Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 29 juni 2016

Aftonbladet har blivit rovkapitalisternas kolportör även på de politiska sidorna!
Präktiga Karin Pettersson undervisar det enkla arbetande folket i Aftonblödningen och ser ut att ha hämtat alla sina lögner från den högervridna engelska pressen. Möjligen använder hon de svenska desinformatörerna på högerkanten från sin systertidning SvD som källa:

 

Nu förklarar till och med Pettersson att det engelska folket är idioter och vilseledda av "lögner" inför folkomröstningen. Aftonbluddret blir en allt underligare tidning som monomant söker få in rasistkortet i precis allting och fördumma och fördunkla den komplexa verkligheten!

Karin Pettersson som spelar rasistkortet frånkänner med andra ord de äldre britter som tackade nej till EU ett helt livs erfarenheter av livet och insikten om hur rovkapitalismens globalisering faktiskt - över tid - gjort England till ett sämre land att leva i. Unga pro-EU-röstande däremot tillhör den grupp som Ödet kommer att offra på överflödighetens altare, de är redan skadat gods genom att ha blivit födda i den tidsbubbla som sammanfaller med marknadsliberalismens destruktion av det goda livet. De förstår inte och är inte intresserade av annat än det egna ljuva livet", runtresande upplevelsemissbrukare som de är.

Men allt detta förstår inte en så makthungrig och enkelspårig kvinna som Pettersson. Hon är fullständigt lojal med Löfvens partilinje som handlar om export och ekonomiskt snurrande hjul till varje pris - och gud nåde den som talar om att fri arbetskraftsinvandring skadar kulturella värden! Ja nu låter jag som SD, och det må vara hänt när AB lägger sig på en långt lägre nivå!

Nej, i Petterssons värld är det bara Mammon som regerar. Hon är en skam för socialismen som i dess ursprungliga form åtminstone var internationalistisk (globalistisk) ur arbetarperspektivet, med udden riktad mot den onda kapitalisten som kör skiten ur folk och länder. Nu har hon drivit in i Mörkret och representerar själv fienden för varje god människa. Synd på så rara ärter, för kvinna är ju åtminstone rätt söt, fast på ett inåtvänt och förstulet sätt, som om hon hade en dold agenda som inte Himmelen kan bejaka...


Jämför Petterssons delse med journalisten Marina Hyde i föregående inlägg, en globalistkapitalistisk fursteslickerska som skriver i The Guardian. Det finns högst intressanta paralleller i båda dessa horoskop som inbegriper en ohelig kombination av 1a jag-huset och 6e fiendehuset och som gör dem minst sagt korkade och omedvetna om vem den verkliga fienden i kriget om mänsklighetens framtid på jorden är!

Dessa "högutbildade" som Pettersson noterat röstade för att stanna i EU är utbildade enbart om man godtar samtidens sataniskt hånfulla snedvridning av ordet. Högre utbildning är, som redan Platon påpekade, reserverad för det ytterst lilla antal återfödda själar vars psyken och inre intelligens redan i unga år avslöjar att de svarar på de högsta goda värdena, dvs sammanfaller med religionen. (Se citatet från en analys av texten "Staten" i nyliga inlägget Borgarna som ylande hyenor.) 

Bara dessa få verkligt lysande barn, säger Platon, är framtida  "filosofämnen" och bör beredas högre utbildning och framtida maktpositioner (liknande den Pettersson bekläder). Det svenska och utländska universitet och högskolor idag spottar ur sig i syfte att smörja "marknadens" ekorrhjul är rent patrask, skyldiga till att världen ser ut som den gör. Det är tragiskt att Pettersson till sist också avslöjar sig precis lika inkompetent som kommentator som alla andra uppblåsta svenskar i viktiga positioner. 

Jag förstår inte hur det excellenta undantaget från denna mediokritetens regel på Aftonhoran, kulturchefen Åsa Lindenborg, orkar gå till sin arbetsplats när den allmänna nivån är sådan som Pettersson representerar den! Lindenborg kommenterade just häromdagen den osedvanligt falska vinklingen på Brexit i alla medier, och så fortsätter hennes egen tidning välla ur sig samma globalistiska kapitalistsmörja!

Och att Pettersson så totalt ringaktar klokheten och erfarenheten av ett helt liv hos de äldre britterna, det är svårt att ursäkta henne för. Men se hur illa hennes geriatiska planet Saturnus står och hur på kant hela hennes solära intelligens är med fundamentet. Sådana tider öppnar för sådana själar...

PS. Stenbocken och Vattumannen är kuriösa som soltecken eftersom i just dessa fall livfulla Solen disponeras av sin egen fiende, dödens Saturnus. Någon dag ska jag lägga pannan i djupa veck och söka tänka fram en förklaring så att Karin Pettersson slipper lida så hårt av sin kontraproduktiva intressekonflikt mellan Sol och Saturnus, frihet och andligt medvetenhet och slaveri och materialistiska perspektiv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.