Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 maj 2016

Polisen rådlig när Stockholms politiker sviker invånarna




År efter år beter sig lokalpolitikerna undfallet eftersom det medlemskap i EU som Etablissemanget påtvingat svenska folket för att göda de onda rika än mer, mer eller mindre tvingar befolkningen att acceptera åsynen av ren misär på gatorna. 

Nu har stockholmspolisen enligt DN rådligt närläst ordningsstadgarna och funnit lagvidrighet i dessa märkliga miniatyrhem som tiggare bygger upp på trottoarer och vid ingångarna till i synnerhet livsmedelsbutiker (de är inte dummare än att de välja VILKA slags butiker som kan tänkas slå an en psykologisk sträng hos lokalbefolkningen).

DN publicerar nyheten 17.28 på måndagen (kort efter att Isabella Lövin trätt fram som MP:s nya språkrör efter den alltför empatiska Romson), och i det här horoskopet framträder så signifikanta symboler att man kan anta att det kommer att livet i Stockholm kommer att se en viss kvalitetsförbättring hädanefter. Tiggarhordernas inträde i den här och andra städer har naturligtvis varit den infödda befolkningens egen dåliga karma, men det finns ingen kosmisk lag som förbjuder individer och grupper att reagerar med medvetenhet och aktivism. Som islam ödmjukt säger, "Om Allah vill..." så sammanfaller en reagerande befolkning med den himmelska viljan och det är vad som tycks ha hänt här. 

Stockholmarna anser inte att Etablissemanget som drev dem in i EU också per automatik ska tvinga dem på dem dåligt samvete för att de är välmående västerlänningar så fort de går ut på gatan. En del stockholmare kommer säkerligen själva att återfödas som utfattiga romer eller afghaner i ett kommande liv - platser på jorden är bara "platshållare" eller "inhägnader" där kollektiv karma utspelar sig, och i grunden ligger, tror jag, attityden en människa har till tiggaren i relation till sin kunskap. För den som överhuvudtaget inte uppfattar hur Etablissemanget utnyttjat ländernas befolkningar i årtusenden (säg, sedan stadsstatens uppkomst för 7-8.000 år sedan), sänks nivån på livsuppgiften och kommer att handla om mellanmänsklig hygglighet. Det är dessa som släpper en slant i tiggarens mugg så att denna permanentas i sin ynkedom ännu en dag. 

Men från det att en människa etablerat åtminstone någon kontakt med sin högre själ (den Rationella Själen) och börjar se de osynliga strukturerna som bygger upp (och bryter ned) situationer, ses tiggarsituationen i annan dager. Den som förstår att EU idag är ren och skär orättfärdighet och att en Brexit senare i år är det bästa som skulle kunna hända Europa eftersom det groteska frihandelsavtalet som USA vill rädda sitt eget skinn med genom att binda Europa hårdare till sig, kanske finner (som den här bloggaren gjort) att tiggarna är precis samma lycksökare som det välmående Etablissemanget och alla som blivit EU-kramare av mer eller mindre triviala skäl ("passfri rörlighet" på mitt maniska och psykopatiska turistande precis överallt, fast jag inte ens förstår hur sjuk min livsstil är).

Nu till publiceringsögonblicket för stockholmspolisens nya policy för att skänka Stockholms gator lite av dess forna trivsel åter. Frågan om stadens avsevärda nedskräpning sedan sjösättandet av den kommersiella idén med sopstationer längs gatorna dit invånarna själva släpar allsköns bråte, är ett problem som återstår att få ändring på. Även på dessa miniatyriserade sophögar har för övrigt tiggare mutat in sig, kan jag berätta för dem som inte bor i den kungliga huvudstaden.


Som så ofta får man ledtrådar genom att istället för "allmosa" välja engelskans "handout". Den utsträckta handen med den skramlande muggen är således tiggarens arbetsverktyg. Nyligen skrev jag om det grekiska filosofiska begreppet nous som en motsvarighet till astrologins intellektsplanet Merkurius och även som människans genuint Rationella Själ - den del av oss som överlever kroppens död och tjänar som grundstomme för kommande återfödslar.


Med Merkurius i härskarläge i Jord-tecknet Jungfrun mörkas alla dessa sublima tankenivåer, Jungfrun och Jord-elementet står för en rent praktisk dag-till-dag-orientering och det är därför passande att hitta nyheten i DN under träldomens tecken Jungfrun stigande i öster. Jungfrun är förknippad med olyckor och elände och dess sjätte hus utmärks också, enligt indisk astrologi, för att trashankar och andra övertydligt näriga människor som vill ha något för ingenting - utlöser fiendskap och ovilja.

Jfr. Fredrik Reinfeldts skattehatande inställning och hans omoraliska och irriterade Mars stigande i öster i träldomens Jungfrun - nymoderaten var just en sådan människa som betedde sig som tiggaren på gatan gör. De ville ha något - tåg och vägar att färdas på - men de ville inte betala för sig eftersom Trälen alltid har hatat sin Ägare eller den som tänker ut de övergripande strukturerna (Stenbocken/staten). Det här problemet får de Jord-bundna reda ut själva, bloggaren har inte en enda planet i det låga elementet och kan från den fria Luften bara konstatera hur materialism förslavar alla som ger sig hän åt den.

Här ser vi hur handens planet Merkurius - som alltså är Jungfruascendentens härskare - i korruptionens och dödens 8e hus, ett av de verkligt onda husen. Det är också ett på sätt och vis stillastående hus och kan liknas vid en komposthög där gammal dålig karma värker ut. Den giftiga Skorpionens eget hus kan liknas vid en varböld, med den skillnaden att det är döden som slutligen befriar det extrema åttondehusfenomenet, medan i den alltjämt friska organismen varbölden spricker och kroppens hälsosamma krafter tar tillbaka kommandot. Notera hur det 8e huset också står för död i annan bemärkelse, det är pengar via andra, pengar via arv, etc. Dvs. döda ting som blir över sedan en annan varelse avslutat sin livscykel. Det är ingen slump att tiggarna sitter och hårdbevakar stadens sopstationer, astrosymboliken är här knivskarp.

Faktum är att tiden är obegripligt ond, och det här horoskopet är bara ännu en variant på samma temata som diskuterats flera gånger redan i inlägg den senaste tiden. Man skulle inte önska sin värsta fiende att föda barn just när Solen och Merkurius i Nybörjaren Väduren står i onda huset för korruptionens (syndens) dekomposition. Apropå komposthög/soptipp var det brittiske astrologen Charles Carter som öppnade mina ögon för att zodiakens symboler verkligen betyder något när han kallade Skorpionen "zodiakens sopstation", och detta gäller förstås också dess naturliga 8e hus. 

Jag har känt via yrkeslivet känt två individer i livet (en manlig, en kvinnlig) med Skorpionascendent och som båda varit formidabla monstermagneter och båda socialt missanpassade värstingar i sin ungdom. I båda fallen skenbart till följd av sociala problemhem, där särskilt den baltiskfödde mannen klandrade sovjetregimen för problemen i hans barndomsfamilj. På en djupare nivå mötte båda två naturligtvis korruption i sina egna själar, någonstans i historien måste de ha misskött sina kort gruvligt för att nu "självmedicinera" genom återfödelse till kollapsade hemmiljöer.

Med Skorpionen stigande i öster (den inkompetenta moderaten och f.d. statsministern Carl Bildt är ett tredje exempel) är det viktigt att noga studera hur ascendenthärskaren Mars sköter sig. Man vill inte se ascendenthärskaren som den är placerad i ovanstående horoskop i tiggarfrågan eller som hos den inkompetenta moderaten och f.d. statsministern Reinfeldt där ascendenthärskaren befann sig i ett annat av de onda husen, det 12e för "förluster". 

Historien kommer att kunna berätta att de åtta nymoderata åren, då Sverige på allvar förstördes, var en tid då politikerna bara tutade och körde och till och med monterade ner kontrollsystem avsedda att utvärdera de politiska förändringarnas effektivitet. Alliansregeringen - marknadsliberalistiskt förblindad - valde Dårskapen som styressätt. Det är därför det varit så tacksamt för bloggen att påpeka övermåttet av Mörkrets kvalitet hos flera av de dominanta namnen från denna mörka tid i Sveriges historia.

I horoskopet som markerar tiggeriet och polisens bidrag för att begränsa det, ser man hur myndighetsplaneten Saturnus placerar sig i samma tecken som soltecknets disponent Mars. Saturnus söker således "by proxy" strypa eller torka ut "soptippssyndromet" jag just beskrivit. Saturnus reglemente är den fria Solens nemesis och tveklöst är Solen i 8e (där alla livsprocesser avstannat) en "livsstil" som härmed snörs åt och elimineras från Stockholms stadsbild. 

Det är värt att notera att Saturnus är en fruktad planet (den exekutiva makten), men trots Jungfruns ovilja att betala tionde till Husbonden (Stenbocken) så ser hinduisk astrologi ändå att dessa två hör ihop som ler och långhalm - alla Jord-tecken utmärker sig för sin orientering mot "resurstänkande". Saturnus är "verksamt neutral" när tjänaren Jungfrun stiger i öster och detta rimmar med att den ständigt lika ensamma Jungfrun faktiskt behöver en Arbetsledare som organiserar resurserna och ger Jungfrun en åkerlott att bruka - ett sammanhang eftersom Jungfrun i sig är timid och skyggar inför alla slags allianser. (Jfr Reinfeldts fixering vid att cancerdöende skulle ut och söka jobb! Sällan har man sett en politiker så förblindad av sina käpphästar och i sådan avsaknad av intelligent realism!) 

Värt att notera i horoskopet att tiggarnas situation stryps, är att båda vällevnadsplaneterna (Venus och Jupiter) är "utslagna" genom att stå i onda hus. Någon kanske invänder mot att använda ordet "vällevnad" i samband med tiggeri, men allt är ju relativt. Att tjäna in den dagliga brödfödan genom att sitta still, le falskt och säga "heeej" på bruten svenska och vifta lite med en mugg, är ett lika lömskt sätt att skapa sig vällevnad som de som tjänar lätta pengar på värdepappersplacering (en svensk favoritsyssla). Vi har i båda fallen att göra med djup degeneration där siktet mot pengar bildar en själens kortslutning. Alla dessa själar har kommit till vägs ända och kan inte falla lägre med mindre de i nästa liv bryter genom artgränserna och väljer en djurkropp.

Det sista om det här horoskopet som är intressant är polisens formulering. De liknar tiggarna, deras pallar och ansenliga bylten som vissa drar runt i barnvagnar och liknande vid otillåtna bosättningar på stadens trottoarer och offentliga platser. Se horoskopets offentliga 10e hus och hur "allmänhetens" Måne passerar Tvillingarnas tecken då nyheten offentliggörs. 

Lustigt nog läste jag häromdagen en intressant detalj från antiken om Tvillingarna. Vatten-elementet som ett dödens och upplösningens element kom att starkt betonas med sjöfarten. Bloggen har tidigare noterat att statyer föreställande en Zeus Soterios placerades vid hamnarna för att "Zeus Räddaren" skulle bevara handelsmännens dyrbara laster från att sjunka i havets djup. Denna frälsande Zeus/Jupiter, har överlevt i årtusenden och fanns alltjämt när jag var liten som frälsarkransar som hängde nära vatten. Finns de kvar i Sverige idag, eller är landet bortom räddning?  

Frälsarkransen på Procol Harums klassiska
progressiva rockalbum från 1969

Att Zeus Soterios motsvarar Jupiters härskarläge i Vatten-tecknet Fiskarna är ingen sökt tanke om man påminner sig att Fiskarnas "naturliga" 12e hus representerar materiella förluster eller att handelsmannens och färdmedlens Merkurius anses "fallen" (sjunken?) i Fiskarna! 

Men i en fotnot till den alexandrinska texten Salomons Vishet från det 1a århundradet, hittar jag även följande: 
"Vi satte segel på ett alexandrinskt skepp...dess galjonsfigur var Tvillingarnas tecken [Castor och Pollux]". Cyril från Alexandria kommenterade apropå detta ställe i Apostlagärningarna 28:11 att det var en typiskt alexandrinsk vana att ha de båda tvillingarna på endera sidan av bogsprötet. Jfr. också Epiktetos (2.18.29): "Åkalla Gud att hjälpa dig och stå vid din sida, precis som resenärer under en storm kallar på Tvillingarna."  (s. 263)

Rationella Luft-tecknet Tvillingarna står ju i en "oförståelsens" räta eller skarpa vinkel med det Irrationella Vatten-elementets Fiskarna. Det enda sättet jag kan fatta detta är att Tvillingarna ansågs ha med stormvindar att göra så att det gällde att hålla sig väl med dessa om man ville se skeppet "kommunicera sig" över lugna och inte uppiskade vatten! Men varför försöka tänka själv? Idag räcker det ju att googla nyckelord. Bekräftelse kommer genast vid sökning på ordparet dioscuri + storm. Sajten theoi.com bekräftar kortfattat.

Vissa västliga astrologer försöker till varje pris nedgradera den hinduiska astrologin genom att en del grekiska termer hittat sin väg in i nordindisk astrologi - vilket är rimligt med tanke på Alexander den Stores expansion så långt. Just därför är det intressant att hinduerna tycks ha ägt egna och äldre traditioner som det grekiska inflytandet inte lyckades sudda ut, som t.ex. det faktum att Gemini i Indien kallas Mithuna - (det älskande) Paret (heterosexuellt), vilket jag skrivit om tidigare. 

För mig klingar Merkurius "fall" i Fiskarnas virvlande vatten arketypiskt djupare och sannare än någon kopplingen till Castor och Pollux, med mindre de här stjärnorna användes vid navigation. Nu drar ämnet dock för långt från huvudfåran som alltså var Månen i resenären Tvillingarna i tionde offentliga huset. Min avsikt var att fästa uppmärksamheten på polisens "sätta bo på trottoaren": Månen står ju för en borg (med murar) eller ett hem eller de bostadsliknande saker som en del tiggare bygger upp omkring sig. I den meningen stämmer Månen-i-Tvillingarna perfekt: "ett hem på väg (eller på vägen)" och återigen med disponenten Merkurius i korruptionens och baserad i sektorn där man söker komma åt "andras pengar" (här via tiggeri).


Tillägg

Det slår mig att det här inlägget om Merkurius - och DN:s nyhet om polisens metod för att begränsa densamma - sammanfaller med det astronomiska fenomenet med planetens "synliga" konjunktion i passagen förbi solen!
 

Inga kommentarer: