Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 21 juni 2016

Bildts friskolor - nu börjar den nya svenska inkompentensen prägla samhället1992 skapade dåvarande statsminister Carl Bildt (m) förutsättningarna för den profithungrande typen av skola, där intressenternas vinster var viktigare än en grundlig skolning hos eleverna. Det gamiga svenska blodsugandet av de egna barnen är närmast världsunikt och har nu tydligen börjat sätta avtryck i samhället.

Utöver sina bedrägligheter för att hjälpa svenskar skattesmita (Panama-dokumenten), har Nordea "in house" så usla räknenissar att det plötsligt öppnar sig svarta slukhål runt den falska röda granitfasaden i Stockholm City. Må den vederstyggligt fula byggnaden intill NK falla ända ner till helvetets portar. Kanske motas räknenissarna bort även därifrån. För det finns ett öde värre än helvetet och det är att inte bli insläppt någonstans. En del väljer livsväg så obegåvat att det bara kan sluta på det sättet.

Läs Joris Luyendiijks "Simma med hajar" - i princip bara en serie tragiska intervjuer med folk i Londons bankvärld inom ramen för en putslustig klassificering av typerna i denna monstruösa cancersvulst i västcivilisationen. Jag hade hoppas att jag som "dummy" skulle lära mig något om bankvärldens fula tricks men det var en rejält ytlig fast underhållande bok.

 

1 kommentar:

 1. Om ingen kan räkna, tror alla de tar sig framåt. Sätt de med minst kompetens att marknadsföra förträffligheten i din produktportfölj och ge dem sedan sektliknande säljutbildning så att de kan förkunna evangeliet (jämför apples produktlanseringar). Utan kompetens, evig lycka. hoppa från ett känslosvall till nästa. Den som försöker pricka hål på myten förkastas "eftersom man endast skall ha positiva energier i sin omgivning". Så bildas jättelika fickor av liktänkande och likkännande. Om de är vandrande lik får någon annan analysera.
  Med internets framfart har dessa fickor blivit virtuella eftersom personer i en stad kan dela likheter med människor i andra städer runt om i världen.

  I vissa fall kan de nog räkna, men har lyckats övertyga sig själva om att räkna annorlunda för att kunna klämma ut siffror som överträffar verkligheten. Chefen kräver vinst - ge honom då vinst. Den inre programmerade logiken blir då.

  OM Jättelika hål i bokföringen
  DÅ byt jobb snabbt som attan och hoppas det inte upptäcks. Tempot är så högt att nästa person inte har tid att kontrollera riktigheten i siffrorna eftersom nya siffror måste presenteras! Snabbare och snabbare rullar hjulen. Sedan Kreuger-kraschen. Hittar vi någon skjuten på ett hotellrum i Dubai inom en snar framtid?

  Det spelar ingen roll hur snabb datorn är om koden som körs är felaktig. För att beskriva det i termer som dagens ungdomar förstår.

  Matas du med fel undervisning kommer inget i världen att vara förståeligt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.