömt att den här parasiterande fursteslickaren roffade åt sig 9 miljoner under de "goda" åren med högerregeringen Reinfeldt. Och dels för att blänkaren stinker av lögn. 

Det är för bövelen inte Stockholm och dess invånare som fått möjligheten att avnjuta Bindefelds arrangerade "glitter och glamour" utan enbart den privilegierade lilla elit jag just noterade att fixaren klibbat fast på som en hudparasit. Ja, Bindefeld var involverad i någon skandal där han utan några inre etiska invändningar bistod med festfixande på skattebetalarnas bekostnad så sanningen är i själva verket motsatsen till vad Annika "monstruös fallskärm" Falkengrens bank låter påskina. 

Man kan ju undra vilket "skatteupplägg" SEB bistått Bindefeld med för att öppna plånboken på detta sätt. Vågar SvD som tagit emot betalt för att publicera detta skit gräva en smula i Bindefeld-arrangemanget?

Väljer man Bindefelds Måne som en sinnelagsascendent, hamnar hans högaktiva tjänarkonstellation i Jungfrun (Solen, flinka serverarhänders Merkurius, och allmänt spring via energiska Mars) i 6e huset fiendskap och olyckor. Och enligt den här bloggen också huset för den småaktiga profitsökarmentaliteten. (Se detta inlägg från 2012 för en analys enligt Chandra lagna-perspektivet.) 

Men pengarna - Venus - ligger hos Bindefeld i Lejonet i det femte huset för ledarskapet. Som sagt: han är en lismande tjänare som passar på att salta notorna så mycket han törs. Jag hade en arbetsgivare - Solen i Jungfrun - som var det mest förstulet giriga jag sett. Alltid smyga in små pålagor i det finstilta. Jungfruns förkärlek för detaljer gjorde mannen helt patetisk i undertecknads ögon eftersom han knappast kan ha lurat något med sin verksamhet så överbelamrad av små "jungfru-exakta" detaljregler och undantag som alla syftade till att berika honom med en slant extra utöver de angivna priserna på produkterna. 

Byter man till en Surya lagna - handlingsmänniskan Solen som ascendent - kan man likna Bindefeld vid den fiaskobetonade självtjänaren David Cameron (äkta soluppgång i Jungfrun) som fullständigt tappade greppet när han i småaktig taktik (nyckel: Jungfrun och det mikroskopiska perspektivet) utlöste folkmomröstning om EU för att kolla bort motståndarna i det egna partiet. När planen slog bakut och folket röstade för utträde ur EU kom Cameron att bli hela den rovkapitalistiska västvärldens fiende. (Jungfruns naturliga 6e hus: fienden, olyckan). 

Bindefeld och Cameron - två Sol-Jungfrur som båda valt
lila slips för att antyda Jungfrun som helig och oskuldsfull...
Cameron avslöjades av Panamadokumenten bara
veckor innan den genanta felkalkyl som ledde till avgång
och elitens ojande sig över världsekonomin.

Nu landar Bindefelds begärliga Måne i Väduren istället i 8e korruptionshuset och styrs från 1a via Vädurens härskare Mars som tyvärr för Jungfrun i 1a såväl en naturlig illgörare som en verksam sådan. Minns Fredrik "Stridshingsten" Reinfeldts patologiska kallsinne mot alla som inte armbågade sig fram i livet som han själv: dubbelt ond Mars i första egohuset. Bindefeld har dessutom giriga Rahu i Jungfrun.

Den dubbelt onda Mars aspekterar organisationens Saturnus som i sin tur söker kontrollera den hyperaktiva Mars (två onda planeter som båda aspekterar varandra - denna aspekt är ovanlig i den hinduiska astrologin). Jag har citerat skicklige britten Charles Carter flera gånger om att just denna kombination av Eld och Jord är en typ som skenar runt och söker arrangera de tusen och en hugskott som den visionära och eldiga Skytten producerar så fort den ser ett fysiskt föremål (Jungfrun=Jord) att inkludera i festarrangemanget. Den här Eld/Jord-kombinationen passar bra på skottspolen Bindefeld.

Att mannen sysslar med avancerad skatteplanering antyds av Månen i 8e för "andras pengar" förankrad (via dubbelonda Mars) i de egna solära aktiviteterna i 1a ego-huset. Frågan är som sagt hur mycket SEB lyckas sänka skatten för Bindefeld som tack för hans allmosa till någon stiftelse...

Som kronan på verkar är också "stora pengars" Jupiter en verksam illgörare för Jungfrun som ego-utblick (1a huset). Trälar har som David Cameron nyss så tydligt visat inte det vidvinkelseende som krävs för planering i storskala. Festfixande är kanske en rätt lagom nivå. 

Dessutom angrips Bindefelds onda förhållande till stora pengars Jupiter i korrumperaren Satan (stjärnan Algol) i nästan rät linje. Eftersom solascendenten ger samma problem som Fredrik Reinfeldt hade, Venus instängd i 12e exilhuset, uppstår naturligtvis tanken om att Satan korrumperat även Bindefeld att placera en nätt summa pengar någonstans där inte Skatteverket kommit sig för med att titta. Man riktigt anar ugglor i mossen här...

Varje gång bloggaren skriver en sån här frän krönika löper hans tankar till alla de goda exempel på snarlika stjärnhimlar han sett. Ta åldrige singer-songwritern Leonard Cohen till exempel, född i Jungfrun i soluppgången precis som David Cameron, och en diktare av Guds nåde. Men när man börjar gräva i hans förflutna dyker solkigheterna upp. 

Det kanske elakaste jag hört i textväg är hans beskrivning av det kärlekslösa köttknullet med rocksångerskan Janis Joplin i låten Chelsea Hotel. Krass som bara en Jungfru kan vara uttalar han sig negativt om Joplin och kallar henne ful, vilket kanske ett mindre hyperkritiskt tecken än Jungfrun skulle ha tigit om. 

Det krävdes tydligen att hans mor gick och dog för att han skulle få upp perspektiven på sitt destruktiva och djupt själviska Jungfru-liv av typen "love 'em and leave 'em" (Jungfru är antisocial och skyr evolutionen till sjunde tecknet, Vågen, där man blir en permanent del av en tvåsamhet). 

Självrannsakan kom 1978 med albumet "En kvinnokarls död" (Death of a Ladies' Man), och jag tror det var i den vevan han fick nervösa besvär och så småningom tog in på buddistkloster något år för att hitta ut från Jungfruns mikroskopiska perspektiv. Zodiaktecknen bjuder i allmänhet på blandad kompott, riktigt fina egenskaper samexisterar med mindre angenäma sidor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.