Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 maj 2016

Sveriges himmel har officiellt fallit ner

Med andra datorhaveriet på drygt en vecka måste man nog ändå tolka typen av händelse som att Himmelen tagit tillbaka de antika kinesernas tanke om ett kejserligt mandat - MING - från Sverige. Det har naturligtvis med den antidemokratiska överhetens järnhårda driv - mot folkets vilja - att tvångsansluta Sverige till USA:s intressen (NATO).

Både DN och AB säger lite diffust "lunchtid" för det nya datorhaveriet (nu tydligen begränsat till Arlanda flygplats), men låt mig peka på hur fascinerande DET STORA KORSET I DEMONERNAS KVALITET TAMAS kickar in halvvägs genom lunchtimman, närmare bestämt 12.31.08 vid Stockholms koordinater. Exakt denna minut når Månen Vattumannen så att samtliga himlakroppar utom Merkurius bildar det stora korset (IT-planeten Merkurius drabbas också eftersom dess disponent är Mars i mörker och angripen av rättskiparen Saturnus):




För vilken gång i ordningen kan bloggen publicera ett horoskop som i hög grad påminner om det satansangripna Svenskt Näringslivs karta? Det börjar bli uppenbart att den gamla hinduiska Samkhya-kosmologin och filosofin var något på spåret som knyt Mörkrets kvalitet till tillvarons ofördelaktiga tillstånd, vilket förstås i dess inympning i astrologin leder till en och annan gåta, t.ex. hur den goda lejonkonungens tecken samtidigt som det representerar det goda ledarskapet kan vara ett av okunskapens (Tamas) uttryck! 

Svaret ligger sannolikt i bloggens utredning av axeln Lejonet/Vattumannen som den "kosmogoniska axeln" (axeln som relaterar till skapandet av universum). Om man ser vår värld som Djävulens skapelse, vilket mellanplatonismens pessimistiska världssyn lätt kunde ge upphov till, blir den antikosmiska gnosticismens vägran att se världen som Guds skapelse mer begriplig.

Mellanplatonismen hittade en tydlig respons i mötet med judarnas problem med förföljelse i inte minst Egypten vid tiden runt vår tideräknings början. Hinduismens astrologi tycks återspegla en liknande tanke om att ledarskap i denna värld inte alls är ett tecken på medvetenhet (Sattva guna) utan tvärtom mörker och dårskap (Tamas guna)!

I övrigt innehåller horoskopet naturligtvis de faktorer som ligger stilla på himlen sedan lång tid och indikerar djävulsskapen i vår värld just nu, USA:s benhårda försöka att dupera svenskarna att det är ryssarna som trollar och inte västvärlden inte minst. USA behöver svensk mark i den rustning för krig som maktdjävulens folk menar sig behöva för att kapitalismen ska kunna hållas vid liv ännu några årtionden. 

Västerlandets system är nu så ruttet att det är kapitalismens vara eller inte vara som är skälet bakom smånyheter som Brexit eller ej, EU eller ej. Det transatlantiska handelsavtalet med Djävulen är samma sak, rovkapitalismens sista desperata försök att samla sig mot övriga världen, vars tid på jorden nu har kommit.


Tillägg.

Man kanske ska ta ett globalt grepp istället? Hela världen trädde ju in i Mörkrets Storkors (även om delar av det finns i Sverigehoroskopet) och nog ser det ut som om det himmelen kastar misshagets ljungeldar lite här och var inom EU just nu... (AB)




2 kommentarer:

Susanne sa...

Det var fler händelser med teknikstrul igår. Det var ett tag omöjligt att betala med bankkort, men det har visst löst sig nu. Och hela trakten här drabbades igår av teleavbrott, ett större fel som i bästa fall ska bli lagat i slutet av kommande vecka. Fast telefoni ute på vischan - knappast något som Telia prioriterar, men för alla gamla utan mobiltelefon är det inte roligt. Ja, nog verkar det på flera sätt som om Fan är lös... det värsta i fallerande kommunikationer är väl ändå de ca 700 döda i tre fartygsolyckor på Medelhavet.

Seaward sa...

Ja, retrograda Merkurius är inget att hänga upp all sin förståelse på (apropå tidigare prat om kommunikationsproblem i Sverige). Här vandrar den "direkt". Men man skulle förstås kunna gå en nivå under och fundera på olycksplaneten Mars och hur den mår på himlen just nu. Hemma i sitt negativa Stenbocken och med Saturnus är tiden generellt inte god.

Benny Andersson och flera musiker protesterar mot Dambergs oförmåga att gå tillrätta med nätplattformar för gratis musiknerladdningar:
www.aftonbladet.se/debatt/article22895469.ab
Det IT-relaterade ämnet sorterar också under Merkurius, tjuvarnas gud, som just nu är hemsk om man väger in disponentens omständigheter.
Havets ovanligt stora skörd båtflyktingar (i flera olika fartyg) under bara några dagar föregick visserligen Månens entré i Tamas-tecknet Vattumannen, men jag funderar över 270-gradersaspekten från Saturnus (skördemannen) till Jupiter. Den är närmast gradexeakt under en period nu.
"Jungfruprecisionen" skulle ge argument som inte var tillgängliga för antikens astrologer eftersom de litade på ganska inexakta efemerider. De (få hittade) babyloniska horoskopen avslöjar att medan solens och månens positioner verkar baserade på observationer, tycks man ha använt sig av en lathund för att pricka in de övriga planeterna eftersom positionerna avviker kraftigt i många fall åtskilliga grader fel.