Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 maj 2016

Panama-dokumenten, den rike onde mannen och skarprättaren Saturnus

AB:s hårdföra Daniel Swedin uppger inte varifrån han fått publiceringstiden 20.00 för databasen med Panama-dokumentens information, och jag förstår att sånt pedanteri bromsar den flyhänta journalistiken. Jag letar lite hos konsortiet för grävande journalister utan att hitta någon tidsangivelse. 

Jag är ändå glad att Sideriska Siktet verkar ha påverkat svenska medier i någon mån. Aldrig har jag väl sett så mycket exakta klockslag i medierna som sedan en av samhällets alla överflödiga och åldersdiskriminerade använde överskottstid till att blogga astrologiskt om samtidsskeenden. (Det förvånar inte ett ögonblick att regeringen Reinfeldt skapade slaverisystemet Fas 3 för att blockera arbetslöst folk med "för mycket frihet" att kommentera högerns alla illdåd.)

Läckan med Panama-pappren och deras snara offentliggörande passar naturligtvis som hand i handske med den Saturnus aspekt mot Jupiter som det funnits anledning att anknyta till i så många sammanhang sedan förra sommaren! Saturnus är förstås den "tråkiga" myndighetsplaneten, skattmasen, och Jupiter spelar i sammanhanget rollen av den "onde rike mannen", den sorts Jupiter som vill ha mycket för ingenting, stora och lätta pengar.

Tar vi Swedins klockslag som en svensk tid, får vi följande höggradigt intressanta horoskop:

 
I fläckvisa försök att se logiken mellan det alltid lika viktiga ascendenttecknet och planeternas "verksamma natur" har jag tidigare noterat logiken i att Vågen, som söker social jämlikhet och rättvisa för alla har Saturnus på sin sida som en "verksam välgörare" trots att detta är astrologins "stora illgörare" i sitt naturliga tillstånd. Eftersom Vågen söker alla människors balans och harmoni blir därför den expansionslystna Jupiter istället en "verksam illgörare" eftersom den inte minst skapar bubblor och "chansar" (Jupiter är också spekulationens signum). Vågens tecken finner klippare och chanstagare horribla störare av samhällsordningen. 

Naturligtvis stämmer det utmärkt att Saturnus sedan antiken ansetts "upphöjd" i Vågskålarnas tecken, här släpper den exekutiva makten och den stora Organisatören lite av sin opersonlighet eftersom disponenten nu en gång blir kärlekens och harmonins Venus. På personhoroskopets nivå har bloggen emellertid haft svårt att hitta övertygande tecken på att den "sub-generation" som föddes med Saturnus i Vågen, bland det senaste gänget som etablerat sig i offentligheten, t.ex. politiker som Fridolin och Lööf, finns en del horribla stolpskott där problem i övriga horoskopet verkar ha berövat individerna all förmåga att agera i linje med denna noblare typ av Gränsdragaren. 

Annie Lööf är något som katten släpat in och som redan är helt omodern. Det är för sent på jorden nu att komma dragande med en Margaret Thatchersk marknadsliberalism! I närmast föregående inlägg noterades en sällsynt stupid profetia om 2012 som ett "Hänryckningens år" och i det årshoroskopet såg man den nobla Saturnus ifrågasätta Jupiters "hänryckning" i egocentriska Eld-tecknet Väduren.

I samband med enstaka zodiaktecken som ascendenttecken har bloggen också funderat lite över logiken kring hur just den rollmasken samverkar med dess 11e hus för ideal och här blir astrologin riktigt klurig: vissa zodiaktecken, då de stiger i öster, får NEGATIVA IDEAL ! Ta Vågens tecken här ovan som exempel. Vågen representerar ett jämviktstillstånd där ingen "lyser starkare" på någon annans bekostnad. Att detta är ett hopplöst idealtillstånd förstår alla som noterat hur chockerande vid spridningen är mellan dräglande byidioter och Einsteins. Själarna är måhända jämlika i himmelen, men nere i kroppar på jorden uppstår en enorm spridning till följd av deras vitt skilda karmiska bagage som formar ödet i detta liv (och i bland hela ödesbanor som spänner över flera liv).

Till följd av zodiakens konstruktion kommer t.ex. Vågen i öster att dras med ett negativt 11e idealhus i Lejonet, så att tecknets tendens att blicka mot kungar eller starka härskare i själva verket skadar individens egen själsliga balans! Detta har att göra med att Lejonet är ett Eld-tecken och som sådan en visuell figur. Men själens jämvikt kräver att man vänder blicken inåt och inte utåt i något idealiserande eller ideologiskt motiverat stirrande på den store ledaren! Solen är en verksam illgörare för Vågen i öster och hur komplicerat livet för den ödesbundna "kopplerskan" faktiskt är, framgår när man inser att den verksamt onda Solen ju faktiskt också för dessa är en symbol för den egna inre själen (atman)! Det spelar tydligen ingen roll hur Vågascendenten vänder sig, inåt eller utåt, i båda riktningarna möter den en Sol som har karaktären av "illgörare"!

Varför är den inre själen en verksam illgörare? Jo, för att Solen vill hem till sin sanna destination och är högaktningsfullt ointresserad av social jämvikt, feminism och allt annat som det här mycket socialt orienterade tecknet representerar. Solen som atman, "bränner" gärna broarna och jag tycker mig ha noterat att även Vågen som soltecken har en viss inneboende tendens till kompromisslöshet och fanatism. Åtminstone var detta det enda soltecken som var statistiskt överrepresenterat vid en stor studie av ateister, sannolikt mänsklighetens lägsta pack. (Att bloggaren, Sol-Våg, inte är ateist har han inte sin Sol att tacka för utan Månen i Luft med dess gynnsamt placerade disponent Merkurius i femte huset, själens hus. Astrologi på individnivå innehåller hur många subtila vändningar som helst!)

Vad man därför kan säga om Panama-dokumentens publiceringshoroskop är att Solen som 11e idealhuset är en ledarskapstendens som skadar Vågens sociala och mellanmänskliga balans om husägaren själv är markant på himmelen. Vågen ligger lågt och vill inte lyfta sig själv. Solen är för övrigt "fallen" i Vågens tecken vilket måhända antyder att Sol-Vågarna medfött känner till dessa sociala spelregler, vilket inte "enbart" en Vågascendent kan förväntas göra.

Vad ska man säga om en Sol i egocentrismens egen princip Väduren som i detta fall? Inte någon höjdarkombination med Vågen som ascendenttecken! Till all lycka dör denna Sol i väster just som den sociala och mellanmänskliga balansens omen visar sig i öster, så vad kartan faktiskt visar, är hur själviska egotrippares död krävs för att Rättvisan (Vågen) skall kunna etableras ännu en gång. 

Och har inte bloggen sagt det många gånger redan: nacka de 60 som äger lika mycket som världens fattiga hälft och vi är på god väg in i Vattumannens tidsålder, tiden för hela mänskligheten att få sin chans och inte bara de (primärt vita) överprivilegierade.

Men horoskopet är som sagt redan på dess mer allmänna nivå ett ljuvligt vittnesbörd om hur Saturnus sedan förra sommaren slår klorna i Jupiter. På den tragiska sidan har detta visat sig som att Saturnus står som fattigdom hos de fattiga och snålhet hos dem som har medan Jupiter kan beteckna allt från generositet till sanslösa lycksökare. I frågan om EU och spärrarna mot flyktingströmmar och andra slags migrationer, samt EU-tiggarna, spelar de här två planeternas aspekt ut på lite olika sätt. Med ett distinkt klockslag som det Swedin levererar kan man emellertid spika rollfördelningen. 

När Vågen stiger i öster är det Saturnus som är "the good guy" och Jupiter "the bad guy". Därför ser vi har den goda kontrollören passande nog inspektera det andra ekonomihuset och där upptäcka den omoraliska Mars som den "kyler ned". Samtidigt kastar den verksamt goda Saturnus sin långa kontrollarm mot den onda Jupiter - den onde rike mannen - som i 11e huset kommer att aktivera det husets sekundära huvudtema: förmögenhetsansamling! (Ideal, samfund, idéstyrda grupperingar och liknande är det primära temat.) 

Förmögenhetstemat var mig helt okänt före mötet med den indiska astrologin, men som ett andra ekonomihus räknat från det mäktiga 10e kan man förstå logiken, precis som 8e huset för arv är ett andra ekonomihus räknat från 7e, platsen för dem man allierar sig med (vare sig med eller utan ett sneglande öga mot de pengar man hoppas få ut av kontraktet).

Den långvariga "ödesaspekt" Saturnus kastar mot Jupiter passar därför helt förträffligt in på vad horoskopet är ställt för: ögonblicket då vi alla kan se fulingarnas organisation (omoralens Mars som nyttjar planläggaren Saturnus) och all världens skattmasar (Saturnus som slår ned på Mars) som jagar upp dem vars onda ideal är att bygga stor men ond rikedom (Jupiter i 11e) i kraft av sina överlägsna maktpositioner (11e som utkomstens 2a räknat från 10e makthuset).

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Det står i nyheterna att advokatfirman Vinge är insyltad i Panama-affären. Där jobbar ju prinsess-exet Jonas Bergström, som jag för ett par år sedan såg besöka en kyrkokonsert tillsammans med Panama-aktuelle Anders Wall. Det var f ö en konsert med pianisten Per Tengstrand (stipendiat i Wallstiftelsen 1997) och hans fru Shan-shan Sun, tillika pianist.

Men jag kanske ser "kopplingar som inte finns", som i Kaplan-affären? :-)

Off-topic spaningstips: Rodrigo Duterte vann presidentvalet i Filippinerna.

http://www.philstar.com/headlines/2015/11/27/1526317/duterte-if-i-win-better-put-more-funeral-parlors

Han går under smeknamnet "Dirty Harry" (och delar Livsvägstalet 4 med hårdingen Clint Eastwood) för sina stenhårda nypor mot kriminalitet.

Kartan (18 mars 1945, Maasin, Filippinerna) ger Månen i Oxens första grad vid middagstid. Vad sägs om en Måne i Väduren? Då får vi enligt Chandra lagna krigiska Mars i elfte idealhuset, disponerad av en Saturnus som lägger sin trekvartsvarvsaspekt mot Solen i Fiskarna/tolfte huset. Å andra sidan ger en Måne vid Algol hårdföra Mars i tionde karriärhuset, disponerad av Liemannen i dödens port. Vi får även den sataniska axeln aktiverad via Rahu-Ketu i andra/åttonde. Soldisponenten Jupiter (Lagens långa arm) i Lejonet hamnar i fjärde, jämfört med femte i första exemplet. Dessutom är planeten atma karaka, om inte Månen skulle stå i sista graden Väduren.

Seaward sa...

Ja, snart kommer namnen att rasa ut i svenska medier och medielandskapet tycks över en natt ha anpassat sig till den nya lönsamma, en slags populistisk vänsterhållning som törst dreva mot den "onde rike mannen". (SvD/Näringsliv har låtit mer radikalt än någon annan tidning i flera år redan.)

Man undrar just om det överhuvudtaget finns någon styrande princip kvar i tidningshusen i dessa Yttersta Tider!

Jag menar i linje med det, att även alla dessa muslimer (=extremister) i MP är ytterligare ett uttryck för en tidningsanka och i populasen de små världar svenskar speciellt älskar att konstruera istället för att se vart den Stora Skutan är på väg. Den seglar ju mot en ny världsordning där - tack och lov - värderingar som bl.a. ligger inbäddade islam - kommer att dominerar hur världens folk sköter sina nu mer respektfulla relationer till varandra.

Ledsen, men du kan inte sälja på mig ytterligare ett horoskop utöver allt det som redan snurrar i bloggarens huvud! Filipperna får stå över. Nu är morgonens inlägg skrivet (om MP-kritiken mot Löfven) och andra ting pockar på uppmärksamhet...