Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 juni 2016

DN slår nytt rekord i falsk rubriksättning




Man blir så trött av att år efter år efter år se DN välja samma radhuslänga ute i privilegierade villaförorten Bromma där uppenbarligen en försvarlig del av det svenska mediefolket själva bor. Det här var den trolösa "bigamisten" Per Albin Hansson bodde en gång i tiden, kanske urtypen för den hycklande svensken som kör med dubbel bokföring. 

När DN i underrubriken skriver "det spelar ingen roll om vi bor i miljonprogramsområden eller i lyxvilla", är det desinformation på hög nivå. Som om folk i miljonprogrammets bostäder hade något val eller skulle bestå av något annat än slavsamhället Sveriges tjänare och renhållningsarbetare. Så fort en nysvensk får flyt och pengar flyttar han förstås till Brommas villakvarter, han med. I ärlighetens namn är själva artikeln ett hyfsat hopkok av information i huvudsak DN eller SvD redan skrivit om.

Till skillnad från den okunnige rubriksättaren medger grundtexten att lyxfolket - ja, t.o.m. de som bara har råd med radhusboendet i attraktiva Bromma villastad - inte vill ha in utlänningar med låg inkomst. Artikeln nämner t.ex. den obildade malmöitiska medelklassens - ovilja att "beblanda sig". T.o.m. där jag bor - mitt i city - försöker någon i kvarteret väcka opinion mot bygget av ett nytt höghus på ledig mark, vilket skulle kunna ge hundratals nya bostäder. Antingen för att huset skulle stänga himmelen ute för en sida av huset och folk få det lite mörkare i sina lägenheter som de äger eller att höghuset på något sett skulle gettofiera närmiljön och sänka värdet på de lägenheter som de äger.

Bloggaren avstod från köp vid ombildningen av lägenheterna, och hyr i princip av sina grannar. Jag förstår bättre idag än då jag tackade nej hur beslutet räddat mig från att bli som en av de mediokra, folk med så små och ynkliga perspektiv på livet att de försöker skapa ett drev mot flera hundra botillfällen. En sån människa brister seriöst i rättfärdighet, lik de dunkelt tänkande mediemänniskorna i Brommas villakvarter. 

Ja, jag bodde där också några få år i tonåren, men farsgubben vantrivdes så med den sociala atmosfären att han drog vidare. I dag börjar jag (sent omsider) se vad man måste ha sett. Är det så här stämningarna ser ut på två ställen i huvudstaden jag har erfarenhet av, då är det inte svårt att förstå hur lantisarna upplever nästa flyktingförläggning som EU-medlemmen Sverige bereder.

Det finns något djupt osmakligt över den förljugna medelklass som naturligtvis även min far tillhörde. Trots florstunn och i allmänhet snävt yrkesinriktad utbildning tror de sig vara kultiverade. Bara för att de konsumerar massproducerade kulturprodukter! (På senare år allt simplare och enklare att ta till sig: kända poporkestrar som kommer till stan.) Det är i samma område DN visar på fotot vi också har rötägg som sågar ner kommunens träd för att få bättre utsikt och höja värdet på sina villor, som noterat i samband med att Svenskt Filmindustri sparkade sin sexistiska vd

DN-arikeln nämner att tendenserna till segregation i boendet beroende på socioekonomisk status kan spåras ända tillbaka mitten av 1950-talet. Och Per Albin Hanssons område har verkligen blivit ett skyddat tillhåll för den slags samhällsmedborgare som inte gör någon nytta alls utan att vesslelikt åma sig in i kontaktnät som garanterar dem maximalt hög lön för rent triviala arbetsuppgifter. Jag tänker återigen på Per Wästbergs tänkvärda rapport i SvD igår och ett väggklotter han såg i Paris och som "uppmanar bostadsrättsinnehavare att flytta till Panama och sälja lägenheten innan den blir värdelös." Vad händer när de verklighetsflyende folket i Malmös privilegierade område "Bellevue" (hör bara namnet!) inte kan flytta längre bort, när verkligheten hinner ifatt dem?

*****


Hansson, ja. Landsfadern som gav nazisterna fri lejd under Andra världskriget. Ett praktiskt grundat beslut. Hans horoskop kommenterades för en evighet sedan (2010) och sedan på nytt (2013). I det senare inlägget kunde jag inte låta bli att jämföra "landsfaderns" karta med min egen eftersom båda horoskopen har Solen i Vågen och Månen i Tvillingarna, en alltigenom "luftig" tänkartyp med andra ord. 

Samma upptäckt gjorde jag bara häromdagen men då distinkt olustig. Skolprofitören AkadeMedias vd delar samma sol- och månkombination. Där kunde helhetsbedömningen dock visa att även om en sol med en måne (144 möjliga kombinationer) är ett alltför grovt raster fanns tydliga tecken som visade varför bloggaren är en profitmotståndare medan vd:n var något som måste ha slunkit upp ur helvetet av misstag....

3 x Solen-i-Vågen med Månen-i-Tvillingarna -
Profitören, Landsfadern och Profitmotståndaren.
(Det är svårt att hitta ett foto där Profitören ser ut som annat än
ett uppskruvat PR-leende, detta var det bästa jag fann och så ser
han istället ut som en oseriös och sniken Klippare!
  Landsfaderns och Bloggarens seriösa uppsyn förklaras nedan.


Om man som en spinoff till det inlägget anlägger samma perspektiv på Bromma villaområdes eget skyddshelgon Per Albin Hansson, vad händer då? Utifrån en månascendent ser man direkt samma seriositet (t.o.m. tråkighet) som hos bloggaren. Det är den substantiella Saturnus (realvärden) som interagerar kraftfullt med månascendenten (psyket). Bloggaren har tillbringat sitt liv med psyket i opposition till Saturnus (vilket naturligtvis med åren äter sig in och blir en del av en själv). Per Albin Hansson föddes istället med stockholmssyndromet, dvs en Måne i samma tecken som Saturnus. Det ger en direkt och effektiv prägling av sinnet i linje med den första makthavaren i det lilla barnets liv, nämligen föräldern. 

Från och med denna tidiga (ca 0-5 år) prägling av sinnet och dess förmåga att uppfatta skepnader och elementär logik kommer individen att söka traditionstyngda vägar eller själv söka bli en makthavare, en i en tradition av likadana figurer. Bloggarens nyfikna sinne i Tvillingarna men i opposition till Saturnus, är således en garanti att aldrig kunna bli en maktmänniska eller landsfader, psyket är helt enkelt inte intresserat av en så banal dröm som maktens...


Det är olyckligt att Per Albin Hansson hade Saturnus just i Tvillingarna med sitt eget psyke, eftersom han därmed också kunde få de merkuriska medierna med sig - de iakttog absolut tystnad om hans dubbla kärleksliv och jag hörde inte om det förrän för några år sedan! När man granskar Landsfaderns horoskop är det inte svårt att se hur soltecknet Vågen far illa eftersom Solen disponeras av Venus i Skorpionen i olyckans och ohälsans 6e hus. 

En Sol som agerar i Luft som individen var helt och hållet rationell men där disponenten Venus har en helt annan och distinkt mörk och dold agenda som tycks illustrera den dekadenta borgerlighetens sinnliga dubbelliv: att agera sofistikerat och upplyst utåt men härbärgera en grundplan för samhället som är ren och skär omoral och ett skämt utifrån den RENA rationella människan. Venus i Skorpionen tecknar en extremt djup bindning till det simpla organiska djuret som den rationella själen bara tillfälligt gästar under sitt liv som människa. Venus i Vatten drar alltid nedåt mot den biologiska människans enkla förnimmelser, möjligen undantaget Venus "upphöjelse" i Fiskarna som är en rent osjälvisk empati med andras känslor (och lidande).


Landsfaderns typ av Sol-Våg, där disponenten Venus redan gått in i dödsskuggans, frestelsens och syndens mörka dalgång, har jag ofta noterat som en problematisk undertyp av Vågen-rätt-och-slätt. Minns t.ex. författaren och rabiatfeministen Maria Sveland, där kärlek (Venus) och hat i självtjänande syfte (Mars) korskopplar via den "ömsesidiga receptionen" och binder ihop tecknen på ett problematiskt sätt. Hennes syn på kvinnor och barnafödande är helt groteskt och man hör verkligen att det bor själ i kroppen som måste ha varit man betydligt fler gånger än kvinna.

Bland det urval politiker i historia och nutid som finns med bland mina 9300 sparade födelsedatum finns några intressanta varianter att jämföra den tvetungade svenska Landsfadern med.... Att Sol-Vågs inriktning på det hela taget undermineras av disponenten Venus position i Skorpionen står helt klart när man överblickar listan på dessa politiker. Här finns några beundrade figurer men också några av historiens värsta typer! Jag har alltid betraktat militära befattningshavare som politiker och det är illustrativt att här nedan se VILKA militärer vi har att göra med i denna grupp där Vågen teoretiskt tappat balansen pga. Venus "syndiga" placering.

(Möjligheten finns alltid att individen vaknar upp andligen och ser Skorpion-Venus bevekelsegrunder och därefter använder sin solära viljekraft till att motarbeta själva basen för sin egen existens! Detta skulle kunna uttryckas som en Olof Palme som VERKLIGEN kämpade mot kapitalisterna fastän själv född till en av "de trettio familjerna" - de verkliga makthavarna i Sverige som föraktar folket för att det inte förstår hur egalt det är vad de röstar på vart fjärde år - det är samma intressen i bakgrunden som styr i vilket fall som helst.)

  1. Augustus/Gaius Octavius Thurinus;23.09.0063B;14:00 - den romerske kejsaren imponerade på mig då jag läste att han upprörd vände sig mot Roms patricier (de rika) för deras moraliska förfall och att deras enda intresse i livet var att smycka sina villor så praktfullt som möjligt. Låter som degraderade svenskar under förmånliga borgerliga avdrag för boendereparationer.
  2. Richard III;2.10.1452;12:00 - engelsk kung svartmålad av Shakespeare pga. av dennes historiska preferenser, men tydligen en lika god kung som någon...
  3. Carlos II;6.11.1661;12:00 - inavlad spansk kung, sjuklig och dog vid 38.
  4. Theodore Roosevelt;27.10.1858;19:45 - styrde in USA mot en världspolitisk roll (Venus underminerar Vågens rättrådighet). Tydligen extremt humörstark.
  5. Olof Thörnell;19.10.1877;12:00, tyskvänlig och nazistisk överbefälhavare med kärv och sarkastisk framtoning.
  6. Per Albin Hansson;28.10.1885;12:00 - jämförelseobjektet
  7. Göran Färm;17.10.1949;12:00 - (s)-politiker som på sedvanligt sätt gick till den Mörka sidan och blev lobbyist.
  8. Karlis Neretnieks;20.10.1949;12:00 - generalmajor som på sistone "kommit ut" i högermedierna som NATO-lobbyist.
  9. Benjamin Netanyahu;21.10.1949; 9:30 - Israels premiärminister. Säger bara: Palestina-frågan! Ännu ett par vågskålar som saknar rätt kalibrering.
  10. Wanja Lundby-Wedin;19.10.1952;12:00 - (s) och LO:s tidigare ordförande. Mängder av styrelseuppdrag och extra pengar. Vågskålarna ur balans igen.
  11. David Petraeus;7.11.1952;12:00 - amerikansk militär som kom att bli spionorganisationen och paramilitära operationsgruppen CIA:s ledare. Avgick från sin post efter otrohetsskandal - jämför den rådligheten i USA med landsfaderHansson, vars otrohet ingen i det fega landets Sverige ville konfrontera honom med. Nej, här har vi t.o.m. i vår tid fd. finansminister som skiljer sig och startar om med en kvinna vars affärsidé är att sälja sexuell otrohet på nätet!
  12. Annétthe Zettergren;19.10.1954;12:00 - (m)-politiker, bedragare och skattefuskare...
  13. Pär Norling;24.10.1957;12:00 - (sd)-politiker, rasist förstås (yrkade på "förbud av islam"), spritt språngande galen och orealistisk politiker.
  14. Mia Sydow Mölleby;27.10.1960;12:00 - (v)-politiker. "Medlem av Republikanska föreningen" är min enda anteckning här, och givet IQ-nivån i den klubben är det en tydlig indikation om att Luft-Vågen inte tänker som bäst när Venus står i Vatten. Affekterna stör intellektet (i detta fall ett antirojalistiskt sentiment).
  15. Kristina Axén Olin;21.10.1962;12:00 - (m)-politiker som lyckas med självbedrägeriet att både sitt i Etiska rådet och vara engagerad i vårdprofitören Carema. Vågskålar fullständigt ur balans. En galen människa som inte förstår sammanhang...
  16. Krister Hammarbergh;12.11.1963;12:00 - (m)-politiker, ingen minnesnotering till varför jag sparade födelsedatat.
  17. Thomas Hartman;31.10.1968;12:00 - kanske felsorterad under "politiker", kommentaren säger (s)-märkt debattör och författare.
  18. Roger Hedlund;6.11.1979;12:00 - (sd)-politiker, brottsdömd för fysisk misshandel
  19. Thaher Pelaseyed;10.11.1979;12:00 (v)-politiker, ingen minnesnotering
  20. Florian Philippot;24.10.1981;11:20 - fransk homosexuell rasistpolitiker (Front National).

Som synes en övervägande mängd politiker som vem som helst som har ett ogrumlat omdöme kan se är usla politiker drivna av en hang-up eller en ideologisk fixering som helt enkelt inte tillhör mänskligheten då den fungerar som bäst, som mest är sin grundplan trogen (människan är det djur som också har del i den Rationella Själen och därmed kan välja att leva som kreatur eller söka förverkliga det sant mänskliga - via politik för dem som nu tror denna kan kontrollera rovdjuren, "de 1% superrika" som äger lika mycket som övriga 99% av mänskligheten.

Inga kommentarer: