Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 juni 2016

Den svenska tragedin Stefan Löfven




Det här måste vara den mest sorgesamma offentliga person som någonsin begått misstaget att tro sig vara något annat än ett verktyg för den arroganta minoritet som undanhåller svenska folket verklig demokrati! 

Och det är naturligtvis DN som fortsätter trava den ena rubriken värre än den andra. Kapitalisterna söker skrämma medelklassen till fortsatt underkastelse, trots att Sverige känner av samma problem som England.

Åsa Linderborg, tog några dagar på sig men skrev sedan den enda verkligt läsvärda kommentaren på svensk mark till Brexit och det här landets senaste mediala bottennapp. Lustigt nog beskriver hon i Elitens tragedi, efter att ha så sant ha konstaterat att det är nyliberalismens draksådd som som kom skördades i  engelsmännens uttåg, att "liberalernas inställning bär fröet till ett brunlurvigt monster."

Igår när jag satt och photoshop-lekte med den arrogante och onda elitisten och maktspelaren Carl Bildts foto (som Linderborg använt i en tidigare artikel), valde jag bort just en brun-brun röra till förmån för den anemiska och iskalla figur som infogades i föregående inlägg. Men när jag nu ser den sublima synkroniseringen, får jag väl lägga ut det "brunlurviga monstret" också! 

Det är gjort i "god tro", dvs. innan jag upptäckte Linderborgs närmast identiska tanke. Inte för att fascimen någonsin ligger värst långt borta när man tänker borgerlighet och dess fega önskan om en stark Führer...

Denne man förstår Löfven överhuvudtaget
inte vem det är, "statsministern" som
inte kan skilja på vänster och höger!

Inga kommentarer: