Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 25 juni 2016

Bluffsocialisten Tony Blair som DjävulenJag ryser nästan när jag ser hur åren lyft fram Tony Blairs sanna natur (SvD). Den här bluffsocialisten, som är en av historiens värsta krigsprofitörer, börjar allt mer likna Djävulen själv i uppsynen. Och kopplingen till Jack Nicholson som Jokern går inte av för hackor, den heller. Via det kända födelseklockslaget ges Tony Blair en saftigt korrumperad personlighet. 

Stora pengars Jupiter ska inte hanteras av Oxen stigande i öster, men här sker det. Dessutom ligger den omoraliska Mars i närheten och fyller, precis som i Fredrik Reinfeldts horoskop, funktionen av "verksam illgörare" (förutom att Mars naturligt är en illgörare). Jupiter står dessutom i en kraftig kontakt med just Djävulens stjärna Algol, bara tre grader från en exakt rät linje.

Och denna man är någon intresserad av att höra uttala sig om Brexit...


Se etiketten Tony Blair för ytterligare inlägg.

1 kommentar:

  1. Den svenske åklagaren, guds utsände?
    Att krossa den svenska kyrkans företrädare för vad de gjort mot anden i kyrkan.

    https://www.youtube.com/watch?v=pQ6CsTtEMu4

    bääää.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.