Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juni 2016

Brexit: rovkapitalisterna har tagit kontroll över The Guardian




I brist på läsbara texter i svenska medier upptäckte jag brittiska The Guardian, som tyvärr visade sig sjunga på sista versen med ekonomiska problem. Det är talande hur den här tidningen nu tar Etablissemangets position för ett JA till att stanna kvar i rikemansklubben EU.

Tidningen lägger ut fyra artiklar i bredd som alla är JA-positiva, inte någon alls som låter NEJ-sidan komma till tals. The Guardian har blivit samma skit som svenska DN eller SvD eller för den delen Aftonhoran, som kramar och kryper för den svenska storindustrin och "jobben" utan hänsyn till hur lågt en människa tvingas degradera sig genom att delta i produktionen av onödig skit eller t.o.m. svensk vapenindustris mördarprodukter.

Kvinnan i rött har deserterat Lämna-linjen och hävdar nu att Storbritannien bör stanna kvar eftersom någon sifferuppgift hon sett inte visade sig stämma. Adressat: oss smarta som tittar på hårda fakta. 

Artikeln med flaggorna spelar neutral och informerar om vad EU är, tills man läser den patetiska slutklämmen: "It’s not the answer to everything, but just another large multinational institution struggling to connect with its people."

Gråtmilt och samma pinsamma retorik som när okunniga påstår att demokratin, även om den inte är perfekt, är det bästa vi har. Det är den inte, men det krävs en diskurs på högre nivå än medelsvenssons för att klargöra varför vi lever i en skendemokrati och i själva verket befinner oss i helvetet just nu.

Till höger om flaggorna söker en smartskalle adressera främlingsfientliga med "informationen" att Brexit inte skulle lösa något.

Och längst till höger ännu en text riktad till The Guardians mer inskränkta läsare som måhända låter en sån trivialitet som ovilja mot besväret att visa upp passet fälla avgörandet i folkomröstningen. Den här artikeln syftar också till att säga: välj inte JA till Brexit, du KOMMER att få visa pass varje gång du korsar en gräns inom Storbritannien.

Som synes saknar The Guardians nya cynism gränser! Artiklarna är noga profilerade mot olika nivåer av intelligens hos läsekretsen. Från dem som tror sig vara vettigare än andra för att de tittar på kostnader och exakta siffror till dem som har snömos istället för hjärnorna och enbart ser till det praktiska eller önskar sig en invandrarfri miljö.

Inte en artikel så långt ögat kan skåda som tar upp den djupare ideologiska frågan om vad man ska ha EU till, som denna djupt odemokratiska koloss artat sig. Och den frågan är det verkliga skälet till ett eventuellt utträde ur rikemansklubben som inte gjort ett dugg för vanligt folk.

10 kommentarer:

Havsörnen sa...

https://twitter.com/david_cameron

Premiärministerns twitterkonto svämmar över av inlägg om varför det är OTRYGGT att lämna EU (David Cameron har Månen i Kräftan). Och han får tydligen stöd av alla experter, religiösa ledare och vetenskapsmän som Stephen Hawking. Kapitalet vill förstås heller inte ha den ovisshet och instabilitet som ett utträde skulle innebära. Om detta massiva kampanjande vinner de ännu osäkras röster (ca 11 procent) så vinner remain-sidan.

Det är knepigt att förutspå utgången via astrologin. Om Cameron får representera "Stay" och UKIP:s Nigel Farage "Leave" så kan man notera att på valdagen kommer Jupiter och Rahu att stå i gradexakt konjunktion i Lejonet. Händelsevis tre grader ifrån Farages AC. Den transiterande Lyckoplaneten hamnar hos Cameron däremot i tolfte huset för förluster. Men det är ju Saturnus som brukar trumfa det mesta... Den transiterande Begränsaren lägger sin trekvartsvarvsaspekt nästintill gradexakt mot Farages AC (från hemmets fjärde hus). Den enda transit som kommer riktigt nära någon av de båda herrarnas födelseplaneter är Venus som kommer att befinna sig en ynka bågminut ifrån Farages födelse-Rahu i Tvillingarna i elfte idealhuset. Tidpunkten för omröstningen ger Solen i Tvillingarna disponerad av rösträkningens (?) Merkurius i tröga Oxen.

Valdagens Måne i maktens Stenbock transiterar Camerons femte hus (den goda lyckan) respektive Farages sjätte (olyckan).

Tyvärr ser det mörkt ut. Remain-sidan leder med 45 mot 43 procent. Den förlängda valregistreringstiden gynnar också Remain. De unga är heller inte för Brexit, bara 29 procent i åldersgruppen gruppen 18-34.

Men hoppas kan man ju alltid.

Seaward sa...

Finns många sätt att söka sia om valet, att personifiera JA och NEJ som du gör här, är ju en intressant väg.

Jag hade glömt tagga mitt förslag "Brexit", och jag satt faktiskt idag och funderade om min misstanke om att de stannar kvar inte lika gärna kunde tolkas i motsatt riktning...

http://sidereal.hall-of-man.com/2016/05/eu-rikemansklubben-vardefull-lank-fran.html

Även erkänt skickliga astrologer har missat helt i sina valprognoser, och kartan för den 23e är inte lätt. Men att konservativa Saturnus ("gunga inte båten") befinner sig i den sittande maktens 10e hus vägar för mig tyngst = stanna kvar. Och detta trots mina tvivel idag, när det slog mig att folkets Måne ju faktiskt ägs av Saturnus, så att en tolkning skulle vara att Månen i 12e indikerar att EXIL-huset tar skruv (folket vill gå i exil från EU) eftersom Månens disponent står i ett mäktigt läge... Dvs. precis tvärtom en förra tolkningen...

Jupiter/Rahu bromsad av Saturnus betyder i mina ögon ockaå "gunga inte båten" (Rahu vill för mycket och Jupiter vill vara fri från saturnusfängslande EU). Men Saturnus står i sjunde himlen som du antyder och håller i tömmarna...

Havsörnen sa...

Tittar på kartan för Storbritanniens inträde i dåvarande EEC, som skedde den 1 januari 1973. Lustigt nog så var Rahu och Jupiter i nära gradexakt konjunktion i Eld även då, fast i Skytten. Saturnus stod i Oxen (en grad från soldisponenten Merkurius position i kartan för den 23 juni). I övrigt befann sig Solen och Merkurius i Skytten och Månen/Mars/Venus i Skorpionen. Dygns-AC blir Jungfrun vare sig man använder London eller Bryssel som födelseort. Kartan, som alltså uppvisar en stark satanisk axel och en lika stark i sattva guna, får alltså bara två disponenter: Mars i Skorpionen tredje huset samt Jupiter i Skytten fjärde huset.

Noterar också att retrograda Mars halkar in i vågskålarnas tecken dagarna före omröstningen!

Seaward sa...

Intressant med 1/ 1973 om man återigen tar några steg tillbaka från enskilda konjunktioner är hur kartan slits i två delar Månen och aggressionen i negativa och konservativa Skorpionen och Solen med Jupiter och överdrivna ambitionens Rahu i expansiva Skytten. Nu orkar jag inte bry mig och forska i britternas inställning och hur ja-till-EU iscensattes då, men Månen (folket) ser ju inte överdrivet intresserat ut av medlemskap i den kartan. Detta alltså enbart baserat på en snabb impression av den avgrundsdjupa skillnad som råder mellan individdöden i Skorpionen och det universella livet i Skytten... Men som sagt, ämnet kräver så mycket mer fokus och inlevelse än jag är beredd att ge det. Min tanke (uttryckt nånstans på bloggen) är att G.B. måste förbli i EU och Sanders måste förlora och Trump bör bli nästa president för att det STÖRRE SPELET som driver västvärlden över avgrunden ska kunna gå vidare. Det måste bli mycket värre innan det kan bli bättre.

Havsörnen sa...

Britterna hade en omröstning om fortsatt medlemskap i EEC redan den 5 juni 1975. Stanna kvar-sidan fick då 67,2 procent av rösterna. Den kartan är en ren lergegga, bortsett från Saturnus i Tvillingarna i sjätte huset, disponerad av jord.

Katrine Marçal levererar en ful och lögnaktig krönika om Brexit i dagens blad.

Havsörnen sa...

1975-06-05:
Stortrigon i Vatten
Saturnus i Luft
Solen i femte huset
Merkurius i Oxen
Saturnus lägger 3/4-varvsaspekten mot Jupiter

2016-06-23:
Stortrigon i Luft
Saturnus i Vatten
Solen i femte huset
Merkurius i Oxen
Saturnus lägger 3/4-varvsaspekten mot Jupiter

Om man går ned på den mest basala nivån så har den första kartan Solen i fast Jord, medan den andra uppvisar en Sol i rörlig Luft.

Bremain vs Brexit? :-)

Seaward sa...

Jo tack jag såg hennes rubrik. Orkar inte läsa mer i ämnet. Min Måne i Tvillingarna härbärgerar redan ett antal andra ämnen och Brexit är "historia" i Luften även om folk med den nedåtgående dispositionen kanske förblir orienterade mot det fysiska utfallet...

Framför allt ska jag gå en solig söndagspromenad istället för att fortsätta uggla/ogle framför datorn.

(Ordförklaring: Ogle = Rajas guna, passionens kvalitet, skruvstädet som binder människan i ett limbo mellan Ljus och Mörker.)

Havsörnen sa...

En sista kommentar om Brexit. Transiterande Rahu/Jupiter står ju i gradexakt konjunktion i Storbritanniens tolfte hus. Båda planeterna aspekterar 5 och 9 steg framåt och därmed födelsekartans Sol i Skytten och Mars i Väduren (båda dessa står dessutom inom två grader från transiterande Rahu/Jupiters position i sina respektive tecken). Skytten står ju för frihet, men enligt dygns-AC 1801-01-01 står den i hemmets hägn fjärde och disponeras av Jupiter i trygghetens Kräfta. Intressant att UK har en stortrigon i såväl Eld som Vatten.

"Britannia, rule the waves: Britons never, never, never will be slaves."

cf.

Soldisponenten Jupiter i Kräftan, måndisponenten Merkurius i Skorpionen, Rahu i Fiskarna: AC/Ketu i trälens tecken Jungfrun.

Och transiterande Mars har som sagt backat in i Vågens sociala harmoni där den bildar opposition med Storbritanniens Mars i härskarläge i mörklagda åttonde. "Just close your eyes and think of England!"

Seaward sa...

Min enda tanke är att frihetssträvandets Jupiter inte har någon chans så länge Saturnus (transiten) håller den stången. Saturnus står för motstånd mot förändring och när nationelhoroskopet dessutom innehåller Saturnus-i-Lejonet kontaktar alltså Saturnus Saturnus. Jag tror de blir kvar... Men det här ska bli spännande och se. UK har ju inget klockslag så det är inte det bästa horoskopet för grundstudier, men 12e står ju för exil så av "eftersnacket" efter omröstningen kanske nya pärlor av insikt kan glimra till!

Havsörnen sa...

Har vi spiken i kistan här? Grunden till EU är Romfördraget, vars undertecknande har klockslag. Här är kartan med transiter:

https://s32.postimg.org/msj249cqd/Romf_rdraget.gif

EU går således igenom sin andra Saturnusretur och födelse-Saturnus lägger GRADEXAKT sin trekvartsvarvsaspekt mot transiterande Rahu/Jupiter.

EU:s respektive Sol, horoskophärskare och högsta goda står i Partnerskapshuset i Fiskarna, i opposition till AC och soldisponent i Jungfrun. Ömsesidig reception mellan privatism och upplösning av självständigheten. Till på köpet har vi Rahu-Ketu i Vågen-Väduren.

Romfördraget och Brexit-omröstningen delar som synes också Månens placering.

Det kan förstås vara så att även om marionettspelarna inte tillåter något Brexit så är ändå EU ett döende projekt.

Citat från Business Insider:

"the result of June 23 referendum on Britain's EU membership is not legally binding. Instead, it is merely advisory, and, in theory, could be totally ignored by UK government."