Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 15 juni 2016

DN, maktens förlängda arm, falskvinklar igen

Det är egentligen parodiskt. Att de DN-anställda ens orkar sitta och medvetet förvränga verkligheten som de gör för att vidmakthålla den borgerliga / kapitalistiska självlögnen (DN).

Rubriken saknar helt vett och det är inte aktivisterna som ska lastas för den bristen utan DN som avsiktligen presenterar aktivisterna som våldsverkare och förtiger (intill underrubriken) att aktiviteten hade ett mål. Och det målet var inte att angripa vakter utan att protestera mot Sveriges profithungriga utförsäljning av smutsigt brunkol. 

Varje normal människa förstår naturligtvis att miljöaktivisterna värjde sig mot vakterna i syfte att kunna genomföra sin manifestation, det var inte ett angrepp på vakterna som var ett mål i sig. Och om angreppet bara bestod i an armbåge i veka livet på någon ska det nog hellre betraktas som en liten skärmytsling än "angrepp".

Varför sänker sig DN ner till denna låga nivå? Tigger de om att ett litet Cessna-plan ska flyga in i deras skyskrapa? DN borde seriöst börja fråga sig vilken värld de tillhör och om de ens är med i nuet eller redan talar till dåtidens folk (ett släkte än värre däran än den onde kapitalisten Göran Hägglunds fantasifoster "verklighetens folk").

Vad gäller de fyra aktivisterna hoppas jag att de var smarta nog att ha placerat en femte person som observatör med kamera en bit bort. Detta för att kunna ge otvetydiga bildbevis på hur illa det nu var med deras påstådda "angrepp" på vakterna. För naturligtvis kommer Etablissemanget inte att släppa ut eventuellt egna övervakningsbilder till allmänheten. DN visar alltför tydligt hur det här ska "presenteras" för de dumma massorna i syfte att kanalisera deras tanke och vilja....

PS. Nyheter24 låter aktionens språkrör Emma Örn tala ut. Ett behövligt korrektiv till DN:s genanta journalistik!
Tillägg

Tur att rubriken inkluderade orden "maktens förlängda arm", för jag strax därpå tittar till Aftonhoran, "oberoende socialdemokratisk", visar de samma val av lögnen framför den goda tanken, det goda samvetet!


AB, som känner makten flöda genom sina ådror, går till och med ett steg längre och visar hur de står på Kapitalets sida genom att tillägga att partiledare är kritiska. Att Löfven bjäbbar något kan man bortse från. Jag, fastän diffust åt vänster, säger med Reinfeldt: den där mannen är inte statsmannamässig. Hade inte hans spinndoktorer stajlat honom hade han fortfarande stått och hävdat att det inte är nån skillnad på höger och vänster. Vi har en politisk idiot till socialdemokratisk statsminister. Sverige är illa ute.

2 kommentarer:

 1. he he "inget med demokrati att göra". Löfven bör konferera med sina NATO-vänner som just genomförde den typen av demonstrationer i Ukraina - för demokratin!
  Än värre demonstrationer som resulterade i krig genomfördes i Nordafrika - för demokratin.
  Aftonbladets skribenter måste stå väldigt bredbent över en klyfta av kognitiv dissonans. Har det blivit för många ord att hålla reda på, vilket leder till att sammanhangen kollapsar i en enda röra?

  SvaraRadera
 2. Vi väntar på Bildts twitter om hur demokratiska och duktiga miljöprotestanterna var.
  Sedan kan Aftonbladet hittat på alltihop och bör då fällas för förtal eller något liknande karaktärsbrott.

  Sedan kan man ifrågasätta vad en hindrad försäljning skulle hjälpa miljön för. Vilka tjänar pengar på kolkraftverk idag? Det vore bättre att behålla kraftverken som nötterna på Vattenfall plöjt ner åtskilliga (mutpengar?) miljarder i för att renovera. Först köper man övervärderade kolkraftverk, sedan övervärderat bolag Nuon. Leka affärsmän med skattebetalarnas pengar, eftersom skattebetalarna inte har full koll vilka affärer som görs i deras namn. De klagar på Rysslands korruption, men korruptionen som står och stirrar dem i spegeln.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.