Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 maj 2016

Teknokraternas dåraktiga värld och den fallerade svenska flygradarn

Ännu ett tecken inför hela världen som omvittnar Sveriges förfall. Ett tekniskt system som bara inte får haverera har gjort det, och dessutom fungerade inte backupen! Och detta i det så kallade Ingenjörs-Sverige. Var det inte just sånt här vi kunde så bra?




Tack vare en ganska exakt uppgift vet man att felet uppstod 11.10 svensk tid eller möjligen något tidigare (skulle tro att sådana här system pingas minst en gång i minuten). Horoskopet är minst sagt remarkabelt.




Kungavärdighetens stjärna Regulus börjar just stiga med Lejonets första grad då felet uppstår. Men hur mycket roligare är inte Djävulen som sätter käppar i hjulet för alla mänskliga uppsåt! Onda stjärnan Algol som "trickster" eller som "hyssmakare" eller som "anklagare"?

Det faktum att Algol står på topp och bestrålar Solen i Oxen gör att den solära Lejonascendenten och dess "kungamakande" i själva verket ska läsas som EPIC FAILURE eller en detronisering av kungen och all den ståtliga nimbus en storhet brukar omges av. Vi har den hårda krocken mellan Eld och Jord här.

Att kommunikationssystemens Merkurius är retrograd kanske ger vatten på någons kvarn, men i mina ögon är det än mer talande att den från "utlandet" opponerar Månen i tredje huset för kortare kommunikationer.

Som vanligt under en pågående år med Jupiter i Lejonet kan man misstänka att skördemannen Saturnus stryptag om smidiga Jupiter inverkar även i den här kollapsen. Den verkar inblandad i nästan allt som händer i världen under denna tid, och med det menar jag att den påfallande ofta står i hörnlägen i de horoskop som bloggen tagit som stickprov på olika händelser.


Tillägg: Ur askan i elden

Den här var värd att spara en skärmdump av: DN meddelar att flygradarfelet är löst bara för att snart därefter rapportera att SJ:s tågsystem kollapsat! Kommentarer överflödiga...




Inga kommentarer: