Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 juni 2016

Drägget drar in på börsen (Skolprofitören)




Det är med en rysning av obehag bloggaren inser att den senaste svenska skammen, Academedias skolprofitörs-vd Marcus Strömberg är född med hans, profitmotståndarens, sol- och måntecken! Hur kan detta vara?

Faktum är att en bloggkommentar om Bert Karlsson landade i helgen under "Människor som gick snett hamnar hos Svenskt Näringsliv" och det finns uppenbara likheter mellan horoskopen. De har båda ett viktigt inslag av Tvillingarnas tecken, som när det inte når någon intellektuell höjd alls, brukar landa i marknadsrelaterade ämnen. Tecknets härskare må representera ett gudomligt intellekt i denna världen, men om kulturen är så låg som den svenska att någon högre sida aldrig utvecklas hos medborgarna, då tar den låga evolutionsbåge över, som Platon nämner i bl.a. Staten.

Svenska medborgare fostras in i jobb- och konsumtionsmentalitet samtidigt som staten söker hålla den högre evolutionsbågen utanför medborgarnas synfält, genom att t.ex. som Etablissemangets organ DN konsekvent föra en scientistisk linje i sin tidning. Regeringen Löfven har dessutom en vettvilling vid namn Urban Ahlin som egenmäktigt beslutat likställa den skeva ateistsekten Humanisterna med Svenska kyrkan vid Riksdagens öppnande. Det finns tydligen så pass många djävulsdyrkare bland svenska politiker att detta egenmäktiga beslut gick igenom utan någon diskussion alls!

Det är med andra ord inte att undra på att kreativa horoskop som Bert Karlssons och Marcus Strömbergs hamnar i Platons lägre evolutionslöp trots att den här bloggen kallat de tydligt Eld- och Luft-baserade kartorna "supralunära" med en tendens att vandra "vägen upp". Men i ett land som Satan gjort anspråk på förvandlas istället denna potentiella visionär till en simpel företagare och i Strömbergs fall det mest avskyvärda av allt: en som söker tjäna pengar på barns behov av en skolning! Det måste finnas något som skiter sig rejält på denna himmel, han når ju inte upp till bloggarens mantelfåll så Våg med Månen i Tvillingarna han är! Och ju mer man jämför bloggarens karta med profitörens (och Bert Karlssons), ju tydligare ser man skillnaderna.

Strömberg och Karlsson har inget känt klockslag men då bloggaren har samma Chandra lagna som lagna (ascendent enligt Månen/Chandra och fysisk ascendent enligt födelsetiden) kan de ändå jämföras på lika villkor. Ett kan direkt sägas, Tvillingarna representerar grundläggande skolgång och min gissning är att Strömberg är en simpel man som möjligen läst ekonomi. Annars hade hans stolthet förbjudit honom till denna pedofila verksamhet, att kombinera Tvillingarnas lägsta nivå på detta sätt: krämarmentalitet och elementär skolgång!



 
Det är bara alltför tydligt att Månen i Tvillingarna i öster inte är betjänt av en framhävd spekulationsplanet (Jupiter) eftersom denna "Stora Välgörare" skadar Tvillingarnas grundläggande bortomjordiska natur. Detta är änglar eller budbärare och Jupiter, med dess kärlek till expansion och tillväxt, förändrar och förvränger det budskap Tvillingarna anförtrotts med. Jupiter är en verksam illgörare när Tvillingarna äger 1a huset. 

Bloggaren blev genom några år i it-branschen medveten om hur profitlusten skadar Tvillingarnas skarpa intellekt och goda omdöme. Den inre korruption som miljön förorsakade tog tio år att rensa kroppen från. Nu kan jag återigen drömma sanndrömmar och andra tecken på att människan blivit hel. Först efter reningen "belönades" jag genom upptäckten av den österländska astrologin och finner mycket riktigt att min Jupiter står i 6e huset för olyckor och fiender. Inget gott för ett rent intellekt att befatta sig med en ond profit således. 

Människor som jobbar för vinst istället för glädjen i att göra att bra arbete är undermänniskor, det har bloggaren vetat sedan han var barn (men glömde eftersom landets krav på att alla ska vara lönsamma tvingade in honom i arbeten som skadar den hela och friska individen)! Alla föds nu inte med "rätt tanke" och rätt erfarenheter från tidigare liv, och riktigt illa kan det bli som när Strömberg föds med den Stora Välgöraren som en OND PLANET och därtill i chefskapets Lejon och just invid pengarnas Venus som råkar vara soltecknets härskare!

Eftersom Tvillingarna placerar Vågen i det naturligt solära femte ledarskapshuset uppstår därför en ytterst besynnerlig indikation om ledarskapet. Solen är svag i Vågen och med den kraftfulla ömsesidiga receptionen till sin disponent Venus i tredje huset (för kommunikation och handel), leder den onda Jupiter till en korruption av i princip hela horoskopets "driv". 

Det kanske är detta "driv" SvD i sin betalartikel rubricerar som "revanschlysten friskole-vd med grandiosa planer". Jag vet inte vad som krackelerat tidigare för Strömberg, men bubblor som brister ska man räkna med när den gränslösa tillväxt- och profitjägaren Jupiter är OND. Stora och lätta pengar blir lätt bubblor som spricker. Nytt drägg har just dragit in på börsen, som just består - skulle jag tro - av OND JUPITER. 

Jupiter representerar ju 5e huset i indisk astrologi (vid sidan av den naturliga signifikatorn Solen som Jupiter har en släktskap med) och när inte femte huset når upp till äkta nobless får man spekulationstypen istället, chefer som är klippare eller chanstagare men inte intelligenta i ordets djupare mening.

Vidare har Strömberg omoralens Mars - en konkurrenslysten jävel - som man inte gärna bjuder in i finare salonger men som gör utmärkt ifrån sig på gladiatorarenan, idrottsarenan. Tyvärr är också Mars en skadlig influens för den saklighet man förväntar sig av ängelns/budbärarens Tvillingarna och här hittar vi således en såväl essentiellt ond och även verksamt ond Mars i direkt angrepp mot profitörens sinnelag/Måne! Det kan noteras hur elegant Solen själv "bränner" och oskadliggör den onda Mars vid bloggarens födelse.... Atman (Solen) är själens medvetande och den tolererar inte stirrigheten hos den affekterade lägre kroppsmänniskan och dess biokemiska rus. Hela näringslivet består av föga annat än adrenalinjunkies (Mars), och därför var Platon stenhård mot krämarna. Till skillnad mot det som hänt i Sverige skulle de hållas kort för att inte förstöra nationens folksjäl...

Nu närmare man tittar på horoskopen desto tydligare ser man således att t.o.m. den rätt specifika typen "Sol-Våg med sinnet i Tvillingarna" sönderfaller i en betydligt mer nyanserad berättelse när man väger in samtliga faktorer.

Och slutligen kan man också se hur simpel Strömberg är i frågan om makt: han har Saturnus sjunken ned från sin andliga Luft-nivå (Saturnus "essens" förklaras vara Luft enligt hinduisk astrologi) och var 1967 verksam i Vatten-elementet. Där ger den svårmod och depressiva anlag om den spelar en framträdande roll i horoskopet, men riktigt illa blir det bara för dem vars månascendent är Tvillingarna och avslöjar att individens psyke drömmer om att bli en makthavare - en Saturnus i 10e makthuset - och dessutom detta år en "grandios makthavare". För Saturnus i Fiskarna disponeras ju av den ONDA Jupiter i ledarlejonet, som i sin tur kopplar samman till den här profitörens själva Sol, hans själ. Vi får den värsta sortens Eld/Vatten-krig mellan expansionslystna Jupiter och den konktrativa Saturnus som makthavare. 

Att Jupiter mottar Regulus, kungamakarens välsignelse ("börsintroduktionen"?), ska inte lura någon. Regulus är lika korkad som alla andra symboler. Den välsignar vadhelst kommer dess väg. Men VI vet utifrån våra tolkningsreglern att den just råkat göra en ovärdig Jupiter till kung, en ond Jupiter har välsignats! Bäddat för en stor krasch för AcadeMedia så småningom.... (Allt sagt med reservation för att månascedendenten är horoskopets "psykiska nivå" som inte säkert är densamma som den fysiska nivån.)

Har vi möjligtvis hittat ännu ett exempel av Ondskan personifierad här? Inte konstigt att mannen inte förstår sitt brott, eller hans likar på Nasdaq, Djävulens egen börs som noterat på den här bloggen redan 2010!

Satans högborg: NASDAQ-börsen


2 kommentarer:

Susanne sa...

Nu blev det lite konstigt här... branden härjar just nu, men horoskopet här ovan är för 15 okt 1967, tio dagar innan Strömbergs födelse! Jupiter i lejonet och Saturnus i vatten stämmer även för dagens planetställningar, däremot inte Mars i Skytten.

Seaward sa...

Kör i vind. Bort åker bonushoroskopet!